Politic

Senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate Proiectul de lege privind construirea în judeţul Constanţa a Spitalului Militar Regional „Mihail Kogălniceanu“ intră în procedură de urgenţă (documente)

Ca la fiecare sfârşit de an, senatorul Nicolae Moga şi-a prezentat raportul de activitate. Cel mai important proiect este legat de construirea unui spital regional în judeţul Constanţa, de această dată de către Ministerul Apărării Naţionale.
 
„Am promis, la începutul celui de-al treilea mandat, că mă voi preocupa de proiecte majore pentru judeţul Constanţa. Dacă proiectul Spitalului Regional nu mai depinde de mine, vreau să anunţ că am depus un proiect de lege pentru construirea unui spital militar regional în judeţul Constanţa. Am discutat cu colegii mei, şi politic, inclusiv cu premierul, dar ca să evit lupta politică mi-am asumat singur acest proiect. Vă asigur că încerc ca această propunere legislativă să devină lege până-n vară”, a declarat senatorul, cu prilejul prezentării bilanţului activităţii parlamentare pentru anul 2018.
 
După ce proiectul va deveni lege, de restul lucrurilor se va ocupa MApN. Spitalul militar regional ar putea avea cel puţin 500 de paturi. Proiectul de lege poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
Senatorul Moga a mai anunţat că, împreună cu profesorii de la Constanţa, lucrează la un proiect pe educaţie care vizează transformarea Universităţii „Ovidius“ în Centru de Excelenţă Multicultural. „Universitatea Ovidius va avea aceeaşi titulatură. În februarie urmează să dăm hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea acestui centru. Banii pentru dotare vor veni de la Guvenrul României”, a mai spus senatorul.
 
Un alt proiect care va ajunge la promulgare, la Preşedinţie, vizează revenirea oraşului Băneasa la statutul de comună. Proiectul a trecut de Senat săptămâna trecută şi are la bază referendumul organizat de administraţia locală din Băneasa.
 
Totodată, senatorul PSD continuă să susţină proiectele de investiţii. „Gazul trebuie să ajungă în toate satele din judeţ. Cu gazul din Marea Neagră nu e glumă. Atât timp cât vom avea gaz în plus, România capătă independenţă energetică. Dar trebuie făcută documentaţia, ne trebuie bani, specialişti. Aşa că s-a convenit ca, acolo unde e proiectată conducta, să se facă asociaţii de dezvoltare intercomunitare”, a conchis senatorul social-democrat.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parlamentarii PSD de la Constanța, supărați pe Iohannis “Spitalul regional este unul de interes strategic, gândit pentru a deservi inclusiv efectivele militare aliate”!

20 Jun 2020 1563

Iohannis a atacat la CCR proiectul spitalului regional de la Constanța. Reacția parlamentarilor PSD

19 Jun 2020 1909

Klaus Iohannis contestă la CCR legea prin care urma a se construi Spitalul Militar Regional „Carol I” pe raza municipiului Constanța

19 Jun 2020 817

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3406

Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”

27 May 2020 1905

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

27 May 2020 1908

Constanța va avea un spital militar de campanie pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19

21 Mar 2020 3684

În doi ani, Spitalul Militar va fi transformat în spital regional!

27 Sep 2019 2894

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 2743

Eugen Teodorovici Spitalul regional de urgenţă de la Constanţa va fi obiectiv spitalicesc cu „un caracter atât public, cât şi militar"

02 Apr 2019 970