Disputa politică dintre Chiţac şi Muhscină s-a răsfrânt în Consiliul Local Municipal

Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, George Muhscină, a participat, ieri, la şedinţa Consiliului Local Municipal. Cel mai probabil, acesta a vrut să se asigure că votul consilierilor locali va fi exercitat întocmai cu linia partidului, cel puţin în cazul a două proiecte de hotărâre pe care iniţial liberalii spuneau că nu le vor vota.

Primul proiect viza acordul de principiu privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța.

Prin vocea preşedintelui Muhscină, liberalii au anunţat înainte de şedinţă că „PNL își menține poziția exprimată în CJC, ca stadionul Farul să fie preluat de administrația județeană. Partidul Național Liberal trebuie să dea dovadă de consecvență, coerență și abordare unitară în raport cu deciziile sale. Prin urmare, consilierii municipali liberali se vor abține de la votul pentru preluarea bazei sportive Farul Constanța în administrarea autorităților locale”, a declarat președintele organizației municipale a PNL Constanța George Muhscină.

Planurile acestuia de acasă nu s-au potrivit însă cu cele din târg, iar într-un final, după dezbateri şi o pauză de consultări, liberalii s-au întors în sală şi au votat. Şase liberali s-au abţinut de la vot, aşa cum le-a cerut partidul, iar alţi doi - Romeo Rezeanu şi Marius-Horia Căliminte, au votat alături de PSD şi PMP „pentru”. Aceştia au precizat că nu sunt speriaţi de o eventuală sancţiune în cadrul partidului. Cei doi aleşi fac parte din echipa senatorului Vergil Chiţac, care a anunţat că după ce va primi un răspuns de la forurile interne ale PNL, va merge în instanţă pentru a anula rezultatul alegerilor de la organizaţia municipală a PNL. Mai exact, Chiţac a contestat permanent modul în care George Muhscină a fost ales preşedinte al liberalilor, dar şi cadrul statutar prin care au fost convocate aceste alegeri. Disputa internă din PNL aduce însă voturi proiectelor primarului Decebal Făgădău, perceput drept principalul adversar politic al liberalilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Ședință CLM Constanța. Aleșii locali au aprobat vânzarea mai multor terenuri și documentații tehnico-economice pentru viitoare investiții (DOCUMENTE+VIDEO)

26 Apr 2024 597

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 427

Ședință CLM Aleșii locali, chemați să adopte un PUZ care va permite construcția de blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord, investiție cu care riveranii nu sunt de acord (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 1789

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 567

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 429

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 488

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 427

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 583

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 323

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 289

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 605

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 452

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 406

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1014

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 317