Politic

Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

Consilierii locali municipali ai PNL nu vor vota bugetul propus de primarul Decebal Făgădău şi PSD pentru Constanţa, anunţă preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
„Este un vot pe care ni-l asumăm public, considerând că municipiul Constanţa şi constănţenii merită mult mai mult decât poate administraţia pesedistă să ofere. În primul rând, respingem proiectul de buget pe anul 2019 deoarece primarul Decebal Făgădău a refuzat să ofere constănţenilor posibilitatea de a decide în mod direct pe ce proiecte să fie cheltuiţi o parte din banii publici. Vorbim aici de proiectul de hotărâre „Tu decizi pentru Constanţa”, iniţiat de PNL şi USR, privind implementarea bugetului participativ, aşa cum se întâmplă în Cluj-Napoca, pe care primarul Decebal Făgădău refuză să îl pună pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu local. Este clar că primarul Făgădău nu vrea să asculte de constănţeni şi de problemele lor, preferând să dirijeze banul public doar acolo unde vrea sau unde are interese”, explică preşedintele PNL.
 
În al doilea rând, consilierii locali PNL nu vor vota bugetul primarului Făgădău deoarece acesta refuză să dea curs proiectelor iniţiate de liberali în interesul cetăţenilor. „Deşi sunt proiecte care ajută Constanţa, proiecte care îmbunătăţesc viaţa constănţenilor în domenii sensibile, Făgădău nu le-a prins în bugetul pe 2019 şi nici nu vrea să le introducă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local”, mai spune Huţucă.
 
Potrivit conducerii PNL Constanţa, primarul Făgădău refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind amenajarea şi modernizarea terenurilor de sport din incinta şcolilor, în condiţiile în care aproape 10.000 de elevi nu beneficiază de săli de sport în şcolile constănţene. Liberalii mai afirmă că acelaşi primar refuză să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind crearea şi amenajarea a peste 300 hectare de spaţii verzi în municipiul Constanţa, în condiţiile în care ştim foarte bine că oraşul nostru este deficitar la acest capitol.
 
Nu în ultimul rând, primarul Constanţei a refuzat să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor şi să prindă în buget proiectul PNL privind premierea anuală a elevilor şi profesorilor îndrumători pentru rezultate şcolare deosebite sau să prindă în buget proiectul PNL privind rezolvarea crizei locurilor de parcare din oraş, preferând în schimb să facă adevărate vânători de şoferi pe care să îi stoarcă de bani.
 
Din aceste considerente şi multe altele, PNL Constanţa va refuza astăzi în şedinţa de Consiliu Local Municipal să îşi dea girul pe un buget care nu aduce investiţii, un buget care nu creează dezvoltare, ci care aruncă oraşul în aceeaşi cenuşie existenţă, rostogolind problemele oraşului de la an la an.
 
Tot în cadrul acestei şedinţe, consilierii locali PNL nu vor vota nici proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor şi impozitelor pe anul 2020. Primarul Făgădău şi PSD propun o majorare consistentă a taxelor locale, cu până la 50%, cum este cazul taxei de habitat, lovind puternic în buzunarele constănţenilor.
 
„Este clar că acesta, care a încheiat 2018 cu un deficit de 85 milioane de lei, nu mai poate face faţă cheltuielilor în care a angajat bugetul, deşi acum câteva luni se lăuda cu WC-uri de 150.000 euro şi borduri de marmură, spunând: „Constanţa este un oraş bogat”. Este atât de bogat, încât primarul îi scutură pe constănţeni de bani. PNL refuză să fie părtaşul unei asemenea administraţii şi de aceea nu va vota majorarea taxelor şi impozitelor locale”, au anunţat cei de la PNL Constanţa în preziua şedinţei de CLM din luna aprilie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL îl somează pe Decebal Făgădău să refacă proiectul de reabilitare a rețelei termice și să vină cu el în fața consilierilor

19 Aug 2019 420

Căldura, mărul discordiei Decebal Făgădău îi acuză pe liberali că fac politică în batjocură, iar Bogdan Huţucă îl somează pe primar să refacă proiectul de hotărâre

15 Aug 2019 296

Interesele dobrogenilor, îngropate în sertarele Parlamentului Proiectul de lege privind anularea taxelor de pod de la Giurgeni şi Feteşti nu a mai ajuns la Camera Deputaţilor

06 Aug 2019 642

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 746

Deputatul Huţucă îi bate obrazul senatorului Chiţac şi Asociaţiei „Constanţa Altfel” „Nu am stat la masă cu membrii familiei Mazăre. O minciună sfruntată!”

22 Jul 2019 882

Huţucă (PNL) - „În al 12-lea ceas, Constanţa are nevoie de un alt primar şi de un alt model de administraţie!“

13 Jul 2019 968

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă - „PSD tratează limba română ca pe o marfă politică“

05 Jul 2019 747

Guvernul trebuie să revină asupra Ordonanţei Huţucă (PNL) - „Mii de elevi din judeţul Constanţa care fac naveta spre şcoală vor plăti din toamnă abonamente la preţuri întregi la firmele de transport“

28 Jun 2019 860

Bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Palazu Mare Liderii opoziţiei îi cer primarului Decebal Făgădău să se oprească imediat din a distruge oraşul

27 Jun 2019 1735

Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanță Primarul Făgădău, în calitate de inițiator, forțează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)

25 Jun 2019 2033

Huţucă (PNL) - „Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când oraşul nu are nici măcar un PUG“

24 Jun 2019 883

Liberalii îşi dau întâlnire la Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, de la Mamaia

19 Jun 2019 1446

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 1867

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a mers în Palazu Mare și a discutat cu locuitorii care nu vor betoane ridicate printre case (galerie foto)

15 Jun 2019 1840

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

12 Jun 2019 3749