Facem parc sau o nouă vendetă politică? USR PLUS vrea exproprierea de utilitate publică a terenului din zona Lupoaică din Constanța?

  • În scandalul generat de regulamentul parcărilor din municipiul Constanța au stat cu “capul la cutie”, ba mai mult, unii dintre aleși USR PLUS s-au abținut să se pronunțe
  • În ziua în care primarul Chițac se vedea nevoit să amâne regulamentul, dinspre USR PLUS a explodat mămăliga
  • Consilierii USR PLUS au anunțat că deciși să lanseze în dezbatere publică soluția exproprierii de utilitate publică a terenului din zona Lupoaică și a transformării acestuia în parc în cadrul unui proiect de regenerare urbană
  • În zona la care fac referire aleșii USR PLUS, construiesc cei de la SC Bueno Comp SRL
  • Vecini cu Bueno Comp SRL mai sunt soții Nicolae și Cătălina Cristea, care au obținut autorizație de contruire pentru imobil D+P+4E și femeia de afaceri, Anastasia Soare care deține un teren de 1348 mp în acea zonă din anul 2005


În scandalul generat de regulamentul parcărilor din municipiul Constanța au stat cu “capul la cutie”, ba mai mult, unii dintre aleși USR PLUS s-au abținut să se pronunțe în comisiile de specialitate ale Consiliului Local Municipal.

În ziua în care primarul Chițac se vedea nevoit să amâne regulamentul, dinspre USR PLUS a explodat mămăliga.
Consilierii USR PLUS au anunțat că deciși să lanseze în dezbatere publică soluția exproprierii de utilitate publică a terenului din zona Lupoaică și a transformării acestuia în parc în cadrul unui proiect de regenerare urbană.

“O locație cândva parte a Parcului Gării Vechi, ajunsă în anii administrației măzăriste pe mâinile unor proprietari privați, trebuie redată orașului ca spațiu de importanță comunitară.
Societatea civică s-a exprimat în repetate rânduri împotriva barbariei sâvărșite prin demersul imobiliar de construcție a unei clădiri cu spații comerciale și de birouri precum și a acțiunilor de distrugere a patrimoniului arheologic și transportarea vestigiilor vechiului Tomis în afara orașului.
Suntem în faza în care doar soluția exproprierii de utilitate publică mai poate salva zona pentru a fi redată comunității. Orașul are nevoie de dezvoltare urbană aerisită. Peninsula trebuie să respire iar amenajarea intrării către aceasta trebuie realizată prin parc verde tematic și nu prin clădiri alandala care nu ajută cu nimic la degrevarea spațiului de aglomerare” - susține grupul consilierilor locali municipali ai USR PLUS.

În zona la care fac referire aleșii USR PLUS, construiesc cei de la SC Bueno Comp SRL, pe terenul în situat pe bd. Tomis nr. 49A, în suprafață de 718 mp (n.r. o lucrare care a generat un scandal public și s-a lăsat cu plângeri penale la începutul anului trecut).
Vecini cu Bueno Comp SRL mai sunt soții Nicolae și Cătălina Cristea, care au obținut autorizație de contruire pentru imobil D+P+4E – sediu administrativ, pe str. Traian, nr. 35B pe un teren în suprafaţă de 200 mp da și femeia de afaceri, Anastasia Soare care deține un teren de 1348 mp în acea zonă din anul 2005.

Rămâne de văzut dacă USR PLUS va solicita prin intermediul proiectului la care lucrează, exproprierea tuturor terenurilor din acea zonă, sau se va concentra doar pe construcția folosită deja pe post de vendetă politică înaintea alegerilor locale din 2020.

 

Citește și:

UPDATE Deputatul USR Stelian Ion, precizari legate de construcția imobilului de la „Lupoaică”

Sediu administrativ pe strada Traian din Constanţa. Cine îl face (document)


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri în USR Constanța. Trei candidați își dispută funcția de președinte al organizației județene

23 Jun 2021 1112

Știați că... la data de 23 iunie 1834 s-a născut Alexandru Odobescu?

23 Jun 2021 394

Decizie importantă a Tribunalului Constanța privind drepturile urmașilor persoanelor persecutate politic. Avem motivarea judecătorilor!

22 Jun 2021 1616

Precizări ale Ministrului Justiției, Stelian Ion, în legătură cu procedura de extrădare a omului de afaceri Sorin Strutinsky

18 Jun 2021 2215

Viceprimarul Florin Cocargeanu reconfirmat președintele USR Constanța

16 Jun 2021 1968

Procese privind persecuțiile politice, câștigate pe linie, la Constanța!

15 Jun 2021 1490

Klaus Iohannis participă astăzi la Summitul NATO de la Bruxelles

14 Jun 2021 366

Alegeri interne în USR în acest weekend! Cine vrea să conducă filialele din Constanța și Năvodari?

12 Jun 2021 2309

Liberalii, în prag de alegeri. Pe 19 iunie va fi desemnată conducerea organizației municipale. Huțucă dezminte că PNL Constanța a decis pe cine va susține la Congres

10 Jun 2021 2720

Ministrul Drulă îngroapă sudul litoralului. Alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR. Motivele nu se cunosc

08 Jun 2021 5152

Se teme Chițac de un eventual referendum de demitere? A respins solicitarea pentru amplasarea de corturi în vederea strângerii de semnături!

08 Jun 2021 4746

A renunțat să mai fie doar funcționar public. Prefectul județului, Silviu Coșa, face politică și atacă USR în eșecul negocierii PNRR pe irigații

07 Jun 2021 2167

Realizarea nodului rutier pe Autostrada A2, în zona municipiului Medgidia, în linie dreaptă

05 Jun 2021 2619

#DobrogeaDigitală Muezel Geambec, „porte-bonheur”-ul Teatrului de Păpuși

05 Jun 2021 2070

Promisiuni. Deţinuţii politic din Constanţa ignorați și de administrația condusă de Vergil Chițac! Ce angajamente și-au luat reprezentanții Primăriei?

05 Jun 2021 1822