Candidatul AUR la europarlamentare susține că partidul său face demersuri pentru modificarea Codului Penal






 
  • Candidatul AUR la europarlamentare Maria Simona Petcu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Giurgiu, că partidul său va face toate demersurile pentru modificarea Codului Penal în sensul adăugării la infracţiunea de trădare şi a unei menţiuni că toţi cetăţenii care desfăşoară activităţi pentru înstrăinarea resurselor naţionale sunt pasibili de această pedeapsă, potrivit Agerpres.

„AUR îşi doreşte să trimită în Parlamentul European cât mai mulţi europarlamentari, buni români, iubitori de neam şi de ţară. AUR va face toate demersurile pentru modificarea Codului penal în sensul adăugării la infracţiunea de trădare şi a unei menţiuni că toţi cetăţenii care desfăşoară activităţi pentru înstrăinarea resurselor naţionale sunt pasibili de această pedeapsă (...) În spaţiul public, aproape două luni de zile s-a vehiculat ideea că vom pierde procesul cu Roşia Montană, drept urmare acţiunile la bursă au crescut, unii câştigând sute de milioane de euro (...) AUR a depus plângere la DNA pentru că vrem să aflăm dacă nu cumva unii dintre politicieni sunt deţinătorii unor acţiuni şi au câştigat, implicit, sute de mii sau milioane de dolari (...) Mai mult, AUR a solicitat CNA sa verifice cum s-au documentat jurnaliştii care timp de aproape două luni de zile au dat această informaţie care s-a dovedit a fi falsă, şi anume că România ar pierde procesul şi, mai mult, ar fi pusă în situaţia de a plăti cam 6, 7 miliarde de dolari cu titlu de despăgubire. După cum ştim noi, presa are datoria să se informeze din surse credibile cu privire la informaţiile pe care le distribuie către populaţie. Vrem să ştim cum şi de unde s-au informat şi dacă există o manipulare politică în acest sens", a declarat Maria Simona Petcu.


Ea a vorbit şi despre problema tezaurului românesc dus în Rusia în 1916-1917 şi a spus că toţi viitorii europarlamentari ai AUR vor face "toate acţiunile politice, diplomatice, juridice necesare" pentru ca, la un moment dat, să fie adus în România ceea ce i-a aparţinut de drept.

În final, ea şi-a exprimat speranţa ca prin obţinerea unui număr cât mai mare de eurodeputaţi, AUR şi familia politică europeană a conservatorilor să poată contribui decisiv la stabilirea viitorului preşedinte al Comisiei Europene.

Citește și
Organizația Județeană a AUR Constanța amendată de polițiștii locali pentru afișarea unor bannere la sediul din complexul Dacia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat din Năvodari, condamnat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc

10 Apr 2024 539

Trafic de droguri, la Constanța! Cinci bărbați, din Marea Britanie, condamnați la Tribunalul Constanța

10 Apr 2024 482

Fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! Judecătorii disjung cauza sub aspectul laturii civile (DOCUMENT)

07 Apr 2024 8695

Mai multe persoane, arestate la cererea DIICOT Constanța! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 947

Amânare de pronunțare în cazul primarului din Smârdan, Tulcea, Vasile Mărculescu!

04 Apr 2024 622

Caz incredibil la Constanța! Un fals polițist făcea controale pe litoral și cerea bani pentru a nu da amenzi

03 Apr 2024 800

Surse Polițist cercetat de DIICOT Constanța, plasat sub control judiciar! (MINUTĂ)

02 Apr 2024 1024

Patru persoane arestate de Tribunalul Constanța, la cererea procurorilor DIICOT! (MINUTĂ)

28 Mar 2024 1441

„Voi candida și voi și câștiga Primăria Năvodari!“ Tribunalul Constanța a respins cererea lui Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, privind reabilitarea (MINUTĂ)

27 Mar 2024 5609

3 ani de închisoare cu suspendare pentru Magdalena Neague, primarul comunei Bărăganu! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

27 Mar 2024 748

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 701

„Medicul vedetelor“ Hussein Shamieh, specialist în chirurgie plastică, așteptat mâine la Tribunalul Constanța

26 Mar 2024 599

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1468

Exclusiv! Șeful procurorilor din Mangalia, primele declarații după cererea de strămutare a dosarului privind tragedia de la 2 Mai

21 Mar 2024 1465

Începe judecata militarilor de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” suspectați de furt de motorină. Decizia nu este definitivă

21 Mar 2024 766