Raportul controlului efectuat de autoritati la Primaria Comana nu a fost finalizat

Finantistii isi respecta cu sfintenie zilele libere

Fiecare dintre reprezentantii celor trei institutii ar fi trebuit sa inainteze ieri reprezentantului Guvernului in teritoriu, raportul privind cercetarile efectuate in localitate * Doar Prefectura a respectat termenul de predare al raportului

O Comisie de Control formata din reprezentanti ai Prefecturii, Inspectoratului Judetean al Politiei Constanta si ai Directiei Generale de Finante Publice s-au deplasat, la sfarsitul saptamanii trecute, in localitatea Comana pentru a verifica toate problemele sesizate la adresa primarului comunei, Antoaneta Mandrescu. Antoaneta Mandrescu este acuzata de locuitorii din comuna ca a prejudiciat bugetul local. Pe de alta parte, o mare parte a locuitorilor din comuna Comana doresc cu orice pret inlaturarea Antoanetei Mandrescu din functia de primar al localitatii. Contestatarii au inaintat reprezentantului Guvernului in teritoriu o scrisoare deschisa prin care solicita intocmirea unei comisii care sa cerceteze ilegalitatile primaritei Mandrescu si care sa transmita catre Guvern propunerea de organizare a unui referendum.Fiecare dintre reprezentantii celor trei institutii ar fi trebuit sa inainteze ieri reprezentantului Guvernului in teritoriu, raportul privind cercetarile efectuate in localitate. Doar Prefectura a respectat termenul de predare al raportului. Purtatorul de cuvant al institutiei, Corina Cusa a declarat ca juristul delegat din partea institutiei prefectului a verificat legalitatea actelor emise de Consiliul Local Comana. Potrivit Corinei Cusa din informatiile culese de juristul institutiei, nu s-au relevat probe care sa incrimineze consiliul local sub raportul legalitatii actelor emise.Corina Cusa a precizat ca deocamdata nu s-a actionat pentru verificarea autenticitatii semnaturilor depuse de locuitorii comunei in sprijinul organizarii unui referendum pentru organizarea de noi alegeri.

Finantele si-au respectat programul de week-end

In cadrul Directiei Judetene a Finantelor Publice nu stie dreapta ce face stanga. Juristii institutiei nu au putut oferi informatii despre controlul desfasurat de directie la Primaria Comana iar directorul adjunct al DGFP, Adriana Damian s-a eschivat, precizand ca nu are atributiuni decat in lipsa directorului executiv. Intr-un final, directorul institutiei, Vasilica Mihai a oferit cateva informatii despre conjunctura care a dus la intarzierea finalizarii raportului privind controlul de la Primaria Comana.Vasilica Mihai a declarat ca la directie s-a primit inca de vineri, 20 mai, o adresa din partea Prefecturii prin care li s-a solicitat verificarea aspectelor de natura financiara, insa abia ieri a fost data in lucru. Directorul DGFP spune ca nu a putut raspunde imediat solicitarii prefectului, deoarece a fost plecata la ministerul de resort pentru unele comunicari. Vasilica Mihai a declarat ca specialistii directiei au de verificat cinci-sase obiective solicitate de Prefectura. Potrivit primelor estimari, suma lipsa din gestiunea Primariei Comana ar fi cu mult mai mare decat cea comunicata la inceputul verificarilor, respectiv 400 milioane de lei. Vasilica Mihai a precizat ca raportul finantelor va mai dura si se va incadra in termenul legal.

IPJ nu a intrat inca in posesia datelor

Cu toata bunavointa de care a incercat sa dea dovada, comisarul-sef Constantin Lian, Inspectoratul Judetean de Politie nu a prelucrat inca datele controlului de la Comana.Comisarul Constantin Bizadea, va primi abia in aceasta dimineata informatiile stranse la fata locului de inspectorul principal Ion Danilov, care a fost desemnat sa se ocupe de caz.Comisarul Bizadea a declarat ca nu detine amanunte in cazul Comana, deoarece in registrul de evenimente de la inspectorat nu se specifica decat faptul ca in data 18 mai, la solicitarea prefecturii, un reprezentant al IPJ "a fost solicitat sa se deplaseze la o lucrare in localitatea Comana, in urma izbucnirii unui litigiu intre primarul comunei si mai multi localnici".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dezvoltarea platformelor B2B - Piața Globy

30 Apr 2024 239

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 aprilie 2024

26 Apr 2024 479

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 389

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 aprilie 2024

25 Apr 2024 493

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 1041

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 614

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 aprilie 2024

23 Apr 2024 500

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 aprilie 2024

22 Apr 2024 387

Noi informații legate de scandalul din Eforie Nord, județul Constanța (VIDEO)

22 Apr 2024 1182

Simona Halep explică de ce nu va participa nici la turneul de la Madrid

21 Apr 2024 858

Muzeul de Artă Populară Constanța Tradiții populare în Postul Mare - „Sâmbăta Ursului”

20 Apr 2024 437

Avocatul Adrian Cuculis, declarații după decizia Inspecției Judiciare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia (VIDEO)

17 Apr 2024 651

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 aprilie 2024

17 Apr 2024 535

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 aprilie 2024

15 Apr 2024 651

Mâncatul a devenit un obicei de a hrăni emoțiile și nu stomacul. Ce spune specialistul

13 Apr 2024 472