Politic

Răzvan Filipescu (Pro România), petiție în sprijinul fermierilor constănțeni “Să lăsăm orgoliile politice și să luăm atitudine, este vorba de interesul județean!”

  • Răzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România a inițiat o petiție online, în atenția tuturor fermierilor din județ
  • Valoarea despăgubirilor anunțate de Guvern este insuficientă, abia acoperă arenda
  • Reprezentantul Pro România le solicită celor de la PNL să demareze rapid o Ordonanță de Urgență pentru a-i proteja pe fermieriRăzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România a inițiat o petiție online, în atenția tuturor fermierilor din județ. Petiția urmează să fie trimisă în atenția ministrului Agriculturii și poate fi semnată, aici.

Filipescu explică că tot mai mulți fermieri îl sună să se intereseze de stadiul amendamentelor introduse de PRO România Constanța, referitoare la suspendarea ratelor la credite/leasinguri pentru echipamentele și terenurile agricole pentru fermierii afectați de secetă.

“Amendamentele, deși au fost susținute de toți parlamentarii în comisiile de specialitate, au fost atacate de 2 ori la CCR, având termen pe 14 iulie.
Concluzia este una singura, IPOCRIZIE! Prea mulți spun că le pasă de agricultură, dar nu fac nimic, doar vorbe”, susține Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că de curând, un alt candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța a început să afirme că îi pasă de agricultura constănțeană. “Totuși, colegii lui din PNL o tot atacă, făcând ca agricultorii să devină vulnerabili în fața finanțatorilor în această perioadă extrem de dificilă. Valoarea despăgubirilor anunțate este insuficientă, abia acoperă arenda, nu mai vorbim despre inputuri: semințe, îngrășăminte, pesticide, etc. Partea cea mai rea este că se plătesc abia în septembrie, până când foarte puțini vor mai rezista. Băncile și societățile de leasing, în lipsa acestei inițiative, vor declara fermierii ca debitori aflați în dificultate iar aceștia vor avea probleme în a obține finanțări viitoare.

Scadențele la credite vin acum, și acum este nevoie de ajutor! Atât băncile cât și societățile de leasing au nevoie de o asemenea lege pentru a nu calcula provizioane și pentru a nu raporta la Centrala Riscurilor de Credit.

Suntem pe ultimul metru, nu pe ultima sută de metrii și guvernanții trebuie să ia atitudine.
Îi rog încă o dată pe cei de la PNL Constanța, dacă tot se laudă că susțin agricultura, să demareze rapid o Ordonanță de Urgență pentru a-i proteja pe fermieri. Totodată, să acorde subvențiile în avans, în august, pentru a le furniza acestora resursele necesare înființării noilor culturi”, afirmă Răzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegerilocale2020 LIVE TEXT. PRO România Constanța își lansează trei candidați noi în cursa electorală pentru primăriile din județ (galerie foto+video)

31 Jul 2020 987

Răzvan Filipescu (Pro România), despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Constanța

25 Jul 2020 2202

#alegerilocale2020 Răzvan Filipescu, candidat Pro România la CJ Constanța, prezintă un nou proiect pentru Dobrogea

24 Jul 2020 1789

Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la președinția CJC propune realizarea unor oboare județene care se pot transforma inclusiv în Târguri de Crăciun sau Paște (galerie foto)

16 Jul 2020 1951

#alegerilocale2020 Răzvan Filipescu, candidat Pro România la Consiliul Județean - proiect pentru cel mai mare târg din județ

10 Jul 2020 2071

#alegerilocale2020 Răzvan Filipescu - „Oameni cu experiență politică și administrativă vin alături de echipa PRO România Constanța!”. Trei consilieri locali din județ s-au alăturat partidului

09 Jul 2020 1911

#alegerilocale2020 PRO România are trei candidați noi pentru primăriile Eforie, Băneasa și Comana. Mircea Dobre dorește modernizarea cartierului Faleză Nord

04 Jul 2020 2738

​LIVE VIDEO Pro România își anunță candidații pentru primăriile Tuzla și Techirghiol (galerie foto)

26 Jun 2020 2506

Amendamente pentru sprijinirea fermierilor Mircea Dobre (Pro România) - “Vor beneficia de suspendarea plății ratelor bancare pe o perioadă de până la 18 luni ”

24 Apr 2020 2462

A fost solicitat avizul arhitectului-şef Sagit Life SRL, controlată de familia Filipescu, va ridica un imobil pe strada Dacia din Constanţa (document)

10 Mar 2020 716

LIVE TEXT PRO România prezintă candidații pentru primăriile Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă (galerie foto)

21 Feb 2020 1617

PRO România Constanţa Mircea Titus Dobre, candidat la Primăria Constanţa, propune un proiect amplu în locul Galeriilor Soveja (galerie foto)

15 Feb 2020 2968

PRO România se extinde. Astăzi a fost înființat PRO Romania Lumina, județul Constanța

10 May 2019 1057

Pro România Constanţa începe campania pentru europarlamentare. Mircea Dobre şi Mircea Banias, în conferinţă de presă (galerie foto)

01 Mar 2019 1786

Încă un bloc de patru nivele în Constanţa, pe strada Daciei. Investitorii - părinţii fostului şef al ANT, Răzvan Filipescu

24 Sep 2015 6596