Zece persoane din Constanța, arestate preventiv, cer să fie puse în libertate. Date din anchetă

Cele zece persoane din Constanța arestate preventiv la solicitarea procurorilor DIICOT cer să fie puse în libertate. Solicitările inculpaților vor fi analizate zilele următoare de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 
Amintim că cei zece sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.
 
De asemenea, alături de cei zece arestați, tot în prezenta cauză mai sunt cercetate sub control judiciar alte cinci persoane.
 
Conform procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de cannabis și substanțe psihoactive noi.
 
În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.
 
La data de 06 martie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de cannabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de cannabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro.
 
Evaluările anchetatorilor s-au dovedit a fi corecte, întrucât s-a constatat reconfigurarea grupărilor de criminalitate organizată cu ramificații la nivelul traficului stradal cu droguri de risc sau cu noi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Aceste grupări prezintă caracteristici deosebite întrucât întregi familii se ocupă în întregime cu operațiunile ilicite avute în atentie, constatându-se tot mai frecvent contrareacâii din partea acestora, întrucât majoritatea membrilor au fost condamnaâi în alte cauze penale fie pentru trafic de droguri, fie pentru infracțiuni grave cum ar fi tâlhăriile sau furturile calificate, și, ca atare, cunosc parte din metodele și mijloacele folosite de forțele polițienești.
În acest sens, pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de susbstanțe interzise se faceau în China utilizând aplicații criptate iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării.

 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Constanța, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IGPR, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO - Porturi Maritime și al jandarmilor din cadrul IJJ Constanța.
 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii din anchetă! Carderi constănțeni trimiși în judecată. Goleau conturile turiștilor care mergeau la Ierusalim

08 May 2021 1338

Constanța. O rețea de carderi care acționau în Israel destructurată de DIICOT

07 May 2021 520

Afaceri cu fier vechi! 11 inculpați trimiși în judecată de DIICOT Constanța, achitați. Dosarul, în apel

06 May 2021 768

Tinerii arestați ieri de Tribunal, la cererea DIICOT Constanța, cer să fie puși în libertate

29 Apr 2021 2017

DIICOT Percheziții la Constanța! Droguri și sume de bani, ridicate

28 Apr 2021 1516

Oficial de la DIICOT! 15 persoane din Piața Chiliei, acuzate de trafic de droguri. Ultimul anunț al judecătorilor

27 Apr 2021 1202

17 percheziții domiciliare Trei persoane arestate la cererea procurorilor DIICOT Constanța

23 Apr 2021 1025

Ultima oră Pecheziții în Constanța! Rețea de traficanți de minori, destructurată!

23 Apr 2021 681

Tulcea. Actele sexuale înregistrate și distribuite pe o rețea de socializare. Anunțul procurorilor

19 Apr 2021 754

Ofițerii BCCO Constanța efectuează mai multe percheziții în Măcin, județul Tulcea

19 Apr 2021 3975

Final de anchetă într-un dosar al DIICOT Constanța. Trei tineri, trimiși în judecată

17 Apr 2021 1025

Mandate de arestare anulate la Constanța într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România

14 Apr 2021 1741

Lista completă! Peste 50 de constănțeni au fost trimiși în judecată, în operațiunea „Omaha“

12 Apr 2021 1555

Percheziții la Năvodari, într-un dosar de trafic de droguri! Prima condamnare

05 Apr 2021 694

Percheziții în Constanța! Video Un tânăr arestat preventiv. Alți doi arestați la domiciliu. Date din ancheta DIICOT

27 Mar 2021 1057