Politic

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

Anul acesta, bugetul municipiului Constanţa este unul extrem de fragil. „Constanţa va resimţi din plin, anul acesta, efectele proastei administrări a oraşului de către primarul Făgădău, cât şi măsurile catastrofale luate de guvernul PSD Dragnea-Dăncilă care au lovit direct în bugetul administraţiilor locale. Din «Constanţa este un oraş bogat» cu care se lăuda edilul pesedist, într-un singur an a reuşit să aducă oraşul într-un asemenea declin financiar încât doar măririle consistente de taxe anunţate pentru anul viitor şi tăierea investiţiilor de anul acesta l-ar putea opri. Primăria Constanţa a terminat anul 2018 cu un deficit de aproximativ 85 de milioane de lei, arătând deopotrivă cât de nocive sunt administraţia PSD pentru oraş şi guvernarea PSD pentru ţară”, susţine Huţucă.
 
Pentru că şi anul acesta Primăria nu are cum să susţină nici măcar cheltuielile de funcţionare ale propriului aparat administrativ, „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative. Acesta a rămas captiv în graniţele propriei neputinţe, transformând dezvoltarea Constanţei într-o ruşinoasă campanie de peticire şi cârpire”, mai afirmă deputatul PNL.
 
Potrivit modului în care va fi croit bugetul pe 2019, RAEDPP va trebui să renunţe la reabilitarea a 16 clădiri aflate în zona istorică, care se află în proprietatea sa, lăsându-le în continuare pradă degradării şi ruşinii. Sume consistente, aproximativ 30 de milioane lei, s-au tăiat şi de la Confort Urban, societatea Primăriei care administrează şi întreţine străzile şi trotuarele din oraş, ceea ce înseamnă alte investiţii şi lucrări anulate.
 
„Să vorbim despre spitale, construirea de săli de sport pentru şcoli, bazine de înot pentru copii? Nici vorbă de asemenea investiţii în oraşul unde PSD investeşte doar în pomeni electorale, în speranţa că un oraş sărac şi subdezvoltat va fi mai uşor de controlat de gaşca roşie Făgădău - Dragnea”, conchide preşedintele PNL Constanţa.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „PNL este ferm împotriva dublului standard, PSD a votat pentru a permite discriminări ale românilor”

22 May 2019 567

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, prezent la Constanţa. Liberalul a vorbit despre dublul standard

16 May 2019 399

Răspunsul primit de către deputatul Huţucă de la Ministerul Fondurilor Europene - „Primăria Constanţa, zero proiecte în derulare!“ (document)

03 May 2019 539

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, susţinut de deputatul Bogdan Huţucă

26 Apr 2019 398

Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

25 Apr 2019 772

Situaţie disperată printre angajaţii RADIONAV. Deputatul Huţucă i-a scris ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc (document)

18 Apr 2019 947

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

15 Apr 2019 1399

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1152

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 978

UPDATE. Constanța. Liberalii vor depune două proiecte de hotărâre de consiliu local. Una vizează problema locurilor de parcare (galerie foto)

11 Apr 2019 724

Cifră-record de morţi în accidente rutiere Huţucă (PNL) - „Guvernul PSD, incapabil să semneze un singur contract nou de autostradă!“

11 Apr 2019 433

Ce spun parlamentarii de la Constanţa despre dosarul Revoluţiei?

09 Apr 2019 410

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 617

Huţucă (PNL) „Domnule primar, dacă vreți să faceți un sistem de Bike Sharing funcțional la Constanța, creați infrastructura”!

30 Mar 2019 1132

Huţucă (PNL) - „De doi ani, Făgădău croşetează poveşti electorale şi acum pozează în salvatorul animalelor şi izbăvitorul constănţenilor terorizaţi!“

25 Mar 2019 420