Politic

În Săptămâna Patimilor Palaz vrea ca terenul de pe strada Munţii Tatra să fie preluat de CLM de la Arhiepiscopie. Acolo trebuia relocată biserica din Brătianu

Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară, filiala Constanţa, şi-au făcut cunoscut punctul de vedere în legătură cu proiectele de hotărâre care vor intra la vot în această săptămână în cadrul şedinţei Consiliului Local Constanţa.
 
Aleşii municipali PMP vor depune un amendament la proiectul de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă gratuită acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra terenului în suprafaţă de 1.870 mp situat în municipiul Constanţa, str. Lt. Petre Mănoiu colţ cu str. Munţii Tatra. Consilierii PMP vor depune un amendament privind preluarea întregii suprafeţe existente, nu doar a celei de 1.500 mp menţionate în proiectul de hotărâre, deoarece Arhiepiscopia nu a respectat termenul pentru ridicarea bisericii, terenul fiind alocat de CLM încă din 2001. Amendamentul PMP mai prevede ca pe teren să se construiască blocuri ANL. Dacă amendamentul va fi respins, consilierii PMP nu vor vota proiectul iniţiat de primarul Decebal Făgădău.
 

Biserica din garaj nu a putut fi relocată din cauza taberei de rromi din zonă  


Primăria Constanţa a emis pe data de 6 august 2018 un act de urbanism pentru Arhiepiscopia Tomisului, care permite ridicarea unui nou lăcaş de cult în cartierul constănţean Palas. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2949, emis pentru Arhiepiscopia Tomisului, prin Doru Andrei. Potrivit actului, pe strada Munţii Tatra nr. 45, din cartierul Palas, urma să fie construită o biserică ortodoxă cu casă parohială. Viitoarea biserică urma să aibă hramul Întâmpinarea Domnului, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu.
 
Potrivit lui Tănăsescu, terenul pe care Consiliul Local îi ia înapoi făcea obiectul unui aşezământ social care urma să fie ridicat alături de biserica din cartierul Palas. „Terenul pentru biserică este separat. Pe terenul la care se face vorbire în  HCLM, Arhiepiscopia intenţia să amenajeze un centru social pentru locuitorii din Palas. Credincioşii din zonă trebuie să ştie că biserica va fi construită, nu există niciun impediment, deja au fost obţinute toate documentele în acest sens. Nu am reuşit să construim Centrul social din cauza taberei de rromi din zonă, care ocupaseră abuziv terenul. Şi în prezent, biserica din Palas funcţionează într-un spaţiu improvizat, practic, un fel de garaj de câţiva metri pătraţi”, a precizat pentru ZIUA de Constanţa purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.
 

PMP cere buget pentru faţadele clădirilor din Peninsulă

 
Preşedintele filialei, Claudiu Palaz, a precizat că reabilitarea faţadelor clădirilor din zona peninsulară administrate de RAEDPP nu au fost bugetate şi, prin urmare, titlul nu se regăseşte în proiectul de buget pentru 2019. „Vorbim despre aprobarea sumei de 3,5 milioane lei, pentru reabilitarea clădirilor. Vom propune un amendament, în vederea alocării acestor fonduri, şi dacă nu va fi acceptat, cei trei consilieri municipali ai PMP se vor abţine de la vot în cazul acestui proiect“, a precizat liderul PMP.
 

De ce cresc taxele constănţenilor?

 
De asemenea, aleşii locali ai PMP nu vor vota proiectul privind creşterea taxelor şi impozitelor locale. „Trebuie să existe o discuţie în legătură cu această creştere a taxelor, o dezbatere în care să se explice clar de ce cresc taxele constănţenilor!”, a adăugat preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz.
 
Citeşte şi:
 
UPDATE CLM Constanţa retrage dreptul de folosinţă acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra unui teren de pe strada Munţii Tatra, unde trebuia ridicat un centru social (documente)

Lăcaş de cult nou în municipiul Constanţa. Unde va fi situat şi ce hram va avea

Constanţa Poliţiştii locali au demolat construcţiile ridicate ilegat pe strada Munţii Tatra din Palas (galerie foto+video)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traian Băsescu despre Laura Codruța Kovesi „Sper să obţină postul de procuror-şef european şi să nu se amestece în politică”

16 May 2019 274

Deputatul PMP Robert Turcescu - „Dosarul Mineriadei din iunie 1990, cu Ion Iliescu inculpat, considerat NUL. Csf? Ncsf…“

09 May 2019 944

Traian Băsescu, invitat la o nuntă la Constanța. S-a întâlnit și cu reprezentanții PMP Constanța

04 May 2019 915

Robert Turcescu (PMP) - „Isărescu va mai sta încă doi ani în fruntea BNR“

02 May 2019 797

Robert Turcescu (PMP) - „Deși întrebările de la referendum nu sună foarte emoțional, miza este dincolo de aceste întrebări, este aceea de a pune încă o stavilă atacurilor PSD-ALDE asupra justiției și nu numai!“ (video)

26 Apr 2019 1626

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

25 Apr 2019 1036

Traian Băsescu „N-am pierdut nicio bătălie politică, vă rog să mă ajutaţi să nu o pierd pe ultima"

20 Apr 2019 590

La ROMEXPO are loc lansarea candidaților PMP pentru alegerile europarlamentare. Traian Băsescu deschide lista (galerie foto)

20 Apr 2019 639

Deputatul Robert Turcescu „Va dura mulți ani să reparăm tot ce s-a strâmbat în jurul nostru, dar altă șansă n-avem. E acum ori niciodată!”

18 Apr 2019 583

Un fost deţinut politic s-a suspendat din GDS Turcescu (PMP) - „Filipescu e un erou, e un OM de bun-simţ, o voce importantă a societăţii româneşti ante şi post '89!“

18 Apr 2019 850

Criză fără precedent în bugetul municipiului Constanţa pentru 2019! Cheltuielile cu salariile au crescut cu 40%. S-au tăiat banii regiilor. Primăria îşi propune să vândă cât mai multe terenuri

17 Apr 2019 2231

PMP, proiect de lege privind eliminarea pensiilor speciale Turcescu - „Suntem bucuroşi că PNL şi USR ne susţin, dar să dea Cezarului ce-i al Cezarului!“

15 Apr 2019 5845

Deputatul Robert Turcescu, în delegația PMP la Palatul Cotroceni. Ce au discutat cu președintele

11 Apr 2019 548

Klaus Iohannis, consultări cu reprezentanții PMP pe tema situației din Justiție

11 Apr 2019 378

Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Pensionari, aţi fost minţiţi şi înşelaţi! PSD v-a furat din banii de pensii!“

11 Apr 2019 952