PMP contestă eliminarea din Biroul Electoral Central „PMP rămâne unit, chiar dacă atacurile la adresa noastră continuă!”








 
  • La propunerea membrului PSD, a fost respins reprezentatul PMP în BEC, anunță Partidul Mișcarea Populară, care condamnă „această decizie profund nedreaptă și o consideră un derapaj major”: „Din clipa în care am decis implicarea în 'Dreapta Unită', am devenit cel mai hărțuit partid din România”, potrivit știripesurse.ro.

„PMP rămâne unit, chiar dacă atacurile la adresa noastră continuă! Deși PMP a avut două Congrese în care a fost aleasă conducerea statutară a partidului, de doi ani este blocată în justiție publicarea procesului verbal al alegerilor în registrul partidelor politice.Miza: desființarea PMP. După PSD și PNL, Partidul Mişcarea Populară este al treilea partid ca număr de aleși locali în România, cu peste 2300 de aleși locali. Din clipa în care PMP a decis, prin forurile sale statutare validate de instanță, implicarea în construcția polului politic 'Dreapta Unită', practic am devenit cel mai hărțuit partid din România”, transmite formațiunea.


Procese și subvenție tăiată

PMP arată că împotriva sa sunt deschise în instanță zeci de procese, iar AEP a tăiat subvenția primită conform legii în iunie 2023, la un an după alegerea în februarie 2022 a președintelui Eugen Tomac, exact când au început negocierile privind formarea polului de dreapta.

„Partidul Mișcarea Populară, prin decizia Colegiului Național, forul cel mai important după congres, a hotărât desemnarea reprezentatului PMP în Biroul Electoral Central. Conform legii, PMP, fiind partid europarlamentar, are dreptul de a desemna un reprezentat în BEC. La propunerea membrului PSD din BEC, a fost respins reprezentatul PMP în BEC. Această decizie vine la doar o săptămână după ce Guvernul PSD-PNL a decis, prin intermediul OUG privind comasarea alegerilor, eliminarea PMP din secțiile de vot. PMP condamnă această decizie profund nedreaptă și o consideră un derapaj major.
 
Prin aceste decizii este atacată direct opoziția democratică din România și afectat profund întregul proces electoral. Vom contesta în cel mai scurt timp posibil această decizie. Partidul Comasat Român PSD-PNL îşi dorește alegeri fără opoziție. Noi rămânem ferm angajați alături de colegii din USR și Forța Dreptei să construim, prin Dreapta Unită, un viitor pe care românii îl merită”, se arată în finalul comunicatului.



Citește și
Dreapta Unită a atacat și în contencios administrativ OUG de comasare a alegerilor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 447

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 707

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 494

Viceprimarița PMP de la Castelu îl urmează pe primarul Nicolae Anghel care a plecat la PSD

23 Apr 2024 527

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 601

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 647

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 603

PSD va câștiga detașat alegerile locale, conform unui sondaj la nivel național

01 Apr 2024 889

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 780

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 680

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 795

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1177

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 3759

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 755