„Aer pentru Constanța. Promenadă, nu șosea de coastă“! Petiție inițiată de USR Constanța

Foto: Facebook/USR ConstanțaUSR Constanța a inițiat o petiție pentru realizarea promenadei Mării Negre în locul șoselei de coastă. 

„Promenada Mării Negre reprezintă un proiect dedicat întregii zone de taluz/faleză de la plaja Modern până la Pescărie (intrarea în Mamaia). Proiectul, inițiat de USR Constanța încă din 2020, include regenerarea spațiilor publice adiacente, crearea de spații verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport și zone de fitness în aer liber.
De asemenea, Promenada va avea un coridor de peste 5 km dedicat pietonilor și bicicliștilor și va facilita accesul către plajă pentru persoane cu dizabilități locomotorii și cărucioare pentru copii pe toată lungimea acesteia“ - au precizat reprezentanții USR Constanța.

USR Constanța precizează că primarul Vergil Chițac și PSD vor să facă o șosea de coastă.

„Proiectul promenadei a fost băgat la sertar, iar Chițac s-a răzgândit și a susținut public că își dorește o șosea. A făcut primul pas în acest sens în 2022, strecurând mișelește o Hotărâre de Consiliu Local prin care constănțenii s-ar fi trezit cu o stradă chiar pe taluzul plajei Modern, ce ar trebui să lege plaja de prelungirea Bucovinei. Consilierii USR au reușit să blocheze proiectul.
O șosea de coastă înseamnă o mare oportunitate pentru dezvoltatorii imobiliari cu pile și relații la partide, care vor ridica sute de blocuri pe taluz, înseamnă trafic aglomerat și poluare!“ - au mai menționat reprezentanții USR Constanța

USR Constanța menționează că este un demers prin care poți susține amendamentul pe care consilierii municipali USR Constanța îl vor depune, din nou, pentru elaborarea documentației tehnice necesare începerii proiectului de construire a Promenadei.

„Vrem o promenadă cu zone verzi, nu asfalt și betoane.
Îi poți transmite primarului Chițac că proiectul unei șosele de coastă nu este susținut de constănțeni. Putem înfrumuseța Constanța sau îi putem lăsa pe aceiași indivizi care au condus orașul mai bine de 20 de ani să îl distrugă și mai mult“ - au mai transmis reprezentanții USR Constanța.

Petiția poate fi semnată AICI 

Citește și: 

Proiect privind construirea Șoselei de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 467

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 719

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 494

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 690

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 526

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 498

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 554

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 707

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 601

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 649

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 575

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 460

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 783

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 546