La Constanţa, colaborarea PSD-ALDE funcţionează sublim, dar lipseşte cu desăvârşire!

La început de an, conducerea ALDE Constanţa repune pe tapet câteva chestiuni îngrijorătoare care privesc mai degrabă lipsa de colaborare pe plan local cu partenerii politici din Coaliţie, PSD.
 
Încă de anul trecut, ALDE a pierdut extrem de uşor un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, după ce l-au lăsat fără calitatea de membru de partid pe Dumitru Daniel Learciu. Doar 30 de zile a durat bucuria celor de la ALDE! Learciu s-a reîntors pe post la Consiliul Judeţean, iar Prefectura Constanţa, sigur, apolitică, dar în strânsă colaborare cu principalul partid de guvernământ, a declarat recurs la victoria în prima instanţă a lui Learciu.
 
Totuşi, conducerea ALDE Constanţa se declară suspicioasă, dar se abţine de la alte comentarii! „În prezent, avem un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean care nu este membru ALDE, dar care ocupă mandatul negociat politic în 2016, după alegerile locale. Suntem în instanţă. Sunt nişte chestiuni pe care le putem intui, dar nu putem acuza pe nimeni şi mă refer aici şi la partenerii noştri de coaliţie”, a spus Ion Popa, preşedintele ALDE Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Senatorul Popa a adăugat că îşi doreşte ca în 2019 „Coaliţia PSD-ALDE pe plan local să funcţioneze mai bine şi nu mă refer la împărţirea de funcţii, ci mai degrabă de o colaborare la nivel politic, care implică mai mult decât nişte funcţii negociate”.
 
Săgeţile lui Popa fac trimitere către pasivitatea cu care PSD priveşte situaţia din localitatea Mereni, judeţul Constanţa, una considerată unică la nivel naţional. La Mereni au fost în 2017 din nou alegeri parţiale pentru Consiliul Local, care nu s-a întrunit deloc, până la sfârşitul anului 2018. Şi atunci... nelegal, spune Popa. „Cred că la Mereni, unde primarul este PSD, putem discuta deja de chestiuni penale. Din informaţiile noastre, primarul a convocat Consiliul Local după mai bine de un an de la alegeri şi a aprobat bugetul cu jumătate minus unu din numărul de consilieri. Prin urmare, fără cvorum. Nu am văzut nicio reacţie nici de la PSD, nici de la Prefectura Constanţa pe acest subiect. Prefectura ar trebui să verifice legalitatea actelor emise de consiliile locale. Noi semnalăm din nou această problemă, într-o localitate unde ALDE are un viceprimar, care nu îşi poate desfăşura activitatea din cauza primarului PSD. Dacă nu vor să rezolve această problemă, asta e, dragoste cu sila nu se poate, putem funcţiona şi separat la nivel judeţean”, a explicat senatorul Ion Popa.
 
Acesta a mai explicat că pe rolul instanţelor se află mai multe procese deschise atât de consilierii locali din Mereni, cât şi o serie de hotărâri judecătoreşti executorii, pe care primarul din Mereni, Silviu Florentin Gărea, nu le pune în aplicare.

ALDE Constanţa se reuneşte pe 25 ianuarie în Delegaţie Permanentă

Conducerea ALDE a prezentat şi câteva dintre deciziile luate în ultima şedinţă de Biroul Politic Teritorial. Cea mai importantă, convocarea pe 25 ianuarie a Delegaţiei Permanente Judeţene, prilej cu care va fi prezentat un raport de activitate pentru anul precedent şi vor fi stabilite calendarele de acţiuni pentru anul electoral 2019, în care vor avea loc atât alegeri europarlamentare, cât şi prezindeţiale. În acest context, preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa, a anunţat că formaţiunea politică îşi va desemna candidatul pentru scrutinul prezidenţial până în luna aprilie, cel mai probabil în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.
 
Până atunci, Popa este de părere că sociologii ar trebui să dea o mână de ajutor pentru conturarea unui profil de prezidenţiabil pe care românii şi-l doresc pentru următorii cinci ani.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Cristina Dumitrache, deputat PSD - „ Avem nevoie de un sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil!”

02 Dec 2020 188

#alegeriparlamentare2020 Silviu Gârea (PSD) - „Sperăm să primim un vot de încredere”

01 Dec 2020 353

#alegeriparlamentare2020 Silviu Gârea, candidat din partea PSD la Camera Deputaţilor, vine la ZIUA Electorală

30 Nov 2020 638

30 noiembrie 2008 – S-au desfășurat primele alegeri parlamentare uninominale din România

30 Nov 2020 903

#alegeriparlamentare2020 Stroe Felix, candidat la Senatul României - „PSD este într-adevăr partidul oamenilor care muncesc și trudesc din greu pentru veniturile familiilor!”

30 Nov 2020 888

A murit mama lui Mircea Geoană „Știu că toți cei care au cunoscut-o vor rosti o rugăciune în amintirea ei ”

28 Nov 2020 1257

#alegeriparlamentare Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

28 Nov 2020 803

#alegeriparlamentare2020 Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu- "Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor"

27 Nov 2020 613

#alegeriparlamentare2020 George Vișan, candidat PSD pentru Camera Deputaților-„ În județul Constanța putem dezvolta măcar trei parcuri industriale”

27 Nov 2020 499

#alegeriparlamentare2020 Mariana Gâju (PSD) - „Reprezentanții partidelor politice care ajung în Parlament trebuie să-și dea mâna”

24 Nov 2020 640

#alegeriparlamentare2020 Marius Horia Țuțuianu, candidat PSD pentru Camera Deputaților - „Astăzi avem nevoie, mai mult ca oricând, de un pact pentru sănătate !”

24 Nov 2020 625

#alegeriparlamentare2020 Mariana Gâju, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

23 Nov 2020 991

#alegeriparlamentare2020 Situația aeroportului Kogălniceanu și cum dorește USR PLUS să dezvolte și să modernizeze infrastructura aeroportuară

21 Nov 2020 484

#alegeriparlamentare2020 Tit-Liviu Brăiloiu (PSD) - „Vreau să construiesc Spitalul Militar Regional”

19 Nov 2020 757

#alegeriparlamnentare2020 Tit Liviu Brăiloiu, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

18 Nov 2020 773