Consilierii locali din Topalu au pretentii la indemnizatii

Viata dulce pentru alesi

Desi au primit un avertisment drastic, consilierii nu si-au schimbat atitudinea * Mai raman pe functii pana la alegeri * Se intalnesc ca sa discute... discutii

Consiliul Local Topalu constituie o premiera la nivelul judetului Constanta. Instanta de contencios administrativ s-a pronuntat, la solicitarea Prefecturii, asupra legalitatii a sase dintre hotararile emise anul trecut. Pentru ca nu s-a respectat legea, reprezentantul Guvernului in teritoriu ar fi trebuit sa propuna dizolvarea forului local de decizie. Numai ca, la nivelul Prefecturii, masura a fost considerata inoportuna in conditiile in care localitatea ar fi ramas fara consilieri in preajma alegerilor. In consecinta, alesii, daca tot continua sa ocupe scaunele rezervate consilierilor, se intalnesc ca sa discute probleme legate de soarta comunitatii si vor sa primeasca si bani atat pentru activitatea de anul trecut, dar si pentru cea prezenta. Daca ar fi sa ne luam dupa ce spune legiuitorul, consilierii nu ar fi trebuit sa primeasca nici macar un sfant pentru activitatea din 2003. Si pentru ca tot a venit vorba despre bani, trebuie mentionat si faptul ca una dintre hotararile considerate ilegale de instanta este cea privind indemnizatiile pe care le-au votat cu mana lor. Totusi, conducerea Primariei Topalu a platit consilierilor sumele aferente lunilor octombrie, noiembrie si decembrie si este pusa in situatia de a cere consilierilor sa returneze banii pe care i-au primit si pe care, mai mult ca sigur, i-au si cheltuit. Nici macar in al treisprezecelea ceas, alesilor locali pare sa nu le fi venit mintea la cap. Conform unei practici exersate pe parcursul celor patru ani de mandat, consilierii refuza cu incapatanare sa adopte hotarari prin aplicarea carora bugetul local ar deveni mai bogat. Nici macar faptul ca nu vor mai fi alesi de concetatenii pe care i-au dezamagit pare sa nu fie un argument destul de puternic pentru a adopta o altfel de atitudine fata de comunitatea locala. Timpul trece, indemnizatia pe 2004 merge, alesii locali de la Topalu cu drag muncesc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 531

UPDATE Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 806

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 511

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 624

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 447

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 354

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 546

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 508

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 748

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 743

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 243

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 422

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 545

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 601

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 605