Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria Capitalei (SURSE)



 
  • Liderii coaliției PSD-PNL s-au întâlnit luni la 15.30 la guvern pentru o nouă încercare de a stabili strategia pentru alegerile locale, potrivit informațiilor G4Media. Problema cea mai complicată este la Primăria București, unde PSD și PNL trebuie să stabilească dacă merg cu candidat comun sau candidați separați.
     
Liderii coaliției PSD-PNL s-au întâlnit luni la 15.30 la guvern pentru o nouă încercare de a stabili strategia pentru alegerile locale, potrivit informațiilor G4Media. Problema cea mai complicată este la Primăria București, unde PSD și PNL trebuie să stabilească dacă merg cu candidat comun sau candidați separați.

Medicul Cătălin Cârstoiu și arhitectul Tiberiu Florescu sunt cele două nume luate în calcul de PSD drept candidat pentru primăria Capitalei, au declarat săptămâna trecută pentru G4Media.ro surse politice.  Potrivit unor surse liberale, PSD și PNL îl măsoară în sondaje și pe rectorul Universității de Arhitectură București, Marian Moiceanu.

De remarcat că Gabriela Firea nu apare pe lista scurtă a PSD. Social-democrații i-au măsurat în sondaje și pe primarii sectoarelor 3 și 4, Robert Negoiță și Daniel Băluță. Cât privește PNL, organizația București îl susține pe președintele Sebastian Burduja.

Între timp, Cristian Popescu Piedone și-a anunțat deja candidatura din partea PUSL, partidul fondat de mogulul Dan Voiculescu, în timp ce actualul primar independent Nicușor Dan e susținut de USR, PMP și Forța Dreptei.

Gabriela Firea, președintele PSD București, l-a acuzat joia trecută pe Marcel Ciolacu, președintele partidului, că ”nu a luptat suficient” pentru a o impune drept candidat la Primăria București. „Nu cred că a luptat suficient pentru candidatura mea. Nu cunosc motivul. Pot doar bănui”, a spus ea într-un interviu pentru bugetul.ro când a fost întrebată dacă Ciolacu a luptat suficient pentru ea.

Cătălin Cîrstoiu (50 de ani) este în prezent manager al Spitalului Universitar de Urgență București. Este șeful Secției Ortopedie-Traumatologie I a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din București (UMFB). Soția lui, Monica Cîrstoiu, lucrează tot la Spitalul Universitar, ca medic ginecolog, iar tatăl medicului este fostul deputat PDL de Argeș, Ion Cîrstoiu.

Potrivit DC News.ro, nașul cuplului este fostul președinte Traian Băsescu, care, în anul 2010, își decora finul cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler. Băsescu a fost primar general al Capitalei între 2000 și 2004.


Doctorul Cîrstoiu a fost la conducerea spitalului atunci când a avut loc tragedia de la Colectiv. Ulterior a fost acuzat că nu a semnat la timp formularul pentru transferul la o clinică din Viena a unui tânăr care a fost ars în clubul groazei și care avea nevoie de îngrijiri medicale speciale.

Potrivit unor surse, printre numele testate a fost și cel al omului de afaceri Dan Șucu, propritarul Mobexpert și acționar majoritar la Clubul Rapid. Această variantă ar fi picat deoarece a avut o performanță slabă în sondaje.

Tiberiu Florescu (53 de ani) este arhitect, președintele Registrului Urbaniștilor din România. Este profesor universitar și prorector la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu din București.

UPDATE 19.35:

Marcel Ciolacu se va întâlni marți cu liderii PSD București pentru a le comunica soluția decisă împreună cu PNL, au declarat surse politice.

​UPDATE:

Ședința PSD-PNL s-a încheiat cu un acord asupra medicului Cătălin Cîrstoiu candidat comun, au declarat surse politice. De asemenea, PSD și PNL vor avea candidați comuni la toate sectoarele din București, precum și la Consiliul General și consiliile de sectoare.


Citește și:
Coaliția discută azi despre candidatul la Primăria Capitalei: Principala opțiune, medicul care l-a avut ca naș de nuntă pe Traian Băsescu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legături cu fostul cuplu Petcu-Dospinescu Modificări în acționariatul Sterani Lounge SRL, firmă expropriată de municipalitate pentru amenajarea spațiului verde de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân și Decebal (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 626

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 452

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 687

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 444

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 752

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 598

Alegeri locale Candidații PSD Constanța își depun vineri candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie

25 Apr 2024 429

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 586

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 708

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 959

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 722

Viceprimarița PMP de la Castelu îl urmează pe primarul Nicolae Anghel care a plecat la PSD

23 Apr 2024 528

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1129

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 502

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 602