Politic

Conferinţă la Constanţa Norica Nicolai şi Renate Weber au confirmat că se află pe listele ALDE pentru europarlamentare

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Filiala Constanţa a organizat vineri, la hotel Ibis, sala Traian, o conferinţă de presă la au participat: senator Ion Popa, preşedinte Filiala ALDE Constanţa, avocat Valeria Drăniceanu, preşedinte OFLDE Filiala ALDE Constanţa, Gabriel Daraban, preşedinte Organizaţia Locală ALDE Constanţa, Renate Weber, europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, europarlamentar ALDE,  Andrei Gerea, deputat ALDE - vicepreşedinte ALDE.
        
Printre temele discutate s-au aflat situaţia României şi a statului de drept, viitoarele alegeri europarlamentare, strategia politică a ALDE, precum şi alte teme politice, sociale şi culturale ce ţin de spectrul actual al politicii româneşti. De altfel, poate printre cele mai importante precizări s-a numărat confirmarea listei pentru alegerile europarlamentare. Norica Nicolai şi Renate Weber au spus un „da” categoric, fiind întrebate dacă se află pe locuri eligibile pe lista pentru alegeri.

Un nou Cod Penal în România

Evident, toţi cei prezenţi au ţinut să sublinieze faptul că este nevoie de un nou Cod Penal în România, Renate Weber spunând că există cazuri în România când oamenii fac şi 25 de ani de puşcărie pentru mai multe infracţiuni de fraudă bancară, „evident pentru sume modice”, după cum puncta europarlamentarul. A dat exemplu şi cazul unui tânăr care a făcut fraudă online în Statele Unite ale Americii de aici, din România, „prin intermediul calculatorului”, iar atunci când a fost în Spania în vacanţă a fost arestat şi dus în SUA, unde a fost condamnat „doar la 7 ani de închisoare, nu la 30, cum se aştepta mama”. Renate Weber a spus că el a păcălit mai mulţi oameni din SUA cu aproape un milion de dolari.

Cormoranii lui Daea, de la Norica Nicolai

Un moment mai hazliu în timpul conferinţei de presă de vineri a fost când Norica Nicolai a explicat de ce a vorbit Petre Daea despre cormorani zilele trecute, în faţa liderilor europeni. Ea a punctat că ideea a plecat de la ea. „Parlamentul European şi Comisia au ajuns la concluzia că aceste păsări şi un animăluţ, foca - asta e problema nordicilor - ne distrug culturile de acvacultură. S-au făcut nişte studii, în Danemarca, Suedia, diverse ţări, în care s-a constatat că mănâncă milioane de euro din bani europeni. Dacă sunt cormorani în exces, s-a terminat. Nu mai avem peşte. Atunci, pentru că avem Directiva europeană, dar trebuie să facem ceva, căci altfel dăm banii la păsări. Şi l-am rugat pe domnul Daea să fie de acord cu amendamentele făcute deja de noi. Eu i-am pus întrebarea şi i-am spus apoi foarte clar că trebuie să facem un plan de vânătoare la cormorani”, a spus Norica Nicolai.
 
Citeşte şi:
 
Conferință ALDE la Constanța. Europarlamentarul Renate Weber, prezent (galerie foto)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferință ALDE la Constanța. Europarlamentarul Renate Weber, prezent (galerie foto)

25 Jan 2019 812

Pe cine va susține Călin Popescu Tăriceanu, pentru primul loc pe listele ALDE pentru europarlamentare

17 Nov 2018 631

Comunicat de presă Primăria Municipiului Mdgidia Delegație din Medgidia la Bruxelles, la invitația europarlamentarului Renate Weber

16 Oct 2015 882

Delegație din Medgidia la Bruxelles, la invitația europarlamentarului Renate Weber

16 Oct 2015 973

Renate Weber crede că Ponta va fi trădat de UNPR

19 Jul 2015 974

Ştiripesurse.ro UNPR nu îl mai susține pe Ponta la o nouă moțiune! Premierul DEMISIONEAZĂ

19 Jul 2015 1135

Norica Nicolai, reacţie după excluderea din PNL „Acest partid nu mai există”

28 May 2015 2239

Renate Weber, după excluderea din PNL „Nu este un moment ușor”

27 May 2015 772

Stroe „Weber și Nicolai au încălcat statutul”

27 May 2015 745

Doi europarlamentari, excluși din PNL

27 May 2015 1011

„„Ceva de rău” despre USL Care onoare, care respect?

24 Sep 2013 1729

Antonescu Avem om pentru Justiţie. Iată ce nume nu mai trebuie vehiculate

02 Apr 2013 1003

Daciana Sarbu si Renate Weber cer Comisiei Europene interzicerea cianurilor in minerit

03 Oct 2011 958

Topul politicienilor pe Facebook. Radu Mazăre este departe în clasament

20 Aug 2010 1861

Renate Weber "Rezolutia adoptata, astazi, este un semnal extrem de puternic in legatura cu modul in care trebuie sa se faca mineritul in Europa"

06 May 2010 786