Deputatul PSD de Constanța Cristina Dumitrache critică măsurile de austeritate anunțate de guvernul Cîțu “Încalcă tot ce au promis în campania electorală”!

  • Parlamentarul afirmă că prin aceste tăieri sunt încălcate promisiunile făcute în campania electorală
  • Guvernul Cîțu intenționează să taie voucherele de vacanță în 2021, în proiectul Legii bugetului pe anul acesta
  • Premierul a declarat la începutul acestei săptămâni că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate în 2021, ci doar plafonate, pentru a reduce din cheltuieli
 
Măsurile anunțate de premierul Florin Cîțu de tăiere a sporurilor și voucherelor de vacanță pentru bugetari și a gratuității studenților pentru transport sunt criticate de către deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache.
Parlamentarul afirmă că prin aceste tăieri sunt încălcate promisiunile făcute în campania electorală.
 
“Guvernul Cîțu pregătește noi măsuri de austeritate prin care tuturor categoriilor sociale le sunt încălcate promisiunile făcute în campania electorală.
Politica fiscală păguboasă și nepriceperea de a gestiona banii publici au dus azi la deficitul bugetar pe care îl invocă Executivul de dreapta.
Dacă azi suntem informați că salariații nu își mai primesc sporurile, că bugetarii pierd voucherele de vacanță, că studenții nu vor mai beneficia de gratuitate pentru transport este doar pentru că programul de guvernare a fost o înșelătorie masivă și nici una dintre măsurile cu care s-au lăudat ca să câștige puterea nu a fost nici măcar un moment în planurile lor”, afirmă deputatul PSD de Constanța.
Guvernul Cîțu intenționează să taie voucherele de vacanță în 2021, în proiectul Legii bugetului pe anul acesta, care va fi făcut public în această săptămână.
De asemenea, Executivul vrea eliminarea transportului gratuit la studenți, dar și eliminarea sporurilor acordate prefecților și plafonarea nivelului sporurilor de hrană pentru bugetari sunt alte măsuri discutate în Guvern, potrivit surselor politice.

Premierul a declarat la începutul acestei săptămâni că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate în 2021, ci doar plafonate, pentru a reduce din cheltuieli, iar de anul viitor, după ce va fi adoptată o nouă lege a salarizării, sporurile vor fi acordate pe criterii de performanță.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare Elena Udrea face noi declarații. A luat în colimator DNA

12 Apr 2021 549

Inexplicabil! CJC-ul lui Țuțuianu a renunțat la proiectul eligibil al miniporturilor turistice în favoarea construcției unui nou acvariu care grevează bugetul

10 Apr 2021 1977

Senatorul constănțean Septimiu Bourceanu este împotriva modificării legii privind cumulul de pensie cu salariul în sistemul public de sănătate

09 Apr 2021 2035

Țuțuianu sau Dănilă? PNL și USR PLUS își dispută funcția de manager al CT BUS

08 Apr 2021 2276

#DobrogeaDigitală „Mai înțelegător cu aproapele său”

07 Apr 2021 2255

Parlamentarii USR PLUS vor să corecteze legislația care vizează persoanele cu dizabilități ireversibile

03 Apr 2021 2343

Ședință a Colegiului Naval. Fonduri din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii portuare din Constanța, Constanța Sud-Agigea sau Midia

03 Apr 2021 2529

ZIUA LIVE. Dincolo de verdictele instanțelor de judecată, recuperarea Palatului Regal din Mamaia se poate realiza doar prin voința politică a USR PLUS și PNL

02 Apr 2021 2024

#DobrogeaDigitală „Tari pe convingerea noastră, siguri de sprijinul celor ce doresc propășirea Dobrogei”

01 Apr 2021 1457

Deputatul PNL, Marian Crușoveanu, apel la responsabilitate către protestatarii care mărșăluiesc pe străzile din Constanța

31 Mar 2021 2205

USR-PLUS vrea să-i lase fără indemnizații timp de trei luni pe senatorii și deputații care înjură în Parlament

31 Mar 2021 2122

Îngrijorare. Deputatul Bogdan Bola “Angajații din cadrul ABADL nu vor reuși să igienizeze plajele extinse. Este nevoie de forță de muncă și de utilaje suplimentare”

31 Mar 2021 2715

Președintele Klaus Iohannis, despre proteste „Temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt îndreptățite”

30 Mar 2021 1067

Parlamentarii AUR de la Constanța, prezenți la Chișinău, la sărbătoarea unirii Basarabiei cu România

29 Mar 2021 2043

Senatorul USR Remus Negoi cere resuscitarea Poliției Patrimoniului!

26 Mar 2021 2271