Politic

Efectele recursului compensatoriu Parlamentarii constănţeni, îngrijoraţi în legătură cu violenţele înregistrate în ultima perioadă

Parlamentarii constănţeni îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu valul de violenţe înregistrate în ultima perioadă, dar şi în ceea ce priveşte ineficienţa sistemului de reinserţie socială a persoanelor eliberate din penitenciare.
Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu invită românii să renunţe la atitudini ipocrite când vine vorba despre şansele reinserţiei sociale a celor care se eliberează din penitenciare: „Le dai drumul din puşcării. N-au bani, n-au familii, n-au un loc de muncă. Ce te aştepţi să facă?! Să-şi termine liceul la seral? Să ajute bătrânicile să treacă strada? Să fie galanţi şi amabili cu cei din jur? Ştiţi bine răspunsurile! Poţi să-i ţii după gratii oricât, dacă n-ai pus la cale un sistem funcţional de reinserţie socială a lor, vor face ceea ce au mai făcut: vor viola, vor fura, vor ucide. Ştiţi care e problema? Sistemul ală de reinserţie socială costă, presupune oameni pregătiţi şi programe adevărate, nu dosare cu şină unde birocraţii bifează rubricile în care scrie că statul a făcut tot ce trebuia pentru a-i recupera din punct de vedere social, dar, de fapt, n-a făcut nici pe dracu'. Şi bani nu sunt, oameni pregătiţi nici atât. Aşa că, eliberaţi la termen sau prin beneficiile unor legi tâmpite date ba de Prună, ba de Toader, acum şi pentru mulţi ani de acum înainte, tot aşa va fi: violează, fură, ucid, merg la puşcărie, sunt puşi în libertate, apoi se întorc la puşcărie”.
 
La rândul său, deputatul PNL Bogdan Huţucă se arată îngrijorat de faptul că România traversează în ultimele luni un val de violenţe fără precedent în ultimele trei decenii. 
„Într-o scurtă perioadă de timp au avut loc crime, atacuri violente, tâlhării cu violenţă, violuri şi jafuri. Românii trebuie să ştie că toate acestea se întâmplă din cauza recursului compensatoriu susţinut şi votat în Parlament de majoritatea PSD-ALDE în 2017. Tudorel Toader ne spune că nu are nicio vină. Corect, el nu a fost implicat direct, însă el, ca ministru al Justiţiei, avea obligaţia morală de a interveni şi de a-i opri pe Nicolicea, Iordache şi ceilalţi socialişti din Comisia Juridică care au lucrat la această lege. Nu a făcut-o, iar pentru asta este la fel de vinovat ca şi pesediştii şi aldiştii care au votat această lege în Parlament, scoţând în stradă, anticipat, mai bine de 10.000 de persoane condamnate”.
 
Deputatul Stelian Ion, de la USR, a anunţat că a redactat deja legea pentru abrogarea monstruosului recurs compensatoriu şi a depus-o la Parlament.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect de lege. Jurnaliștii ar putea să fie scutiţi de la plata impozitului pentru salarii și drepturi de autor

23 Jan 2019 537

Parlamentul britanic a respins într-un număr masiv acordul propus de Theresa May privind Brexitul

15 Jan 2019 302

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost respinsă

20 Dec 2018 347

UPDATE Moțiune de cenzură dezbătută în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului

20 Dec 2018 322

PSD se reuneşte în şedinţă Mihai Fifor va fi validat preşedinte al Consiliului Naţional

16 Dec 2018 344

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni

10 Dec 2018 291

Lia Olguța Vasilescu ”Sunt parlamentari din alte partide care au semnat, deja, adeziuni la PSD”

05 Dec 2018 363

Proiect legislativ. Poliţiştii locali ar putea fi încadraţi în Poliţia Română

04 Dec 2018 522

Alertă la înălțime. Un bărbat a încercat să deschidă uşa unui avion de pasageri. Aeronava zbura între Moscova și Chișinău

23 Nov 2018 349

TSD Constanța, în vizită la Parlamentul României

20 Nov 2018 627

Premierul Viorica Dăncilă la întrevedere cu o delegație de parlamentari și europarlamentari germani

01 Nov 2018 304

LIVE TEXT Şedinţă solemnă comună între Consiliul Judeţean Constanţa şi Tulcea. Parlamentari, primari şi invitaţi speciali, prezenţi (galerie foto)

24 Oct 2018 1927

Parlamentarii constănţeni îi aşteaptă pe cetăţeni la cabinetele parlamentare. Iată ce program au senatorii şi deputaţii! (galerie foto)

24 Oct 2018 979

Peste 200 de oficiali din Constanţa şi Tulcea dau mână cu mână. Se va adopta un act de promisiune civică. Cât va costa şedinţa dedicată Centenarului Marii Uniri? (document)

18 Oct 2018 1280

Stelian Ion (USR) - „OUG pe justiţie conţine dispoziţii care sunt în contradicţie cu cele din Legea 207/2018 cu privire la mandatele în curs ale procurorilor!“

18 Oct 2018 607