Răzvan Filipescu (Pro România), petiție în sprijinul fermierilor constănțeni “Să lăsăm orgoliile politice și să luăm atitudine, este vorba de interesul județean!”

  • Răzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România a inițiat o petiție online, în atenția tuturor fermierilor din județ
  • Valoarea despăgubirilor anunțate de Guvern este insuficientă, abia acoperă arenda
  • Reprezentantul Pro România le solicită celor de la PNL să demareze rapid o Ordonanță de Urgență pentru a-i proteja pe fermieriRăzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România a inițiat o petiție online, în atenția tuturor fermierilor din județ. Petiția urmează să fie trimisă în atenția ministrului Agriculturii și poate fi semnată, aici.

Filipescu explică că tot mai mulți fermieri îl sună să se intereseze de stadiul amendamentelor introduse de PRO România Constanța, referitoare la suspendarea ratelor la credite/leasinguri pentru echipamentele și terenurile agricole pentru fermierii afectați de secetă.

“Amendamentele, deși au fost susținute de toți parlamentarii în comisiile de specialitate, au fost atacate de 2 ori la CCR, având termen pe 14 iulie.
Concluzia este una singura, IPOCRIZIE! Prea mulți spun că le pasă de agricultură, dar nu fac nimic, doar vorbe”, susține Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că de curând, un alt candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța a început să afirme că îi pasă de agricultura constănțeană. “Totuși, colegii lui din PNL o tot atacă, făcând ca agricultorii să devină vulnerabili în fața finanțatorilor în această perioadă extrem de dificilă. Valoarea despăgubirilor anunțate este insuficientă, abia acoperă arenda, nu mai vorbim despre inputuri: semințe, îngrășăminte, pesticide, etc. Partea cea mai rea este că se plătesc abia în septembrie, până când foarte puțini vor mai rezista. Băncile și societățile de leasing, în lipsa acestei inițiative, vor declara fermierii ca debitori aflați în dificultate iar aceștia vor avea probleme în a obține finanțări viitoare.

Scadențele la credite vin acum, și acum este nevoie de ajutor! Atât băncile cât și societățile de leasing au nevoie de o asemenea lege pentru a nu calcula provizioane și pentru a nu raporta la Centrala Riscurilor de Credit.

Suntem pe ultimul metru, nu pe ultima sută de metrii și guvernanții trebuie să ia atitudine.
Îi rog încă o dată pe cei de la PNL Constanța, dacă tot se laudă că susțin agricultura, să demareze rapid o Ordonanță de Urgență pentru a-i proteja pe fermieri. Totodată, să acorde subvențiile în avans, în august, pentru a le furniza acestora resursele necesare înființării noilor culturi”, afirmă Răzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Mircea-Titus Dobre, Răzvan Filipescu și Valentin Trofin au votat

06 Dec 2020 509

#alegeriparlamentare 2020 Unde vor vota candidații PRO România Constanța pentru alegerile parlamentare

04 Dec 2020 515

#alegeriparlamentare2020 Răzvan Filipescu (PRO România) - "La 100 de ani de la recunoașterea României Mari, riscăm să pierdem de sub control sistemul de educație"

01 Dec 2020 506

#alegeriparlamentare2020 Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu- "Fiecare român va scoate din buzunar 5.300 de lei pentru a acoperi deficitul bugetar de anul viitor"

27 Nov 2020 781

#alegeriparlamentare2020 Răzvan Filipescu (PRO România) - "Nu doar blocând localități se poate controla răspândirea virusului, ci testând masiv, identificând focarele și luând măsuri în privința celor bolnavi"

25 Nov 2020 601

#alegeriparlamentare2020 Răzvan Filipescu (PRO România) - "Micii producători au ajuns la limită!"

19 Nov 2020 923

PRO România, filiala Constanța și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare

21 Oct 2020 2139

LIVE TEXT Mesajul Grupului de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli Dobrogeni. Agricultura României, compromisă (video)

14 Oct 2020 1584

Răzvan Filipescu a votat! Ce a spus la plecare

27 Sep 2020 637

#alegerilocale2020 Victor Ponta și Corina Crețu, prezenți la Medgidia. Pro România Constanța, susținută 101% de la centru

23 Sep 2020 1767

#alegerilocale2020 Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (Pro România), despre soluțiile de finanțare a proiectelor propuse

19 Sep 2020 993

LIVE VIDEO #alegerilocale2020 Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (Pro România), în conferință de presă

18 Sep 2020 937

#alegerilocale2020 Răzvan Filipescu (Pro România) și Remus Negoi (USR PLUS), candidați pentru președinția CJ Constanța și-au prezentat soluțiile pentru un județ mai aproape de cetățeni

12 Sep 2020 1707

#alegerilocale2020 LIVE TEXT & VIDEO - PRO România prezintă un nou proiect pentru Constanța Nod intermodal gara- autogara Sud - aeroport (galerie foto + document)

11 Sep 2020 907

#alegerilocale2020 Răzvan Filipescu, candidatul Pro România pentru funcția de președinte al Consiliului Județean vrea amenajarea de sate pescărești, în zonele riverane Dunării (galerie foto)

05 Sep 2020 1077