Consilierii ADA sunt de acord cu vanzarea cabinetelor medicale

Prefectul judetului, pus in dificultate de propria echipa

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a convocat ieri o sedinta extraordinara la care consilierii au fost chemati sa aprobe 22 de proiecte de hotarare.Cu acceptul consilierilor au fost alocate 8 miliarde de lei vechi pentru familiile afectate de inundatiile din ultima perioada, potrivit centralizatorului pagubelor intocmite de fiecare unitate administrativa in parte. CJC a oferit bani Consiliilor locale care la randul lor vor aloca materiale de constructii pentru refacerea locuintelor si anexelor gospodaresti afectate.Au mai primit fonduri pentru cheltuieli neprevazute Consiliul Local Nicolae Balcescu (ridicarea unei capele in zona fostului IAS care a fost transformat in locuinte) si Consiliile Locale 23 August, Harsova si Baneasa pentru rezolvarea unor probleme stringente.A fost aprobata si rectificarea sumelor defalcate pentru finantarea invatamantului preuniversitar in valoare de 161 miliarde, proiectul de repartizare pe localitati pentru echilibrarea bugetelor locale, precum si rectificarea intregului buget al CJC pentru anul in curs in valoare de 117 milioane de lei noi.Consiliul Judetean a oferit cate 500 milioane de lei vechi pentru Consiliile locale din Independenta, Mihai Viteazu, Albesti si Saraiu reprezentand contravaloarea dobanzilor aferente pentru programele Sapard si un miliard de lei pentru Spitalul Municipal Medgidia.Cu acceptul consilierilor judeteni au fost alocati 14 miliarde de lei noi pentru efectuarea unor lucrari de maxima urgenta la tronsoanele de drumuri judetene, comunale, strazi in interiorul localitatilor, poduri si podete grav avariate in urma inundatiilor. Potrivit estimarilor, cheltuielile de refacere se apropiau de 90 miliarde de lei, diferenta urmand sa fie acoperita pe viitor de alocatiile care vor veni de la Guvern.La propunerea conducerii CJC, a fost constituita comisia de analiza a oportunitatii de vanzare a cabinetelor medicale din judet. Desi prefectul judetului, Danut Culetu, a precizat ca nu este de acord cu aceasta tema, consilierii Aliantei Dreptate si Adevar, decimati ca urmare a nevalidarii sistematice a supleantilor de pe listele PD si PNL au votat la unison cu PSD si PRM. Se asteapta in acest sens o reactie rapida a reprezentantului Guvernului in teritoriu.Tot ieri, in cadrul sedintei CJC, au fost validati pe functiile de directori ai teatrelor constantene Nicodim Ungureanu - Compania Ovidius din cadrul Teatrul National Constanta, Cristian Sofron-director adjunct la aceeasi institutie, Beatrice Rancea - director general al TNC si Mirela Oproiu - Compania Fantasio din cadrul TNC. Cei mai sus mentionati au sustinut examen de atestare pe post, validarea din partea consilierilor judeteni constituindu-se intr-o formalitate.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Recomandările pompierilor, în prag de sărbători

26 Apr 2024 144

Dosarul Mineriadei Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare – a refuzat să dea declarații

26 Apr 2024 293

Superliga 2023/2024 Cu un egal contra Farul Constanța, FCSB iese campioană. „Marinarii“ sunt pregătiți însă pentru un nou meci mare

26 Apr 2024 623

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 298

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 502

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 519

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 704

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 710

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 563

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 483

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 634

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 594

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 653

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 437

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 510