Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța despre demisia șefului ANAF
Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța susține că fostul șef ANAF, Lucian Heiuș și-a exercitat mandatul de președinte în mod profesionist și onest.

„Din păcate, vedem că demisia lui Lucian Heiuș a fost urmată de numeroase mesaje mincinoase și necinstite care încearcă să afecteze cariera unui profesionist veritabil. O selecție de diletanți, a căror singură calitate este carnetul de membru PSD, cred că vor reuși să ascundă adevărul sub preș doar pentru că țipă mai tare.
 
Nu așa merg lucrurile!

Adevărul este că la începutul anului, ministrul de Finanțe a supraestimat grav veniturile statului și a subestimat grav cheltuielile. Asta înseamnă că responsabilitatea aparține 100% ministrului de Finanțe și nu echipei de la ANAF.
 
Dar totuși, haideți mai bine să ne uităm pe cifre.
 
În 2022, activitatea ANAF a fost una excepțională, instituția a colectat la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent. În același timp, ANAF a rambursat TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, comparativ cu anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei.
În primele 5 luni din 2023, ANAF a încasat 148,02 miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului precedent.
Cifrele sunt clare și ele întăresc imaginea unei instituții care a făcut performanță!
 
Și atunci, de ce atâta vuiet? Foarte simplu. Pentru că unii dintre partenerii noștri de la PSD încearcă să mute reflectoarele de pe adevăratul vinovat. Pe care îl știu foarte bine, dar îl protejează din calcule politicianiste.
 
Acum e zgomot. Dar în curând, nu va mai fi! Și asta pentru că execuția bugetară de la finalul anului nu va mai lăsa loc de interpretări politicianiste și necinste. Și atunci vom vedea cu toții cum fix cei care astăzi țipă mai tare, atunci vor tăcea. Pentru că matematica se face cu cifre exacte și nu cu opinii. Și pentru că, așa cum știm din bătrâni, minciuna are picioare scurte, iar adevărul are marea calitate de a ieși mereu la iveală!", susține Huțucă, președintele PNL Constanța și al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect al parlamentarilor PNL pentru acordarea de bonificații contribuabililor care achită impozitul/plată anticipată până la termenele scadente!

03 Oct 2023 512

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă explică cum a dezamorsat PNL bombele fiscale din proiectul de măsuri anunțat de Guvern

21 Sep 2023 637

Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța -„Am recomandat tinerilor să fie cea mai bună variantă a lor"

17 Sep 2023 608

Reprezentanții PNL Constanța, prezenți la Școala de Vară a Tineretului Național Liberal de la Neptun (VIDEO)

15 Sep 2023 1038

Bogdan Huțucă (PNL) „Voucher-ul de vacanță trebuie folosit la hotelurile din România, nu la alimentara de la colțul străzii”

14 Sep 2023 628

Bogdan Huțucă (PNL) „Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții"

13 Sep 2023 870

Halep, suspendată patru ani Deputatul Bogdan Huțucă „Simona, ne dorim să mai putem avea ocazia să vedem iubirea ta pentru tenis"!

13 Sep 2023 638

Gânduri frumoase pentru elevi Bogdan Huțucă, deputat PNL - „Educația este cea mai bună trambulină spre o carieră de succes"!

11 Sep 2023 481

Știri Constanța Bogdan Huțucă felicită Organizația de Femei din PNL pentru organizarea Școlii de Vară cu tema Leadership feminin liberal

09 Sep 2023 578

Declarații de avere Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, averea și interesele (DOCUMENTE)

08 Sep 2023 1327

Proiect de lege Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă cere eliminarea cotei de impozit pe dividende aplicată fondurilor de pensii private şi facultative

07 Sep 2023 590

145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă Senatorii și deputații dobrogeni susțin organizarea pe 14 noiembrie a unei ședințe reunite a Parlamentului cu prilejul Zilei Dobrogei

05 Sep 2023 907

Deputatul Bogdan Huțucă „Voi solicita organizarea unei ședințe reunite a Parlamentului, pentru a marca Ziua Dobrogei“

04 Sep 2023 1101

Bogdan Huţucă- „Seniorii României merită, în primul rând, respect și solidaritate"

02 Sep 2023 812

Bogdan Huțucă „Discursul extremist a revenit în ultimii ani în politica din România. Educația și memoria istorică sunt cele mai bune antidoturi la discursul extremist"

23 Aug 2023 693