Politic

Deputatul Robert Boroianu, atac la Guvern. Spune despre apropiaţii Executivului că sunt abonaţi la banii publici


Într-un comunicat transmis mass-media, deputatul liberal Robert Boroianu face referire la activităţile Guvernului Grindeanu, despre care spune că a a avut, încă din primele zile de guvernare, cu totul alte preocupări decât punerea în aplicare a propriilor promisiuni făcute în programul de guvernare pentru care a fost învestit la începutul acestui an.

Echipa PSD-ALDE, în loc să vină în întâmpinarea românilor cu măsurile așteptate, a reușit o "performanță" de neegalat în ultimii 27 de ani, și anume scoaterea a sute de mii de români în stradă pentru a protesta, deoarece Guvernul s-a grăbit, încă din primele săptămâni după instalarea la Palatul Victoria, să înlesnească preferaților săi accesul la banii publici fără ca aceștia să mai fie nevoiți să suporte vreun fel de consecințe dacă încălcau unele legi aflate în vigoare. De exemplu, una dintre promisiunile pe care PSD și-a bazat programul de guvernare, extinderea cotei 0% de TVA pentru vânzarea de locuințe, publicitate şi inputuri în agricultură începând cu 1 martie 2017, sunt convins că are deja șanse nule de a mai fi aplicată de la data promisă. Și susțin acest lucru, pentru că, se știe, măsura respectivă nu poate fi implementată de către Guvernul PSD-ALDE dacă România nu obține întâi o derogare de la Comisia Europeană având în vedere faptul că legislația europeană prevede că pentru orice cotă de TVA mai mică de 5% trebuie obținută o derogare de la Comisie. Dar, din păcate, majoritatea aflată la putere PSD-ALDE nu a demarat încă procedura de solicitare a acestei derogări de extindere a cotei 0% de TVA pentru vânzarea de locuințe, publicitate şi inputuri în agricultură, deși știe că acest proces ar dura mai multe luni și, în plus, reprezentanții săi nici nu au aflat până acum exact cine trebuie să se ocupe pentru a solicita Comisiei Europene obținerea derogării respective.”, precizează Robert Boroianu. 


Parlamentarul de la Constanţa mai adaugă faptul că, în loc să rezolve problema prezentată mai sus, Executivul a adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă. 

Cu alte cuvinte, Guvernul Grindeanu-Dragnea a avut timp berechet și a considerat extrem de urgent să emită pe bandă rulantă  mai multe OUG, cum sunt OUG 13/2017, OUG 6/2017 sau OUG 9/2017, care au menirea de a instaura tocatul banilor din buget de către abonații de partid, fără limite și fără griji, fără a mai răspunde în fața Parlamentului sau a altor instituții abilitate și fără a mai avea parte de acuzații ulterioare de abuz în serviciu, dar a uitat cam repede de promisiunile făcute în ultima campanie electorală, în urma cărora a obținut acele milioane de voturi clamate acum când se justifică de ce se ocupă doar de propriile priorități!”, a mai explicat Robert Boroianu. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănţeanul supărat „Cereţi primarului Făgădău să asfalteze drumul ce face legătura între sensul giratoriu de la Lidl şi Km 5!“ (galerie foto + document)

09 Sep 2019 9215

Avarie la CET Palas. Mai mulţi abonaţi din Constanţa, fără apă caldă

04 Sep 2019 502

Avarie CET Palas Mai mulți abonați din municipiul Constanța, fără apă caldă

27 Aug 2019 483

Cine este Şerban Valeca, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei

25 Aug 2019 856

Alertă la pompieri. Unde, şi pentru ce, au fost solicitaţi salvatorii de la ISU Dobrogea Constanţa

12 Aug 2019 1110

Deblocare de ușă cu final tragic. O persoană găsită decedată pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța

10 Aug 2019 760

Deblocare de uşă pe strada Nicolae Grindeanu din Constanţa. Pompierii ISU au intervenit

06 Aug 2019 437

Imagini de la eveniment. Alertă la ISU Dobrogea. Un apartament de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța, cuprins de flăcări (galerie foto+video)

04 Jul 2019 12978

Oamenii din conducerea instituţiilor din cadrul Ministerului Mediului cu legături strânse la Constanţa şi Tulcea

11 Jun 2019 1013

Rovana Plumb (PSD) - „Dorim ca românii să trăiască mai bine în ţara lor, iar România să se bucure de respect în cadrul Uniunii Europene“

22 May 2019 742

O avarie afectează furnizarea agentului termic către abonați din Constanța. Ce zonă este vizată

24 Apr 2019 852

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe în cărţi pentru preluarea portofoliului de la Dezvoltare

19 Feb 2019 932

Cartier rezidenţial pe şoseaua Mangaliei din Constanța. Cine este investitorul?

13 Feb 2019 1526

Avarie RAJA pe strada Sgt. Nicolae Grindeanu, din municipiul Constanța. Ce zonă este afectată de întreruperea apei potabile

14 Dec 2018 340

SPIT Agenția fiscală nr. 5 din strada Dumbrăveni nr. 1 - Palazu Mare a fost închisă

06 Dec 2018 691