Politic

Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

Consilierii locali municipali ai PNL nu vor vota bugetul propus de primarul Decebal Făgădău şi PSD pentru Constanţa, anunţă preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
„Este un vot pe care ni-l asumăm public, considerând că municipiul Constanţa şi constănţenii merită mult mai mult decât poate administraţia pesedistă să ofere. În primul rând, respingem proiectul de buget pe anul 2019 deoarece primarul Decebal Făgădău a refuzat să ofere constănţenilor posibilitatea de a decide în mod direct pe ce proiecte să fie cheltuiţi o parte din banii publici. Vorbim aici de proiectul de hotărâre „Tu decizi pentru Constanţa”, iniţiat de PNL şi USR, privind implementarea bugetului participativ, aşa cum se întâmplă în Cluj-Napoca, pe care primarul Decebal Făgădău refuză să îl pună pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu local. Este clar că primarul Făgădău nu vrea să asculte de constănţeni şi de problemele lor, preferând să dirijeze banul public doar acolo unde vrea sau unde are interese”, explică preşedintele PNL.
 
În al doilea rând, consilierii locali PNL nu vor vota bugetul primarului Făgădău deoarece acesta refuză să dea curs proiectelor iniţiate de liberali în interesul cetăţenilor. „Deşi sunt proiecte care ajută Constanţa, proiecte care îmbunătăţesc viaţa constănţenilor în domenii sensibile, Făgădău nu le-a prins în bugetul pe 2019 şi nici nu vrea să le introducă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local”, mai spune Huţucă.
 
Potrivit conducerii PNL Constanţa, primarul Făgădău refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind amenajarea şi modernizarea terenurilor de sport din incinta şcolilor, în condiţiile în care aproape 10.000 de elevi nu beneficiază de săli de sport în şcolile constănţene. Liberalii mai afirmă că acelaşi primar refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind crearea şi amenajarea a peste 300 hectare de spaţii verzi în municipiul Constanţa, în condiţiile în care ştim foarte bine că oraşul nostru este deficitar la acest capitol.
 
Nu în ultimul rând, primarul Constanţei a refuzat să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind premierea anuală a elevilor şi profesorilor îndrumători pentru rezultate şcolare deosebite sau să prindă în buget proiectul PNL privind rezolvarea crizei locurilor de parcare din oraş, preferând în schimb să facă adevărate vânători de şoferi pe care să îi stoarcă de bani.
 
Din aceste considerente şi multe altele, PNL Constanţa va refuza astăzi în şedinţa de Consiliu Local Municipal să îşi dea girul pe un buget care nu aduce investiţii, un buget care nu creează dezvoltare, ci care aruncă oraşul în aceeaşi cenuşie existenţă, rostogolind problemele oraşului de la an la an.
 
Tot în cadrul acestei şedinţe, consilierii locali PNL nu vor vota nici proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pe anul 2020. Primarul Făgădău şi PSD propun o majorare consistentă a taxelor locale, cu până la 50%, cum este cazul taxei de habitat, lovind puternic în buzunarele constănţenilor.
 
„Este clar că acesta, care a încheiat 2018 cu un deficit de 85 milioane de lei, nu mai poate face faţă cheltuielilor în care a angajat bugetul, deşi acum câteva luni se lăuda cu WC-uri de 150.000 euro şi borduri de marmură, spunând: „Constanţa este un oraş bogat”. Este atât de bogat, încât primarul îi scutură pe constănţeni de bani. PNL refuză să fie părtaşul unei asemenea administraţii şi de aceea nu va vota majorarea taxelor şi impozitelor locale”, au anunţat cei de la PNL Constanţa în preziua şedinţei de CLM din luna aprilie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, prezent la Constanţa. Liberalul a vorbit despre dublul standard

16 May 2019 387

Răspunsul primit de către deputatul Huţucă de la Ministerul Fondurilor Europene - „Primăria Constanţa, zero proiecte în derulare!“ (document)

03 May 2019 530

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, susţinut de deputatul Bogdan Huţucă

26 Apr 2019 395

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

20 Apr 2019 790

Situaţie disperată printre angajaţii RADIONAV. Deputatul Huţucă i-a scris ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc (document)

18 Apr 2019 933

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

15 Apr 2019 1385

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1146

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 969

UPDATE. Constanța. Liberalii vor depune două proiecte de hotărâre de consiliu local. Una vizează problema locurilor de parcare (galerie foto)

11 Apr 2019 721

Cifră-record de morţi în accidente rutiere Huţucă (PNL) - „Guvernul PSD, incapabil să semneze un singur contract nou de autostradă!“

11 Apr 2019 431

Ce spun parlamentarii de la Constanţa despre dosarul Revoluţiei?

09 Apr 2019 406

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 615

Huţucă (PNL) „Domnule primar, dacă vreți să faceți un sistem de Bike Sharing funcțional la Constanța, creați infrastructura”!

30 Mar 2019 1122

Huţucă (PNL) - „De doi ani, Făgădău croşetează poveşti electorale şi acum pozează în salvatorul animalelor şi izbăvitorul constănţenilor terorizaţi!“

25 Mar 2019 418

Deputatul Bogdan Huțucă „Municipiul Constanţa are nevoie de un registru al spaţiilor verzi”

20 Mar 2019 412