Politic

A solicitat sprijin şi a primit o palmă Turcescu şi Ţuţuianu, dispută pe tema bugetului Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean (document)

Deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a semnalat, în plenul Camerei Deputaților, situația critică în care se află Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu, spune că Turcescu, în mod eronat, a asociat problemele cu care se confrunta UPU cu o vendetă politică. 

Interpelare în Camera Deputaţilor pe tema UPU-SCJU Constanţa 

În cadrul interpelării adresate premierului Sorin Grindeanu şi ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, deputatul PMP de Constanţa, Robert Turcescu, susţine că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este singura structură care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru aproape 770.000 de locuitori ai judeţului Constanţa, precum şi coordonarea regională pentru Regiunea Sud-Est, primind pacienţi transferaţi de la unităţi din judeţele limitrofe (Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi). De asemenea, Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru turiştii români şi străini sosiţi pe litoral în sezonul estival, fapt care duce la o creştere substanţială a numărului pacienţilor în această perioadă.

„Cu toate acestea, pentru anul 2017, bugetul aferent Titlului II cheltuieli materiale aprobat este de 6.491 mii lei, reprezentând 54,09% din bugetul solicitat (12.000 mii lei) şi 61,38% din bugetul anului 2016 (10.575 mii lei) aprobat pentru aceeaşi destinaţie. Subdimensionarea bugetului pune în pericol activitatea unităţii medicale menţionate şi creează disfuncţionalităţi majore în desfăşurarea activităţii medicale. Mai mult, acest buget a fost transmis trimestrializat, cea mai mică sumă fiind alocată pentru trimestrul III (1.373 mii lei), respectiv exact pentru perioada sezonului estival, în care numărul de pacienţi este imens. Toate acestea au dus la situaţia în care, în prezent, pentru trimestrul II deja nu mai există fonduri necesare pentru plata furnizorilor de medicamente, materiale sanitare, reactivi sau investigaţii paraclinice, aşa încât Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa se află în situaţia blocării activităţii”, apreciază deputatul PMP în interpelarea sa.
 
Robert Turcescu este de părere că, din păcate, „aceasta este situaţia unui spital dintr-un judeţ condus de către un lider al PSD. Dacă nici propriilor lideri de judeţe, Guvernul PSD nu le-a dat suficienţi bani pentru a face o astfel de unitate medicală funcţională, vă daţi seama care e situaţia în celelalte judeţe ale ţării, care nu sunt conduse de către PSD-işti? Dacă Horia Ţuţuianu, lider de top al PSD şi preşedinte al CJ Constanţa, a ajuns să îmi scrie mie, deputat PMP, o scrisoare în care numeşte bugetul primit de la Guvernul său drept «nerealist şi subdimensionat», vă daţi seama cât de gravă e problema de acolo?”
În calitate de deputat de Constanţa, Turcescu afirmă că are de gând să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a obţine o corectare a bugetului Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa. 

Şeful CJ, Ţuţuianu, lezat de afirmaţii deputatului 

Ca urmare a afirmaţiilor deputatului Robert Turcescu, legate de situaţia Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Tuţuianu, consideră că deputatul Turcescu a dat o altă interpretare solicitării făcute către toţi parlamentarii aleşi în judeţul nostru, referitoare la un subiect atât de important cum este sistemul sanitar constănţean - respectiv Unitatea de Primiri Urgenţe. „Sănătatea este un sector prea serios pentru mine, iar eu cred că putem schimba ceva în acest domeniu doar dacă ne vom aşeza împreună la masa discuţiilor. Prioritatea mea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este aceea de a ţine cont de nevoile cetăţenilor judeţului. La Constanţa, avem un spital de dimensiuni impresionante, pe care dorim să-l modernizăm, pe care dorim să-l dotam, pentru care ne zbatem să obţinem fonduri” susţine Ţuţuianu.
De la cabinetul şefului CJC a fost transmisă recent către toţi demnitarii reprezentativi pentru judeţul Constanţa o adresă prin care erau informaţi despre situaţia financiară a UPU Constanţa.
 
Notă: Interpelarea deputului PMP, Robert Turcescu, poate fi lecturată în secţiunea „Documente”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 1661

Deputatul PMP Robert Turcescu, despre condiţiile ce trebuie să vină la pachet cu moţiunea de cenzură care să răstoarne guvernul Dăncilă

06 Jun 2019 689

Robert Turcescu (PMP) - „Opoziţia are nevoie în această toamnă de un candidat unic la prezidenţiale!“

29 May 2019 912

Până după alegerile generale de anul viitor Deputatul Robert Turcescu spune că cel mai bun prim-ministru pe care l-ar putea avea România ar fi Traian Băsescu

28 May 2019 655

Robert Turcescu(PMP)Meleşcanu, Carmen Dan şi Dăncilă ar trebui să demisioneze. Şi-au bătut joc de votul românilor"!

26 May 2019 294

Robert Turcescu „La mulți ani, Europa!” De unde vine numele bătrânului continent?

09 May 2019 510

Deputatul PMP Robert Turcescu - „Dosarul Mineriadei din iunie 1990, cu Ion Iliescu inculpat, considerat NUL. Csf? Ncsf…“

09 May 2019 1187

Robert Turcescu (PMP) - „Isărescu va mai sta încă doi ani în fruntea BNR“

02 May 2019 916

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 1739

La ROMEXPO are loc lansarea candidaților PMP pentru alegerile europarlamentare. Traian Băsescu deschide lista (galerie foto)

20 Apr 2019 692

Deputatul Robert Turcescu „Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”

18 Apr 2019 608

Un fost deţinut politic s-a suspendat din GDS Turcescu (PMP) - „Filipescu e un erou, e un OM de bun-simţ, o voce importantă a societăţii româneşti ante şi post '89!“

18 Apr 2019 889

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 6406

Deputatul Robert Turcescu, în delegația PMP la Palatul Cotroceni. Ce au discutat cu președintele

11 Apr 2019 580

Klaus Iohannis, consultări cu reprezentanții PMP pe tema situației din Justiție

11 Apr 2019 402