Politic

La Constanţa, colaborarea PSD-ALDE funcţionează sublim, dar lipseşte cu desăvârşire!

La început de an, conducerea ALDE Constanţa repune pe tapet câteva chestiuni îngrijorătoare care privesc mai degrabă lipsa de colaborare pe plan local cu partenerii politici din Coaliţie, PSD.
 
Încă de anul trecut, ALDE a pierdut extrem de uşor un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, după ce l-au lăsat fără calitatea de membru de partid pe Dumitru Daniel Learciu. Doar 30 de zile a durat bucuria celor de la ALDE! Learciu s-a reîntors pe post la Consiliul Judeţean, iar Prefectura Constanţa, sigur, apolitică, dar în strânsă colaborare cu principalul partid de guvernământ, a declarat recurs la victoria în prima instanţă a lui Learciu.
 
Totuşi, conducerea ALDE Constanţa se declară suspicioasă, dar se abţine de la alte comentarii! „În prezent, avem un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean care nu este membru ALDE, dar care ocupă mandatul negociat politic în 2016, după alegerile locale. Suntem în instanţă. Sunt nişte chestiuni pe care le putem intui, dar nu putem acuza pe nimeni şi mă refer aici şi la partenerii noştri de coaliţie”, a spus Ion Popa, preşedintele ALDE Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Senatorul Popa a adăugat că îşi doreşte ca în 2019 „Coaliţia PSD-ALDE pe plan local să funcţioneze mai bine şi nu mă refer la împărţirea de funcţii, ci mai degrabă de o colaborare la nivel politic, care implică mai mult decât nişte funcţii negociate”.
 
Săgeţile lui Popa fac trimitere către pasivitatea cu care PSD priveşte situaţia din localitatea Mereni, judeţul Constanţa, una considerată unică la nivel naţional. La Mereni au fost în 2017 din nou alegeri parţiale pentru Consiliul Local, care nu s-a întrunit deloc, până la sfârşitul anului 2018. Şi atunci... nelegal, spune Popa. „Cred că la Mereni, unde primarul este PSD, putem discuta deja de chestiuni penale. Din informaţiile noastre, primarul a convocat Consiliul Local după mai bine de un an de la alegeri şi a aprobat bugetul cu jumătate minus unu din numărul de consilieri. Prin urmare, fără cvorum. Nu am văzut nicio reacţie nici de la PSD, nici de la Prefectura Constanţa pe acest subiect. Prefectura ar trebui să verifice legalitatea actelor emise de consiliile locale. Noi semnalăm din nou această problemă, într-o localitate unde ALDE are un viceprimar, care nu îşi poate desfăşura activitatea din cauza primarului PSD. Dacă nu vor să rezolve această problemă, asta e, dragoste cu sila nu se poate, putem funcţiona şi separat la nivel judeţean”, a explicat senatorul Ion Popa.
 
Acesta a mai explicat că pe rolul instanţelor se află mai multe procese deschise atât de consilierii locali din Mereni, cât şi o serie de hotărâri judecătoreşti executorii, pe care primarul din Mereni, Silviu Florentin Gărea, nu le pune în aplicare.

ALDE Constanţa se reuneşte pe 25 ianuarie în Delegaţie Permanentă

Conducerea ALDE a prezentat şi câteva dintre deciziile luate în ultima şedinţă de Biroul Politic Teritorial. Cea mai importantă, convocarea pe 25 ianuarie a Delegaţiei Permanente Judeţene, prilej cu care va fi prezentat un raport de activitate pentru anul precedent şi vor fi stabilite calendarele de acţiuni pentru anul electoral 2019, în care vor avea loc atât alegeri europarlamentare, cât şi prezindeţiale. În acest context, preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa, a anunţat că formaţiunea politică îşi va desemna candidatul pentru scrutinul prezidenţial până în luna aprilie, cel mai probabil în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu.
 
Până atunci, Popa este de părere că sociologii ar trebui să dea o mână de ajutor pentru conturarea unui profil de prezidenţiabil pe care românii şi-l doresc pentru următorii cinci ani.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine este Răzvan Cuc, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Transporturilor

19 Feb 2019 56

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre cele două nominalizări pentru funcțiile de ministru al Dezvoltării și al Transporturilor

19 Feb 2019 86

Reacție dură a președintelui Iohannis la ordonanța pentru modificarea Legilor Justiției. Ce mesaj a transmis șeful statului

19 Feb 2019 106

UPDATE. Ședință CEx al PSD. S-au stabilit propunerile pentru funcțiile de miniștri ai Transporturilor și al Dezvoltării. Cine sunt cei nominalizați

19 Feb 2019 307

Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe în cărţi pentru preluarea portofoliului de la Dezvoltare

19 Feb 2019 552

Planul lui Decebal Făgădău Florin Gheorghe desemnat director al RAEDPP

18 Feb 2019 1605

CEx-ul PSD convocat pentru mâine. Se vor stabili noi propuneri pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor

18 Feb 2019 355

Dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare, reluat la ÎCCJ. Ce au decis magistrații

18 Feb 2019 455

Manifestație și la ConstanțaProtest în Capitală pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi. Sute de persoane, prezente în Piața Victoriei (galerie foto+video)

15 Feb 2019 755

Klaus Iohannis, declarații după adoptarea bugetului propus de PSD-ALDE „Acest buget reprezintă cel mai elocvent exemplu al unei guvernări care amanetează viitorul românilor”

15 Feb 2019 334

Guvernul va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii

15 Feb 2019 641

Rovana Plumb „Nu s-a pus problema în PSD ca Președintele României să fie suspendat din funcție“

13 Feb 2019 266

Mihu (PSD) - „Prin bugetul de stat, CNI primește bani pentru reabilitarea Cazinoului“

13 Feb 2019 518

Lia Olguţa Vasilescu renunță la candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării

12 Feb 2019 511

Ministrul Sorina Pintea Programul de sănătate pentru vitamina D, propunerea Comisiei naţionale de endocrinologie

11 Feb 2019 833