Politic

Dezinformare! Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu aruncă pisica în curtea colegului său de partid, primarul Făgădău, în chestiunea Cazinoului (document)

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Paul Stănescu, demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că acest Guvern nu ştie nici să comunice.
 
În urma unei întrebări adresate în urmă cu o lună premierului României privind măsurile pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, aflat într-o stare de degradare avansată“, parlamentarul liberal Bogdan Huţucă susţine că a primit un răspuns în care se justifică cei şapte ani pierduţi, timp în care clădirea s-a plimbat între Primăria Constanţa şi Compania Naţională de Investiţii (CNI). De-a lungul acestor ani, multe licitaţii anulate de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi judecători, pe motiv de încălcare a legislaţiei achiziţiilor publice.
 
Potrivit ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, Cazinoul se află la CNI, însă nu se poate organiza o nouă licitaţie deoarece Primăria Constanţa nu a depus documentaţia tehnico-economică actualizată. Având în vedere că ultima licitaţie anulată a fost demarată de CNI în anul 2016, precizăm că pentru reluarea unei noi proceduri de achiziţie publică este necesară actualizarea documentaţiei tehnico-economice. În acest sens, este necesară depunerea documentaţiei specifice de către Primăria Constanţa, astfel încât să poată demara procedura privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici şi ulterior demararea unei noi proceduri de achiziţie publică“, se arată în răspunsul ministrului Paul Stănescu.
 
„Astfel, aflăm că din 2016 nu s-a mai organizat o nouă licitaţie deoarece Primăria Constanţa nu a depus documentaţia specifică încât să se poată demara o nouă procedură. Doi ani în care nu s-a mişcat niciun deget pentru reabilitarea Cazinoului“, afirmă preşedintele PNL Constanţa.
 
În lumina celor comunicate de Ministerul Dezvoltării, deputatul Bogdan Huţucă îi solicită primarului Decebal Făgădău să lămurească situaţia Cazinoului şi să precizeze de ce nu a fost depusă documentaţia specifică din 2016 până în prezent pentru a fi reluată procedura de licitaţie în vederea reabilitării monumentului.

Stănescu habar nu are că CNI a reluat licitaţiile pentru Cazinoul constănţean!

 
Compania Naţională de Investiţii a publicat pe 15 iunie a.c anunţul privind achiziţia de „Servicii de proiectare având ca obiect: actualizare Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI); actualizare Studiu geotehnic; actualizare expertiză tehnică a structurii clădirii, rezistenţă, arhitectură, inclusiv rampa de acces către subsol şi instalaţii aferente clădirii; actualizare expertiză componente artistice; actualizare expertiză tehnică pentru zidul de apărare din zona Cazinoului; studiu hidrogeotehnic; studiu de cercetare de parament şi stratigrafice în zonele degradate - starea de conservare - tipuri degradări; investigaţii fizico-chimice; studii biologice (expertiza biologică); expertiză pentru determinarea nivelului de umiditate din ziduri şi climatul interior; raportul de expertiză tehnică pentru cerinţa esenţială «securitate la incendiu»; documentar fotografic; documentaţie pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism; alte studii de soluţie cerute prin avizele solicitate, cercetări, documentaţii ca fiind necesare în conformitate cu HG nr. 907/2016, privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii pentru obiectivul de investiţii «Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa, municipiul Constanţa - (clădire S+P+1E+M pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasa, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)».

Valoarea estimată a contractului este de 232.717,81 de lei fără TVA. Punctajul maxim pentru factorul de evaluare este de 36 de puncte, iar oferta financiară, de 40 de puncte, în timp ce experienţa profesională a ofertantului poate să cântărească până la maximum 24 de puncte.
 
Persoanele cu funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante sunt: Manuela Irina Pătrăşcoiu - director general; Daniela Ileana Orodel - director economic; Eduard Adrian Cefalan - director investiţii; George Stănică - inspector tehnic Departamentul Sănătate, lucrări în primă urgenţă şi alte obiective; Luiza Andrei - director - Direcţia Juridică şi Contractare; Felicia Carmen Stoica - şef Serviciul Avizare şi Asistenţă Juridică; Andra Cătălina Dragomir - şef Serviciul Contractare şi Monitorizare Contracte; Florina Cristina Scurtu - şef Serviciul Achiziţii Publice şi din Fonduri Proprii.

Operatorii economici ce depun oferte trebuie să dovedească forma de înregistrare în condiţiile legii şi experienţa similară în prestări servicii de proiectare tehnică, în ultimii trei ani, pentru lucrările de reabilitare a monumentelor istorice grupa A sau B. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 16.07.2018, ora 15.00.
 
Citeşte şi: 
 
Este oficial! CNI a reluat a patra oară procedura pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Saga Cazinoului din Constanța, capitolul „Raportul Europa Nostra“. Ce spun experții europeni despre reabilitarea reperului de la Marea Neagră (galerie foto)

15 Sep 2018 533

#AdrianV.Rădulescu - ctitorul Cercetarea, protejarea şi promovarea unei comori inestimabile, Tezaurul de sculpturi de la Tomis (galerie foto)

14 Sep 2018 723

Incidente neplăcute la ceremonia dedicată Zilei Pompierilor. Iată ce s-a întâmplat (galerie foto+video)

13 Sep 2018 2667

Live Ziua Pompierilor, sărbătorită la Constanţa (galerie foto)

13 Sep 2018 1048

Ziua Pompierilor marcată la Constanța. Evenimentul va avea loc pe Faleza Cazino din Constanța (video)

12 Sep 2018 1011

Povestea Cazinoului, spusă chiar de el „Blestemul meu este nemurirea” (galerie foto)

09 Sep 2018 1270

Mamaia. Gala „Oss Fighters & Golden Fighter”. One Star Security, organizator România a câștigat întâlnirea cu China (galerie foto)

24 Aug 2018 3033

Diseară, la Mamaia, gala „Oss Fighters & Golden Fighter“. One Star Security, organizator Andrei Stoica - „Voi lupta până la capăt!“

24 Aug 2018 1713

Eveniment organizat de One Star Security Luptătorii care participă la gala „Oss Fighters & Golden Fighter”, de la Mamaia, au trecut proba cântarului (galerie foto)

23 Aug 2018 721

One Star Security, organizator. Întâlnire România - China la gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, de la Mamaia „Show incendiar!” (galerie foto)

23 Aug 2018 1577

One Star Security, organizator La gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, de la Mamaia, se anunţă un spectacol deosebit (galerie foto)

22 Aug 2018 1330

Eveniment de top! One Star Security, organizator Gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, de la Mamaia, deschisă de constănţeanul Ozel Mustafa

21 Aug 2018 2288

Interviu cu arhitectul Radu Cornescu „Deși ne batem cu Clujul, Iașiul sau Timișoara, la capitolul cultură stăm cu puțin peste zero“

16 Aug 2018 2378

Zece zile de volei pe plajă la Mamaia, la Campionatul Naţional. Ce spune preşedintele Federaţiei, Gheorghe Vişan

14 Aug 2018 588

Caravana “Fii pregătit!” ajunge la Constanța!

13 Aug 2018 239

A „reînviat“ Cazinoul! Zeci de vizitatori îi trec pragul pentru expoziţia „România întregită în Europa unită“ (galerie foto)

13 Aug 2018 651

Eveniment de excepţie la Cazinoul din Constanţa. Expoziție şi proiecție de film „România întregită în Europa unită”

09 Aug 2018 668

Primăria Constanţa pregăteşte achiziţia expertizei şi a proiectului tehnic pentru lucrări de urgenţă la clădirea Cazinoului!

07 Aug 2018 774

Deputatul Ion Stelian anunţă o nouă strângere de semnături #FaraPenali pe faleza Cazinoului din Constanţa

05 Aug 2018 774

Beznă în stațiunea Mamaia. Sistemul de iluminat public nu funcționează între Hotelul Iaki și Piațeta Cazino (galerie foto+video)

03 Aug 2018 763

Traficul rutier, restricționat parțial „Unirea - Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor“, eveniment în premieră naţională la Constanţa

02 Aug 2018 325

Super eveniment la Mamaia. Întâlnire România - China! Gala „Oss Fighters & Golden Fighter“, cu fraţii Andrei şi Bogdan Stoica în ring (galerie foto)

02 Aug 2018 5754

Filme în aer liber se întoarce cu 16 proiecții de neratat la Constanța!

27 Jul 2018 1027

Trei persoane care au consumat băuturi alcoolice pe plaja terapeutică din Mamaia, sancționați de poliția locală

27 Jul 2018 386

​Simona Halep, pe faleza Cazinoului din Constanţa, cu racheta de tenis în mână! Cu ce ocazie

24 Jul 2018 2471

Ce spun reprezentanții Primăriei Constanța despre scena prăbușită în timpul Festivalului Mamaia Copiilor 2018

17 Jul 2018 775

Festivalul Mamaia Copiilor 2018 Palmaresul integral al unei ediții fără precedent. Premii de 40.000 de lei, cea mai mare sumă acordată în istoria evenimentului (galerie foto)

17 Jul 2018 872

Începe Festivalul Mamaia Copiilor, ediţie de majorat, în Piaţetele Perla şi Cazino!

10 Jul 2018 676

Paradă de autoturisme de lux în Portul Constanța. Bolizii, admirați de curioși (video)

07 Jul 2018 2918

Municipalitatea pregăteşte achiziţia serviciului de întreţinere panouri cu ecran led din staţiunea Mamaia

28 Jun 2018 429

Faptele care au condus la situaţia actuală a Cazinoului din Constanţa Bola - „Mazăre a vrut să-l mărite israelienilor, iar Făgădău ne cere bani pentru reabilitare!“

28 Jun 2018 2026

Pe care CAZINOU să-l restaurăm?! (galerie foto)

22 Jun 2018 4595

Organizatorii NEVERSEA lansează proiectul de restaurare al Cazinoului "SOS Cazino" (galerie foto)

18 Jun 2018 911

Sevda Impex SRL vrea să extindă un spaţiu comercial situat lângă Cazinoul din Mamaia

18 Jun 2018 908

Slalom cu rolele, pe faleza Cazinoului din Constanța! (foto+video)

16 Jun 2018 765

Este oficial! CNI a reluat a patra oară procedura pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa (galerie foto)

15 Jun 2018 2221

Situl, în vizorul experţilor europeni! Restaurarea şi deschiderea pentru public a Cazinoului din Constanţa, reper cultural şi pilon al identităţii locale

11 Jun 2018 1022

Europarlamentarul Mircea Diaconu lansează la Constanţa, pe faleza cazinoului, proiectul „Reţea naţională de repere ale civilizaţiei spaţiului românesc"

09 Jun 2018 916

Starea cazinoului din Constanţa, evaluată de experţi internaţionali ai organizaţiei Europa Nostra

09 Jun 2018 583

Imagine de senzaţie. Cazinoul din Constanţa, într-o mare de „flăcări“!

27 May 2018 24050

Imagini de la eveniment. Tur cu autobuzul supraetajat Promovarea SSC Farul, sărbătorită cu foc de artificii, pe faleza Cazinoului (galerie foto + video)

26 May 2018 2979

Constănțeanul supărat Piața Ovidiu din Constanța, gazda festivalurilor culinare și a mizeriei lăsate în urmă

25 May 2018 1669

Radu Mazăre şi Liviu Dragnea, „vinovaţi” pentru situaţia Cazinoului din Constanta! Cine susţine asta?

25 May 2018 1339

Salvaţi o ruină „stăpânită“ de mucegai! Triplă expoziţie la Cazino. Un „strigăt“ amplificat de revoltă îndreptat către administraţiile locale şi statale (galerie foto)

24 May 2018 2398

Primăria Constanţa face o nouă achiziţie pentru parcarea Albatros din Mamaia

20 May 2018 591

În plin sezon, Primăria face achiziţie de servicii pentru întreţinerea fântânilor arteziene. Lista celor rămase în administrarea sa

14 May 2018 1157

Mii de constănțeni au semnat pentru a li se interzice politicienilor cu dosare penale să mai ocupe funcții în Parlament și în administrația locală. Strângerea de semnături continuă pe faleza Cazinoului

12 May 2018 2739

PUD-ul iniţiat de SC Teo Doi SRL pentru construire imobil D+P+1-2E în zona Cazinoului din Mamaia, avizat favorabil de Primăria Constanţa

11 May 2018 732

Concert la Cazinoul din Constanța. Invitația, lansată de Placido Domingo. Concertul face parte din inițiativa SOS Conac

04 May 2018 2435

Adevărate oaze de relaxare Se deschid cele mai mari terase din Mamaia! (galerie foto)

23 Apr 2018 4732