Petre Stanca spune ca discutiile de la Bucuresti au fost constructive

Organizatia PSD Constanta a fost totusi atentionata ca trebuie sa se puna pe treaba * Social-democratii constanteni au termen 30 de zile pentru a propune o strategie in vederea castigarii alegerilor din 2004 * Conducerea filialei judetene sustine ca inca nu s-a gandit cine va candida la Primaria Constanta * Printre altele, Petre Stanca a declarat ca hotelul "Astoria" este proprietatea Consiliului National al PSD * Referitor la furturile din conducte si la returnarea TVA, seful PSD Constanta sustine ca nu a fost implicat partidul

Luni seara, conducerea PSD Constanta, reprezentata de Petre Stanca, a purtat discutii, la Bucuresti, cu membrii din conducerea partidului de la centru. Contactat telefonic, Petre Stanca a sustinut ca intalnirea s-a bazat mai mult pe dialogul dintre parti si ca, desi au fost dezbatute probleme legate de disciplina, totusi a fost un dialog destul de relaxat. "Au fost purtate discutii constructive, legate de disciplina de partid si de problemele organizatiei", a declarat Petre Stanca.

30 de zile pentru intocmirea strategiei de castigare a alegerilor locale

"Ni s-a dat un termen de 30 de zile pentru a avea timp sa prezentam o strategie in legatura cu castigarea alegerilor din 2004", a mai spus presedintele Stanca, adaugand ca deocamdata nu a fost propus un candidat anume pentru Primaria Constanta. In acelasi context, conducerea centrala a PSD a atentionat organizatia judeteana ca va trebui, pe viitor, sa se apuce de treaba, pentru ca mai sunt inca multe probleme de rezolvat pe plan local. Liderul PSD Constanta a mai declarat, luni, ca a achizitionat, printr-o fundatie, complexul "Astoria" si ca apoi l-a vandut Consiliului National al PSD ca sediu de partid. Stanca a tinut sa sublinieze, dupa incheierea discutiilor cu liderii partidului, ca face parte din conducerea Fundatiei "Secolul XXI" si ca, avand aceasta calitate, a cumparat, in decembrie 2001, complexul "Astoria", la un pret unitar de 10 miliarde de lei.

Complexul "Astoria" face parte din patrimoniul PSD

Nu a fost insa proprietarul complexului decat un an, pentru ca, dupa aceea, a ales sa-l vanda, printr-un contract de vanzare-cumparare, Consiliului National al PSD, pentru suma de 7,5 miliarde lei. El a adaugat ca sediul organizatiei PSD functioneaza la subsolul complexului, urmand ca, dupa renovare, hotelul "Astoria" sa fie deschis turistilor. "Complexul va fi o sursa buna de venit pentru Consiliul National al PSD", a mai spus Stanca. Liderul social-democrat sustine ca banii din cotizatii vor fi folositi pentru repararea hotelului, a bucatariei si spalatoriei. Potrivit lui Stanca, legislatia in vigoare permite achizitionarea acestui sediu din banii de cotizatii.

PSD Constanta se gandeste sa-si elimine coruptii

Petre Stanca a spus, referitor la acuzatiile de furt din conducte si la returnarea TVA, ca nici un membru din conducerea organizatiei nu este implicat. "Pentru TVA au fost arestati doi inspectori, unul este membru in consiliul municipal al organizatiei, iar celalalt a fost audiat. Sa lasam organele abilitate sa-si faca datoria", a spus Stanca, adaugand ca Delegatia Permanenta a organizatiei a decis sa-i suspende pe cei doi, iar daca vor fi gasiti vinovati, sa-i excluda din partid. Petre Stanca a mai spus ca in organizatie nu s-au descoperit baroni. "Nu stiu pe ce temei mi s-a acordat mie aceasta titulatura de baron", a afirmat Stanca, aratand ca detine doua firme (Comtur si Prodtur) care se ocupa cu spatii de cazare, mini-hotel si o fabrica de carne. El a adaugat ca nu i s-a cerut sa se retraga din aceste afaceri, dar, daca se va pune problema, se va conforma deciziei partidului. Liderul organizatiei Constanta a mai spus ca nu au fost probleme deosebite in organizatie si nimeni nu a fost atacat pe teme de coruptie. In privinta parlamentarilor care fac parte din consilii de administratie, Stanca a spus ca acestia vor renunta la astfel de posturi, aratand, in acest sens, ca Tudor Balta, Maria Motoc si Liliana Naum au facut deja demersurile necesare.

Discutiile cu delegatia constanteana au durat o ora si zece minute

Discutiile conducerii PSD de la Bucuresti cu liderii organizatiei de la Constanta au durat o ora si zece minute, asa cum sustine purtatorul de cuvant al PSD, Aurelian Arghir. Acesta a adaugat ca "discutiile au durat mai putin decat la organizatiile cu probleme si mai mult decat la cele care nu au avut nimic de spus".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 642

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 686

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 759

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 637

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 565

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 858

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 583

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 692

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 726

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 559

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 602

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 563

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 803

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3416