Amendamente pentru sprijinirea fermierilor Mircea Dobre (Pro România) - “Vor beneficia de suspendarea plății ratelor bancare pe o perioadă de până la 18 luni ”


Deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre, Răzvan Filipescu împreună cu ceilalți colegi parlamentari ai partidului, au introdus două amendamente importante pentru completarea OUG 37/2020, privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, prin care fermierii să fie protejați de efectele devastatoare ale secetei.

Astfel, prin votul final de la Camera Deputaților, fermierii vor beneficia de suspendarea plății ratelor bancare pe o perioadă de până la 18 luni, dar fără a depăși data de 31.10.2021, prin prelungirea corespunzătoare a maturității creditului, fără costuri suplimentare. Facilitățile se acordă exclusiv debitorilor afectați direct sau indirect de toate tipurile de secetă, conform prevederilor ordinului comun nr. 97/63/2020 al Ministrului Afacerilor Interne și Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
„Le mulțumim colegilor din celelalte partide care au fost alături de noi și au votat proiectul de lege. Pentru agricultorii din România am introdus aceste două amendamente esențiale, care ar trebui să fie susținute și votate de toate partidele politice, pentru că nu este vorba despre campanie electorală, ci despre salvarea agriculturii și a oamenilor din acest sector de activitate. De asemenea, rugăm colegii din
celelalte partide, în special din PNL - care au votat  împotrivă, să nu atace la Curtea Constituțională această lege, pentru că nu ar face decât să prelungească agonia fermierilor care oricum au deja foarte multe probleme, în acest moment”, a precizat deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre.
PRO România consideră că producătorii agricoli afectați de secetă trebuie să fie ajutați pentru că acum au ajuns în imposibilitatea achitării furnizorilor de inputuri în agricultură.

„Producătorii agricoli, care se confruntă acum cu o lipsă acută de lichidități, trebuie să fie susținuți, ajutați să depășească această perioadă critică. Impactul secetei asupra agriculturii este major, din cauza compromiterii totale sau parțiale a recoltelor însămânțate în toamna anului 2019. Activitatea agricolă reprezintă un domeniu vital pentru economie și pentru întreaga populație a României, iar situația actuală riscă să genereze efecte sociale, pe fondul restrângerii activităților și desfacerii contractelor de muncă în domeniu, care ar putea genera blocaje economice și financiare, cu efecte asupra circulației monetare și a băncilor, dar mai ales efecte directe asupra industriei alimentare românești”, afirmă și  Răzvan Filipescu, membru Pro România.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Iată explicația fermierilor

24 Apr 2024 862

ARBDD Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

15 Mar 2024 463

Peste 396 milioane lei autorizate la plată de către APIA

27 Feb 2024 478

Directorul general al APIA, demis din funcție de ministrul Agriculturii

20 Feb 2024 803

Fondul de Garantare a Creditului Rural cere insolvența Grupului de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă

11 Feb 2024 751

Grupul de Fermieri Delta Dunării Cooperativa Agricolă Băneasa rămâne fără două silozuri. Licitație la ANAF Constanța (DOCUMENT)

04 Feb 2024 805

Sute de agricultori portughezi s-au alături mişcării de protest a colegilor europeni, blocând mai multe șosele

01 Feb 2024 787

MAE Atenţionare de călătorie în Republica Franceză - blocaje cauzate de manifestațiile fermierilor

31 Jan 2024 605

65 % dintre participanții la sondajul ZIUA de Constanța consideră îndreptățit protestul fermierilor și transportatorilor

28 Jan 2024 696

Două OUG în discuţie pentru credite cu dobânzi avantajoase dedicate fermierilor români

22 Jan 2024 715

Protestele fermierilor şi transportatorilor, subiect de dispute pentru grupurile parlamentare din Senat

22 Jan 2024 805

"Fermierii, în 2024, nu vor avea o dificultate în agricultura din România". Anunțul lui Florin Barbu

22 Jan 2024 580

Banii fermierilor români APIA a efectuat plăți semnificative în această săptămână

19 Jan 2024 705

Protestul fermierilor. Anunț de ultim moment al avocatului care i-a reprezentat la negocierile de la Ministerul Agriculturii

18 Jan 2024 634

Şedinţă de Guvern, joi. Se discută despre măsuri ca răspuns la revendicările formulate de transportatori şi fermieri

18 Jan 2024 668