Politic

În Săptămâna Patimilor Palaz vrea ca terenul de pe strada Munţii Tatra să fie preluat de CLM de la Arhiepiscopie. Acolo trebuia relocată biserica din Brătianu

Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară, filiala Constanţa, şi-au făcut cunoscut punctul de vedere în legătură cu proiectele de hotărâre care vor intra la vot în această săptămână în cadrul şedinţei Consiliului Local Constanţa.
 
Aleşii municipali PMP vor depune un amendament la proiectul de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă gratuită acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra terenului în suprafaţă de 1.870 mp situat în municipiul Constanţa, str. Lt. Petre Mănoiu colţ cu str. Munţii Tatra. Consilierii PMP vor depune un amendament privind preluarea întregii suprafeţe existente, nu doar a celei de 1.500 mp menţionate în proiectul de hotărâre, deoarece Arhiepiscopia nu a respectat termenul pentru ridicarea bisericii, terenul fiind alocat de CLM încă din 2001. Amendamentul PMP mai prevede ca pe teren să se construiască blocuri ANL. Dacă amendamentul va fi respins, consilierii PMP nu vor vota proiectul iniţiat de primarul Decebal Făgădău.
 

Biserica din garaj nu a putut fi relocată din cauza taberei de rromi din zonă  


Primăria Constanţa a emis pe data de 6 august 2018 un act de urbanism pentru Arhiepiscopia Tomisului, care permite ridicarea unui nou lăcaş de cult în cartierul constănţean Palas. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2949, emis pentru Arhiepiscopia Tomisului, prin Doru Andrei. Potrivit actului, pe strada Munţii Tatra nr. 45, din cartierul Palas, urma să fie construită o biserică ortodoxă cu casă parohială. Viitoarea biserică urma să aibă hramul Întâmpinarea Domnului, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preot Eugen Tănăsescu.
 
Potrivit lui Tănăsescu, terenul pe care Consiliul Local îi ia înapoi făcea obiectul unui aşezământ social care urma să fie ridicat alături de biserica din cartierul Palas. „Terenul pentru biserică este separat. Pe terenul la care se face vorbire în  HCLM, Arhiepiscopia intenţia să amenajeze un centru social pentru locuitorii din Palas. Credincioşii din zonă trebuie să ştie că biserica va fi construită, nu există niciun impediment, deja au fost obţinute toate documentele în acest sens. Nu am reuşit să construim Centrul social din cauza taberei de rromi din zonă, care ocupaseră abuziv terenul. Şi în prezent, biserica din Palas funcţionează într-un spaţiu improvizat, practic, un fel de garaj de câţiva metri pătraţi”, a precizat pentru ZIUA de Constanţa purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.
 

PMP cere buget pentru faţadele clădirilor din Peninsulă

 
Preşedintele filialei, Claudiu Palaz, a precizat că reabilitarea faţadelor clădirilor din zona peninsulară administrate de RAEDPP nu au fost bugetate şi, prin urmare, titlul nu se regăseşte în proiectul de buget pentru 2019. „Vorbim despre aprobarea sumei de 3,5 milioane lei, pentru reabilitarea clădirilor. Vom propune un amendament, în vederea alocării acestor fonduri, şi dacă nu va fi acceptat, cei trei consilieri municipali ai PMP se vor abţine de la vot în cazul acestui proiect“, a precizat liderul PMP.
 

De ce cresc taxele constănţenilor?

 
De asemenea, aleşii locali ai PMP nu vor vota proiectul privind creşterea taxelor şi impozitelor locale. „Trebuie să existe o discuţie în legătură cu această creştere a taxelor, o dezbatere în care să se explice clar de ce cresc taxele constănţenilor!”, a adăugat preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz.
 
Citeşte şi:
 
UPDATE CLM Constanţa retrage dreptul de folosinţă acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra unui teren de pe strada Munţii Tatra, unde trebuia ridicat un centru social (documente)

Lăcaş de cult nou în municipiul Constanţa. Unde va fi situat şi ce hram va avea

Constanţa Poliţiştii locali au demolat construcţiile ridicate ilegat pe strada Munţii Tatra din Palas (galerie foto+video)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel pentru reabilitarea Secţiei de Psihiatrie a SCJU Florin Goidea (PMP) - „Sănătatea nu are culoare politică. Guvernul poate şi trebuie să aloce banii necesari pentru renovare!“

21 Aug 2019 378

Palaz sesizează ANI Chiţac, senator al României cu sprijinul lui John Skantzikas, grecul împrumutat de Radu Mazăre cu 600.000 de euro (document)

15 Aug 2019 1957

Consilierul județean Florin Goidea, despre Secția de Psihiatrie - „Administrația a lăsat în «paragină» secția Spitalului Județean aflată la Palazu!“

08 Aug 2019 362

Remus Negoi (USR) - „Frăţia PMP - PSD lucrează foarte bine în Consiliul Local Constanţa“

05 Aug 2019 472

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 769

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 983

Constanța. Comisia de repartizare transparentă a alocărilor bugetare? Consilierii județeni PNL și PMP cer reînființarea grupului transpartinic de împărțire a banilor (document)

30 Jul 2019 1178

Robert Turcescu (PMP) - „Orice zi în plus cu Viorica, Arafat, miliţieni, procurori şi judecători lipsiţi de discernământ înseamnă crimă cu premeditare!“

29 Jul 2019 801

PNL şi PMP Constanţa solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean Constanţa

26 Jul 2019 332

Palaz îl somează pe Ţuţuianu să convoace o şedinţă extraordinară pentru Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2019 (documente)

26 Jul 2019 629

Se schimbă majoritatea? PNL, PMP şi ALDE, front comun împotriva PSD. Proiectele judeţului, în pericol din cauza disputelor politice din CJC (documente+galerie foto)

25 Jul 2019 1938

PMC continuă lucrările de igienizare. Amenzi pentru cei care aruncă deșeuri pe spațiul public (galerie foto)

11 Jul 2019 698

Activităţi de publicitate doar în relaţie directă cu Primăria Constanţa PMP spune NU panotajului stradal din municipiu

04 Jul 2019 681

Deputatul PMP Robert Turcescu a obţinut datele oficiale de la MAI Revoltător! În România condusă de PSD - ALDE, 4.450 de condamnaţi sunt în libertate! (documente)

04 Jul 2019 1046

UPDATE - Mihaela Andrei, consilier local - „Ce se întâmplă în Palazu Mare mă duce cu gândul la evreii din al Doilea Război Mondial, nevoiţi să-şi părăsească locuinţele!“

28 Jun 2019 1992