Lucrări împotriva inundaţiilor în Pantelimon, Grădina şi Casimcea

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral va demara execuţia de lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în bazinul hidrografic Casimcea.

În acest sens, a avut loc o procedură de achiziţie pentru selectarea operatorului care se va ocupa de lucrări. Contractul a fost atribuit pe 13 decembrie 2010 firmei Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş, valoarea finală a contractului fiind de 19.938.428,31 lei fără TVA. De precizat că valoarea estimată a lucrărilor a fost de 23.554.450 lei fără TVA, iar la licitaţie au participat nu mai puţin de opt operatori economici, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), locul principal de executare a lucrărilor se află pe teritoriul localităţilor Cheia, Grădina, Pantelimon, Runcu, Nistoreşti, Călugăreni şi Casimcea.

Viiturile de pe râul Casimcea au produs pagube

În caietul de sarcini al achiziţiei se precizează că din cauza faptului că în zona localităţii Casimcea viiturile pe râul cu acelaşi nume au avut caracter torenţial, cu debite importante amplificate şi de aportul de apă provenit din afluenţii Pantelimon, Cartal, Râmnicu şi Mucova, s-au produs pagube materiale însemnate."Oportunitatea lucrărilor este justificată de amploarea pagubelor materiale produse de viiturile înregistrate în ultimii zece ani şi de valoarea pagubelor potenţiale care se pot produce ca urmare a nerealizării lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor şi de impactul pe care poate să-l inducă aceste calamităţi asupra locuitorilor zonei", se mai precizează în caietul de sarcini. La elaborarea soluţiilor tehnice s-a ţinut cont de încadrarea acestei lucrări în schema de amenajare a bazinului hidrografic. Investiţia mai include şi execuţia unor podeţe în satele Cheia, Grădina, Nistoreşti şi Runcu, precum şi a unui canton de exploatare P+E+M şi a unei anexe tehnologice, la care se va ajunge de pe drumul comunal Târguşor-Grădina.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren în Faleză Nord, recâștigat de Apele Române de la Primăria Constanța! Ce au invocat judecătorii pentru a radia dreptul de proprietate al municipalității (MOTIVARE)

03 May 2024 340

Știri Constanța UPDATE. Baliză răsturnată în largul mării, în zona Plaja Modern (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 949

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Ai nevoie de studii medii

25 Apr 2024 696

Locuri de muncă Constanța Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral angajează. Detalii

24 Apr 2024 673

Cumpărări directe ABADL a bătut palma cu Kity Krentz SRL, din Constanța! Vizată, zona de îmbăiere aferentă litoralului Mării Negre

23 Apr 2024 557

Tribunalul Constanța examinează o ordonanţă preşedinţială. Părți în dosar, ABADL și Răsărit de Soare SRL

21 Apr 2024 396

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 991

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 608

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Lilianei Michineci, membru în comitetul director la ABADL (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 522

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 926

ABADL Constanța caută firmă de pază!

10 Apr 2024 611

Declarații de Avere Averea și interesele lui Laviniu Marian Grigorescu, șef birou la ABADL (DOCUMENTE)

06 Apr 2024 568

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Luminiței Gheorghe din cadrul ABADL (DOCUMENTE)

06 Apr 2024 522

ANAR, victorie uriașă la Tribunalul Constanța! Apele Române recâștigă un teren din Faleză Nord, intabulat de Primăria Constanța! Judecătorii radiază dreptul de proprietate al municipalității (MINUTA)

03 Apr 2024 3299

Declarații de Avere Constanța Mihai Dusu, șef formație la ABADL deține un apartament (DOCUMENT)

02 Apr 2024 729