LIVE VIDEO+TEXT Ion Dumitrache - „99% din actualii consilieri locali PSD nu se vor mai regăsi pe lista pentru Consiliul Local Municipal Constanța în 2024“ (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

Organizația PSD a municipiului Constanța prezintă astăzi în cadrul unei conferințe de presă bilanțul activităților desfășurate în anul 2023.

La conferință participă Ion Dumitrache, președintele organizației PSD municipiu Constanța și Biroul Municipal al PSD Constanța. 

„Probabil va întrebați de ce facem o întâlnire cu presa atât de târziu. Vă răspund. Pentru că pe mine mă caracterizează faptele. Avem peste 6000 de membri la ora actuala la municipiu, patru sedii funcționale, unde au loc zilnic activități. Lucrăm la al cincilea sediu care va fi sediul de campanie, îl vom deschide in centrul orașului undeva la începutul lunii februarie. Echipa de campanie va fi formată dintr-o mie de oameni, 250 de oameni pe fiecare zonă. Pe partea de activități contează să te adresezi cetățeanului, de aceea mergem chiar din casa în casă să ne întâlnim cu constănțenii. PSD municipiului Constanța are 38,8% in sondaje“ - a precizat Ion Dumitrache, președintele organizației PSD municipiu Constanța. 


Ion Dumitrache spune că acest scor va fi verificat cu ocazia alegerilor europarlamentare. 

„Suntem o echipă mare, frumoasă și unită și vom câștiga Constanța“, mai spune Ion Dumitrache. 


Dumitrache vorbește și despre variantele anunțate în diferite medii in ceea ce privește  candidatul  la Primărie : Decebal Fagadau, Horia Constantinescu, Dan Georgescu și Costin Rasauteanu in calitate de șef al consilierilor locali își poate consolida o candidatură. 

"Mă interesează să nu producă vot negativ, să facă politică partidului si să aibă pregătire în privat, să fie un bun administrator ", mai spune Dumitrache despre calitățile viitorului candidat.

Dumitrache spune că el nu este interesat sa candideze la Constanța dar va susține candidatul desemnat împreună cu întreaga echipă. De asemenea Dumitrache a lăsat să se înțeleagă că ar fi interesant de un post de europarlamentar. 

De asemenea, Ion Dumitrache a precizat că până în martie se vor face alegeri la nivelul organizațiilor municipale și județene în Constanța și Tulcea. 

Totodată, a menționat că va candida la funcția de președinte al organizației municipale. 

„În procent de 99%, actualii consilieri locali PSD nu se vor mai regăsi pe lista pentru Consiliul Local Municipal in 2024“ - a precizat Ion Dumitrache. 


Referitor la voturile pentru PUZ-uri din CLM, Ion Dumitrache spune că PSD nu vrea sa blocheze dezvoltarea orașului iar imobiliarele aduc dezvoltarea, iar vânzările de terenuri aduc bani la buget. 

Pe de altă parte, PSD ar fi decis la nivel național să anunțe candidații pentru alegerile locale după europarlamentare


 

Anul 2023 a însemnat pentru Organizația Municipală PSD Constanța o perioadă de consolidare organizatorică și pregătire politică pentru 2024.

În cifre, bilanțul ne arată că numărul membrilor a crescut de la 250 în 2020 la peste 6.000 în 2023, creștere ce a determinat situarea noastră între primele trei organizații municipale la nivel național. Până la acest moment, am reușit să inaugurăm patru sedii, iar pe al cincilea estimăm să-l dăm în folosință în primul trimestru al anului viitor.


Reprezentanții Organizației Municipale PSD Constanța au avut sute de întâlniri cu cetățenii din cartierele orașului, au identificat problemele acestora și, acolo unde a fost posibil, le-au rezolvat. Ultima acțiune în acest sens a fost cea de la creșa și grădinița din zona Dacia, acolo unde, după două săptămâni de la furtuna care a devastat orașul, nu fuseseră ridicați copacii căzuți. Social-democrații au făcut donații pentru copiii din centrele de plasament, ca și pentru persoanele nevoiașe și bătrânii din căminele sociale și unitățile medicale.

Trebuie menționată și activitatea consilierilor municipali PSD, evidențiată prin inițierea proiectelor dezbătute în ședințele CLM: 7 depuse, din care 4 aprobate, dar și prin amendamentele propuse: 31 depuse, din care 21 aprobate. Amintim aici:
- "Stop depresia", ce prevede acordarea unui sprijin financiar de 3.000 de lei persoanelor diagnosticate. După ce a fost aprobat, proiectul a fost blocat în aplicare de administrația PNL și Prefectură și așteptăm decizia instanței;
- "Bebe trusou" - sprijin financiar de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut. Aprobat în Consiliul Local, a fost blocat la implementare de administrația PNL și Prefectură. Instanța nu a dat câștig de cauză Prefecturii, proiectul fiind legal;
- "Centre de asistență și recuperare pentru seniori" - aprobat în Consiliul Local, grupul PSD reușind, prin amendament, și alocarea sumelor necesare închirierii celor patru centre;
- "Bazin de înot și sală de sport multifuncțională pentru persoane cu dizabilități" - aprobat în CLM, consilierii PSD reușind, prin amendament, alocarea sumelor necesare elaborării documentației tehnico-economice;
- scăderea prețului Gigacaloriei, majorarea burselor pentru elevi, menținerea taxei de salubrizare la 8 lei.

În ultima ședință a Consiliului Municipal Constanța, desfășurată astăzi, reprezentanții PSD Constanța au depus amendamente privind finanțarea elaborării documentației tehnico-economice pentru construirea de parcări etajate în stațiunea Mamaia.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri Locale Constanța Candidații de la patru partide vor depune luni candidaturile

28 Apr 2024 321

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 394

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 550

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 950

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 483

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 844

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 684

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 758

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 1003

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 756

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1159

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 520

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 627

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 742

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 656