Politic

Deputatul Robert Boroianu, atac la Guvern. Spune despre apropiaţii Executivului că sunt abonaţi la banii publici


Într-un comunicat transmis mass-media, deputatul liberal Robert Boroianu face referire la activităţile Guvernului Grindeanu, despre care spune că a a avut, încă din primele zile de guvernare, cu totul alte preocupări decât punerea în aplicare a propriilor promisiuni făcute în programul de guvernare pentru care a fost învestit la începutul acestui an.

Echipa PSD-ALDE, în loc să vină în întâmpinarea românilor cu măsurile așteptate, a reușit o "performanță" de neegalat în ultimii 27 de ani, și anume scoaterea a sute de mii de români în stradă pentru a protesta, deoarece Guvernul s-a grăbit, încă din primele săptămâni după instalarea la Palatul Victoria, să înlesnească preferaților săi accesul la banii publici fără ca aceștia să mai fie nevoiți să suporte vreun fel de consecințe dacă încălcau unele legi aflate în vigoare. De exemplu, una dintre promisiunile pe care PSD și-a bazat programul de guvernare, extinderea cotei 0% de TVA pentru vânzarea de locuințe, publicitate şi inputuri în agricultură începând cu 1 martie 2017, sunt convins că are deja șanse nule de a mai fi aplicată de la data promisă. Și susțin acest lucru, pentru că, se știe, măsura respectivă nu poate fi implementată de către Guvernul PSD-ALDE dacă România nu obține întâi o derogare de la Comisia Europeană având în vedere faptul că legislația europeană prevede că pentru orice cotă de TVA mai mică de 5% trebuie obținută o derogare de la Comisie. Dar, din păcate, majoritatea aflată la putere PSD-ALDE nu a demarat încă procedura de solicitare a acestei derogări de extindere a cotei 0% de TVA pentru vânzarea de locuințe, publicitate şi inputuri în agricultură, deși știe că acest proces ar dura mai multe luni și, în plus, reprezentanții săi nici nu au aflat până acum exact cine trebuie să se ocupe pentru a solicita Comisiei Europene obținerea derogării respective.”, precizează Robert Boroianu. 


Parlamentarul de la Constanţa mai adaugă faptul că, în loc să rezolve problema prezentată mai sus, Executivul a adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă. 

Cu alte cuvinte, Guvernul Grindeanu-Dragnea a avut timp berechet și a considerat extrem de urgent să emită pe bandă rulantă  mai multe OUG, cum sunt OUG 13/2017, OUG 6/2017 sau OUG 9/2017, care au menirea de a instaura tocatul banilor din buget de către abonații de partid, fără limite și fără griji, fără a mai răspunde în fața Parlamentului sau a altor instituții abilitate și fără a mai avea parte de acuzații ulterioare de abuz în serviciu, dar a uitat cam repede de promisiunile făcute în ultima campanie electorală, în urma cărora a obținut acele milioane de voturi clamate acum când se justifică de ce se ocupă doar de propriile priorități!”, a mai explicat Robert Boroianu. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment. Alertă la ISU Dobrogea. Un apartament de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța, cuprins de flăcări (galerie foto+video)

04 Jul 2019 12837

Oamenii din conducerea instituţiilor din cadrul Ministerului Mediului cu legături strânse la Constanţa şi Tulcea

11 Jun 2019 865

Rovana Plumb (PSD) - „Dorim ca românii să trăiască mai bine în ţara lor, iar România să se bucure de respect în cadrul Uniunii Europene“

22 May 2019 608

O avarie afectează furnizarea agentului termic către abonați din Constanța. Ce zonă este vizată

24 Apr 2019 815

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe în cărţi pentru preluarea portofoliului de la Dezvoltare

19 Feb 2019 887

Cartier rezidenţial pe şoseaua Mangaliei din Constanța. Cine este investitorul?

13 Feb 2019 1365

Avarie RAJA pe strada Sgt. Nicolae Grindeanu, din municipiul Constanța. Ce zonă este afectată de întreruperea apei potabile

14 Dec 2018 323

SPIT Agenția fiscală nr. 5 din strada Dumbrăveni nr. 1 - Palazu Mare a fost închisă

06 Dec 2018 579

Guvernele PSD au rulat șase vicepremieri și peste 60 de miniștri Constănțenii care au ocupat portofolii în cabinetele Grindeanu și Tudose

26 Nov 2018 1173

Fum pe scara unui bloc din Constanţa!

01 Nov 2018 584

Deblocare de uşă pe o stradă din Constanţa

13 Sep 2018 447

Deputatul Mircea Dobre - „Ministrul Trif, vicepreşedinte PSD, tocmai a legalizat ţeparii din turism!“

07 Sep 2018 1241

Alertă la ISU Dobrogea. Pompierii, chemați în ajutorul unei persoane blocată în casă. Unde se intervine

05 Jul 2018 583

Agenţie SPIT închisă din cauza unei avarii la reţeaua electrică

07 Jun 2018 749

Un fost ministru din Guvernul Grindeanu se alătură partidului Pro România - ”Analfabeţi «loiali» primesc funcţii de conducere plătite din banii românilor”

25 May 2018 631