Sute de mii de elevi rămân fără bursa de merit. Deputatul Bogdan Bola vrea să introducă în Legea 1/2011 noi criterii pentru acordarea burselor⦁ Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a lăsat elevii fără burse, prin adoptarea unui ordin de ministru care modifică condițiile de obținere a bursei de merit, crescând din pix media generală necesară pentru obținerea unei astfel de burse de la 8,50 la 9,50
⦁ Este vorba de Ordinul privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat din data de 22 decembrie 2021, cu nr. 5870
⦁ Parlamentarul anunță că în perioada următoare va invita la consultări organizațiile reprezentative ale elevilor pentru a contura o propunere legislativă care să introducă în Legea 1/2011 criteriile pentru acordarea burselor, în așa fel încât elevii să nu mai stea la mâna oricărui ministruMinistrul Educației Sorin Cîmpeanu a lăsat elevii fără burse, prin adoptarea unui ordin de ministru care modifică condițiile de obținere a bursei de merit, crescând din pix media generală necesară pentru obținerea unei astfel de burse de la 8,50 la 9,50.

Este vorba de Ordinul privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat din data de 22 decembrie 2021, cu nr. 5870.

„Acesta a fost cadoul de Crăciun al lui Cîmpeanu pentru 730.000 de elevi și familiile acestora. Încă un semn clar ca la cârma educației se află un individ fără scrupule. Consider inadmisibilă abordarea aceasta lipsită de transparență a lui Cîmpeanu în condițiile în care există un impact atât de mare. O să ne mirăm în anii ce urmează de ce crește abandonul școlar, căutând măsuri pentru combaterea efectelor acestei decizii. Puțini își vor aminti că același Cîmpeanu a mazilit transportul elevilor și ulterior a lăsat jumătate dintre aceștia fără burse într-un interval de 12 luni", susține deputatul neafiliat (n.r. grupul Forța Dreptei înființat de Ludovic Orban), Bogdan Bola.

Parlamentarul anunță că în perioada următoare va invita la consultări organizațiile reprezentative ale elevilor pentru a contura o propunere legislativă care să introducă în Legea 1/2011 criteriile pentru acordarea burselor, în așa fel încât „elevii să nu mai stea la mâna oricărui ministru care vremelnic ocupă această funcție", conchide deputatul constănțean.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) cer revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu, din cauza acestui ordin.

Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Conform actului normativ, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.50, în loc de 8.50, cum era anterior.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (V) (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Goidea rămâne director adjunct în cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța

16 Aug 2022 1636

90 de ani de la naștere Omagiu adus ilustrului Adrian V. Rădulescu, cel pentru care „Dobrogea a fost viața lui“

16 Aug 2022 1110

Florin Vizan, numit la conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA

12 Aug 2022 4166

Declarații de avere Deputatul constănțean Bogdan Bola deține mai multe terenuri în județul Constanța. Evoluția averii (DOCUMENTE)

12 Aug 2022 817

Vrei să dai bacșiș la cazinou? Ia-te după modelul din Vegas

10 Aug 2022 536

Sunt necesare investiţii majore. Cetatea Histria îndeplinește criteriile pentru a fi introdusă în Patrimoniul UNESCO

06 Aug 2022 1154

Deputatul Cristina Rizea va gestiona filiala de la malul mării a formațiunii REPER

03 Aug 2022 991

Declarație de avere! Cum a evoluat averea deputatului Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța! Case, terenuri și bani (DOCUMENTE)

03 Aug 2022 1200

Președintele PNL Constanța, anunț important. Câți bani primește Constanța pentru subvenționarea gigacaloriei?

01 Aug 2022 1135

Ce cadou i-a făcut Maiei Sandu, consilierul pe politică externă al primarului Chițac?

01 Aug 2022 842

Președintele PMP, Eugen Tomac a declarat la Constanța că partidul a depășit pragul electoral de 5%

01 Aug 2022 820

Chițac despre disconfortul orașului-șantier „Este un cost politic pe care mi-l asum, știu că mama e pe buzele constănțenilor, dar nu există altă cale”!

28 Jul 2022 1374

Editorial Regulamentul locurilor de parcare din Constanța. Lecția de masochism politic din cazarma lui Chițac!

23 Jul 2022 2173

PSD Constanța „PSD a vrut suspendarea totală a plății parcării în Mamaia și Constanța, PNL și USR au votat împotrivă“

22 Jul 2022 1633

Noul prim-ministru al Sri Lankăi a depus jurământul. Țara se află în criză politică și economică

22 Jul 2022 556