Proiect liberal pentru creșterea rețelei de cabinete de medicină primară în mediul rural


Proiectul legislativ al parlamentarilor PNL, pentru mai multe cabinete de medicină primară în mediul rural, votat astăzi, este salutat de deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

,„Am votat legea care încurajează creșterea rețelei de cabinete de medicină primară în mediul rural.

Proiectul legislativ, adoptat de Parlamentul României, completează Legea nr. 95/2006, astfel acordând cabinetelor de medicină de familie statutul de ,,unitate sanitară de utilitate publică”. Acest stat poate fi acordat doar la cerere pentru punctele de lucru. De asemenea, modificarea legislativă dă posibilitatea primăriilor de a încheia cu cabinetele medicilor de familie contracte de comodat – dare în folosință gratuită a spațiilor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale.

Efectul așteptat al acestui proiect legislativ adoptat este de a încuraja creșterea gradului și a rețelei de medicină de prevenție în mediul rural.

Felicitări colegilor din PNL, Cristina Vecerdi și Mihail Veștea, pentru acest demers legislativ util și necesar României. Rolul medicilor de familie reprezintă primul contact al pacienților cu sistemul sanitar și facilitează asistență și servicii de sănătate primare esențiale în ceea ce privește prevenția.

Populismul poate fi combătut preventiv prin examinarea și tratarea la timp, conform rolului pe care îl are medicina primară/de familie. Oricâte caravane medicale cu scop electoral ar fi făcute, acestea nu vor suplini niciodată prezența unui cabinet medical în zona rurală,” a transmis deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Bogdan Huțucă (PNL) „Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții"

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 849

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1344

Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța - „Drumul Expres „Alternativa Techirghiol", în linie dreaptă“

08 Feb 2024 868

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța despre o posibilă candidatură comună "Vergil Chițac este candidatul PNL la Primărie și suntem pregătiți pentru o competiție"!

06 Feb 2024 799

Deputatul Bogdan Huțucă Un proiect marca PNL, de 140 de milioane de lei, va aduce turiștii mai aproape de Sudul Litoralului

25 Jan 2024 1037

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Unirea Principatelor Române ne arată un fapt esențial, anume că deciziile curajoase pot modela destinul unei națiuni unite”

24 Jan 2024 473

Deputatul Bogdan Huțucă „În 2024, PNL Constanța rămâne echilibrat. Continuăm accesarea de noi fonduri și implementarea proiectelor asumate"!

09 Jan 2024 685

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Primarii PNL acordă un interes aparte investițiilor în infrastructura publică, prin accesarea de fonduri guvernamentale și europene, dar și prin atragerea de investiții private”!

31 Dec 2023 889

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă despre aderarea maritimă şi aeriană a României la Schengen

28 Dec 2023 709

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă „Spitalul de Pediatrie Dr. Alexandru Pesamosca și Alternativa Techirghiol, avizate la nivel instituțional"

22 Dec 2023 856

Președintele Comisiei de Buget- Finanțe din Camera Deputaților, Bogdan Huțucă (PNL) „Avem un buget care alocă 7% din PIB pentru investiții!"

20 Dec 2023 672

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei Buget-Finanțe din cadrul Camerei Deputaților Legea Bugetului pentru 2024, intră în dezbatere săptămâna aceasta în Parlamentul României

18 Dec 2023 792

Deputatul PNL Bogdan Huțucă „Strategia pentru Marea Neagră de către Congresul SUA, consolidează susținerea pe scară largă a regiunii noastre"

17 Dec 2023 779

Bogdan Huțucă Îi urez sărbători fericite lui Mihai Lupu, alături de familia PSD

15 Dec 2023 1033

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, salută relansarea Institutului de Studii Populare

05 Dec 2023 735