Claudiu Palaz „Vor fi anulate titlurile de proprietate falsificate"

colaj_cap2.jpgPrefectura Constanţa ia la puricat titlurile de proprietate emise în baza unei hotărâri a CL Corbu redactată în trei variante

Actualii proprietari a circa 2.500 de hectare de teren din zona Grindul Chituc - Corbu, intabulaţi, se pare, în condiţii nu tocmai ortodoxe, ar putea rămâne cu buza umflată.

Decizia prefectului Tit Liviu Brăiloiu de a revoca un ordin emis de predecesorul său, privind constituirea Comisiei de delimitare cadastrală a comunei Corbu cu unităţile administrativ-teritoriale Săcele şi Mihail Kogălniceanu, a iscat rumoare în rândul cetăţenilor.  Motivul acestui demers: existenţa Dosarului Penal nr. 1531/P/2007, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ce are ca obiect rapoartele întocmite în mod repetat de Corpul de Control al MAI (n.r. fost MIRA) în anii 2006 şi 2007.
Într-un comunicat de presă remis de Prefectură se aduc mai multe lămuriri referitoare la acest caz, în care reprezentanţi ai MIRA au semnalat anumite nereguli şi falsuri privind inventarierea terenului (n.r. referire la Grindul Chituc) în domeniul privat al comunei Corbu. Aşa cum preciza şi comunicatul Prefecturii Constanţa, în cadrul unei emisiuni la Radio Sky, subprefectul Claudiu Palaz a explicat că totul a pornit de la descoperirea unei Hotărâri a Consiliului Local Corbu nr. 48 din 16 decembrie 2004, care a apărut cu acelaşi număr de înregistrare şi datată la fel, dar având conţinut diferit. Subprefectul a menţionat că acea hotărâre redactată în trei variante a fost trimisă la trei instituţii diferite: Rezervaţia Biosfera Delta Dunării, Prefectura Constanţa şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Astfel, situaţia s-a complicat, întrucât pe baza documentului „multiplicat" diferit s-au emis nişte titluri de proprietate în zona Grindul Chituc - Corbu, care, în contextul prezentat, ar putea fi lovite de nulitate. De altfel, dacă aspectele menţionate în raportul MIRA ajuns pe masa magistraţilor se vor confirma, prefectul Tit Liviu Brăiloiu  va apela la instanţă pentru anularea titlurilor de proprietate din zona Grindul Chituc, titluri emise din 2004 şi care au avut la bază falsurile la care se face referire în raportul ministerial. „Remarcile" controlului MIRA par a fi susţinute şi de unii cetăţeni care, veniţi în audienţă la prefect în data de 10 februarie, l-au informat de existenţa „unor grupuri de interese ce se află în spatele afacerii Grindul Chituc".

Claudiu_Palaz_04.jpg„Suntem funcţionari, ne facem treaba"

Subprefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a făcut unele precizări referitoare la situaţia survenită în cazul unor titluri de proprietate emise în Grindul Chituc - Corbu. „Prefectul Tit Liviu Brăiloiu a făcut menţiunea că se vor anula doar titlurile de proprietate din Corbu, care au avut la bază acele falsuri semnalate de controlul efectuat în 2006 şi 2007 de reprezentanţi ai MIRA. Nu avem nimic cu nimeni şi nici nu se pune problema anulării tuturor titlurilor de la Corbu", a specificat Palaz.
„Secundul" lui Brăiloiu a confirmat că persoanele care au cunoştinţă de faptul că titlurile lor de proprietate au fost intabulate în baza acestor falsuri sunt îndreptăţiţi să-şi facă probleme. „Noi suntem funcţionari publici şi trebuie să ne facem treaba. Subliniez că este vorba doar de titlurile eliberate la Corbu, pe zona Grindului Chituc, ce fac obiectul unui dosar penal", a adăugat Claudiu Palaz.

Verificările se extind

„Într-adevăr, toate actele emise ulterior acelor falsuri, pe acest teren, doar pe acesta, sunt lovite de nulitate", a declarat subprefectul Palaz. Dată fiind situaţia creată, prefectul Tit Liviu Brăiloiu a dat dispoziţie angajaţilor abilitaţi din instituţie să facă verificarea şi altor titluri semnate în 2008, pentru a vedea dacă au avut la bază Hotărârea Consiliului Local Corbu nr. 48 din 16 decembrie 2004, redactată în trei variante diferite. Dacă se confirmă, şi acele titluri vor trebui anulate.
Ţinând cont de dosarul aflat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, Prefectura a trebuit să facă demersurile pe cale administrativă, pentru a nu lăsa „să înainteze aceste nereguli sau să se meargă din greşeală în greşeală. Este vorba de 2.500 de hectare intabulate «într-un mod mai delicat»", a conchis subprefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

{mos_ri:Claudiu Palaz} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hală, pe strada Celulozei din Constanța. Moc Fabrication SRL are acordul Municipalității

29 Apr 2024 313

Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 475

Știri Constanța Poliția duce în spatele gratiilor patru bărbați. Iată ce fapte i-au adus în Penitenciarul Poarta Albă

19 Apr 2024 844

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de modă

19 Apr 2024 414

MAE Unul din grupurile de români blocate în aeroportul din Dubai, a revenit în România

18 Apr 2024 438

MAEUnul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai

18 Apr 2024 274

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 612

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 2012

1 Mai în avans la Vama Veche, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 580

Percheziții în București și alte două județe din țară! Vizate, persoane suspectate de șantaj

11 Apr 2024 388

Ce sunt alegerile europene? Câți eurodeputați vor fi aleși? Partide și grupuri politice în Parlamentul european!

09 Apr 2024 669

Scene demne de „Final destination“, la Cogealac! Judecătorii din Constanța au dictat 70 de ani de închisoare. Pedepse definitive (VIDEO)

03 Apr 2024 1114

Rechemare produs Chicken Nuggets, de la LIDL, posibil contaminat cu Salmonella

03 Apr 2024 539

Operațiuni de amploare ale DIICOT și ale poliției pentru destructurarea unor grupuri infracționale (VIDEO)

03 Apr 2024 519

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 460