Politic

Disputa politică dintre Chiţac şi Muhscină s-a răsfrânt în Consiliul Local Municipal

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, George Muhscină, a participat, ieri, la şedinţa Consiliului Local Municipal. Cel mai probabil, acesta a vrut să se asigure că votul consilierilor locali va fi exercitat întocmai cu linia partidului, cel puţin în cazul a două proiecte de hotărâre pe care iniţial liberalii spuneau că nu le vor vota.

Primul proiect viza acordul de principiu privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța.

Prin vocea preşedintelui Muhscină, liberalii au anunţat înainte de şedinţă că „PNL își menține poziția exprimată în CJC, ca stadionul Farul să fie preluat de administrația județeană. Partidul Național Liberal trebuie să dea dovadă de consecvență, coerență și abordare unitară în raport cu deciziile sale. Prin urmare, consilierii municipali liberali se vor abține de la votul pentru preluarea bazei sportive Farul Constanța în administrarea autorităților locale”, a declarat președintele organizației municipale a PNL Constanța George Muhscină.

Planurile acestuia de acasă nu s-au potrivit însă cu cele din târg, iar într-un final, după dezbateri şi o pauză de consultări, liberalii s-au întors în sală şi au votat. Şase liberali s-au abţinut de la vot, aşa cum le-a cerut partidul, iar alţi doi - Romeo Rezeanu şi Marius-Horia Căliminte, au votat alături de PSD şi PMP „pentru”. Aceştia au precizat că nu sunt speriaţi de o eventuală sancţiune în cadrul partidului. Cei doi aleşi fac parte din echipa senatorului Vergil Chiţac, care a anunţat că după ce va primi un răspuns de la forurile interne ale PNL, va merge în instanţă pentru a anula rezultatul alegerilor de la organizaţia municipală a PNL. Mai exact, Chiţac a contestat permanent modul în care George Muhscină a fost ales preşedinte al liberalilor, dar şi cadrul statutar prin care au fost convocate aceste alegeri. Disputa internă din PNL aduce însă voturi proiectelor primarului Decebal Făgădău, perceput drept principalul adversar politic al liberalilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conflict de muncă la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, dezbătut în ședința Comisiei 5 a CLM (galerie foto)

22 Mar 2019 500

Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

22 Mar 2019 337

Se reuneşte Comisia juridică a CLM. Iată ce proiect vor intra la vot consultativ în şedinţă

17 Mar 2019 344

Ședință extraordinară a Consiliului local al municipiului Constanța

17 Mar 2019 451

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 872

Ce au decis judecătorii constănţeni în dosarul în care Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi CLM Constanţa au calitatea de pârâţi

14 Mar 2019 712

Ce planuri are Primăria Constanţa pentru lacul Siutghiol?

05 Mar 2019 597

USR Constanţa dezaprobă politica de parcare la nivelul municipiului Constanţa adoptată de Consiliul Local Municipal

01 Mar 2019 366

Poarta Mare a Cetăţii Tomis, salvată de CLM! S-a deschis Cutia Pandorei! Primăria vrea să recupereze şi să pună în valoare toate siturile arheologice din Constanţa

01 Mar 2019 1531

Avem rezultatul sondajului iniţiat de Primăria Constanţa privind investiţia din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomisului! (document)

26 Feb 2019 2187

Aleşii locali vor să modifice clauzele contractului de concesiune încheiat de Municipiul Constanţa cu McDonald's România SRL (document)

25 Feb 2019 889

Se modifică valoarea investiţiei privind creşterea eficienţei energetice a Şcolii Gimnaziale „Ion Minulescu“ din Constanţa (document)

23 Feb 2019 515

Vești bune Internatul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Constanța va fi modernizat (document)

23 Feb 2019 844

„Constanţa Altfel“ forţează în instanţă anularea PUD-urilor din Mamaia! A fost atacat şi regulamentul de gospodărire şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa (documente)

22 Feb 2019 3748

Grădiniţa cu program prelungit „Amicii“ va fi reabilitată şi modernizată (document)

21 Feb 2019 774