Politic

Dezinformare! Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu aruncă pisica în curtea colegului său de partid, primarul Făgădău, în chestiunea Cazinoului (document)

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Paul Stănescu, demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că acest Guvern nu ştie nici să comunice.
 
În urma unei întrebări adresate în urmă cu o lună premierului României privind măsurile pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, aflat într-o stare de degradare avansată“, parlamentarul liberal Bogdan Huţucă susţine că a primit un răspuns în care se justifică cei şapte ani pierduţi, timp în care clădirea s-a plimbat între Primăria Constanţa şi Compania Naţională de Investiţii (CNI). De-a lungul acestor ani, multe licitaţii anulate de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi judecători, pe motiv de încălcare a legislaţiei achiziţiilor publice.
 
Potrivit ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, Cazinoul se află la CNI, însă nu se poate organiza o nouă licitaţie deoarece Primăria Constanţa nu a depus documentaţia tehnico-economică actualizată. Având în vedere că ultima licitaţie anulată a fost demarată de CNI în anul 2016, precizăm că pentru reluarea unei noi proceduri de achiziţie publică este necesară actualizarea documentaţiei tehnico-economice. În acest sens, este necesară depunerea documentaţiei specifice de către Primăria Constanţa, astfel încât să poată demara procedura privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici şi ulterior demararea unei noi proceduri de achiziţie publică“, se arată în răspunsul ministrului Paul Stănescu.
 
„Astfel, aflăm că din 2016 nu s-a mai organizat o nouă licitaţie deoarece Primăria Constanţa nu a depus documentaţia specifică încât să se poată demara o nouă procedură. Doi ani în care nu s-a mişcat niciun deget pentru reabilitarea Cazinoului“, afirmă preşedintele PNL Constanţa.
 
În lumina celor comunicate de Ministerul Dezvoltării, deputatul Bogdan Huţucă îi solicită primarului Decebal Făgădău să lămurească situaţia Cazinoului şi să precizeze de ce nu a fost depusă documentaţia specifică din 2016 până în prezent pentru a fi reluată procedura de licitaţie în vederea reabilitării monumentului.

Stănescu habar nu are că CNI a reluat licitaţiile pentru Cazinoul constănţean!

 
Compania Naţională de Investiţii a publicat pe 15 iunie a.c anunţul privind achiziţia de „Servicii de proiectare având ca obiect: actualizare Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI); actualizare Studiu geotehnic; actualizare expertiză tehnică a structurii clădirii, rezistenţă, arhitectură, inclusiv rampa de acces către subsol şi instalaţii aferente clădirii; actualizare expertiză componente artistice; actualizare expertiză tehnică pentru zidul de apărare din zona Cazinoului; studiu hidrogeotehnic; studiu de cercetare de parament şi stratigrafice în zonele degradate - starea de conservare - tipuri degradări; investigaţii fizico-chimice; studii biologice (expertiza biologică); expertiză pentru determinarea nivelului de umiditate din ziduri şi climatul interior; raportul de expertiză tehnică pentru cerinţa esenţială «securitate la incendiu»; documentar fotografic; documentaţie pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism; alte studii de soluţie cerute prin avizele solicitate, cercetări, documentaţii ca fiind necesare în conformitate cu HG nr. 907/2016, privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii pentru obiectivul de investiţii «Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa, municipiul Constanţa - (clădire S+P+1E+M pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasa, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)».

Valoarea estimată a contractului este de 232.717,81 de lei fără TVA. Punctajul maxim pentru factorul de evaluare este de 36 de puncte, iar oferta financiară, de 40 de puncte, în timp ce experienţa profesională a ofertantului poate să cântărească până la maximum 24 de puncte.
 
Persoanele cu funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante sunt: Manuela Irina Pătrăşcoiu - director general; Daniela Ileana Orodel - director economic; Eduard Adrian Cefalan - director investiţii; George Stănică - inspector tehnic Departamentul Sănătate, lucrări în primă urgenţă şi alte obiective; Luiza Andrei - director - Direcţia Juridică şi Contractare; Felicia Carmen Stoica - şef Serviciul Avizare şi Asistenţă Juridică; Andra Cătălina Dragomir - şef Serviciul Contractare şi Monitorizare Contracte; Florina Cristina Scurtu - şef Serviciul Achiziţii Publice şi din Fonduri Proprii.

Operatorii economici ce depun oferte trebuie să dovedească forma de înregistrare în condiţiile legii şi experienţa similară în prestări servicii de proiectare tehnică, în ultimii trei ani, pentru lucrările de reabilitare a monumentelor istorice grupa A sau B. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 16.07.2018, ora 15.00.
 
Citeşte şi: 
 
Este oficial! CNI a reluat a patra oară procedura pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iubitorii de lectură, invitaţi la târgul "Valuri de carte" de la Constanţa

18 Jul 2019 272

Fadmig SRL bifează un nou contract cu Primăria Constanţa. Va reabilita balustrada de la Cazino (document)

18 Jul 2019 536

„Promit că titlul va rămâne în România!” La gala OSS Fighters 4, de la Mamaia, „Vikingul“ Amansio Paraschiv îşi apără centura mondială

18 Jul 2019 903

Astăzi se deschid ofertele pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa

16 Jul 2019 411

În zilele de vineri ale lunii iulie, faleza Cazinoului din Constanţa va deveni cinema în aer liber

09 Jul 2019 6669

Meci de centură mondială la gala OSS Fighters 4, de la Mamaia. Urcă în ring cei mai în vogă luptători

08 Jul 2019 1895

Semifinala România-Germania, live pe promenada Cazino Mamaia!

27 Jun 2019 1926

Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de igienizare şi cosit în cartierele din oraş. În ce zone au loc lucrări (galerie foto)

24 Jun 2019 548

Scurtă istorie a cazinourilor

19 Jun 2019 816

Zeci de persoane au ales faleza Cazinoului din Constanța ca loc de relaxare, duminică seară (fotoreportaj)

16 Jun 2019 2240

Primăria Constanța pune la dispoziția cetățenilor Wi-Fi gratuit pe faleza Cazino, de la Poarta 1 până la Comandamentul Flotei

11 Jun 2019 509

Campanie de amploare, lansată OSS Fighters 4, în august, la Mamaia. Cea mai spectaculoasă gală de sezon estival din România! (galerie foto)

11 Jun 2019 1475

Internet wireless gratuit, pe faleza Cazinoului din Constanța

10 Jun 2019 878

Un nou contract semnat cu Primăria Constanţa de societatea River Transnav

08 Jun 2019 1089

Continuă lucrările de igienizare şi cosit în cartierele din oraşul Constanța

30 May 2019 455