"Tara noastra nu este pregatita pentru votul uninominal"

La consultarile initiate de presedintele Traian Basescu au participat si reprezentantii Partidului Conservator.

Gheorghe Martin, presedintele filialei judetene a Partidului Conservator considera ca era firesc ca membrii partidului din care face parte sa participe atunci cand este provocata o consultare care are ca scop formarea unei opinii, alegerea unei cai, in cele mai multe din cazuri pentru iesirea din criza, "sper pentru rezolvarea unei probleme de interes national, cetatenesc". Presedintele PC considera ca in tara noastra romanii nu sunt inca pregatiti sa introduca votul uninominal pentru ca nu stiu implicatiile acestui sistem de vot si, mai mult, clasa politica trebuia sa explice fiecare tip de vot. Martin crede ca politicienii vor sa faca dintr-o data o revolutie. Votul uninominal, in opinia presedintelui PC, ar putea duce la crearea unui parlament care sa lucreze haotic, si asta pentru ca nu avem inca experienta acestui tip de alegeri. Reprezentantul PC mai spune ca cel mai bun sistem pentru Romania este unul mixt in care sa fie si vot pe liste, dar si vot uninominal. "Doar in acest fel vom putea trage concluziile adevarate care nu pericliteaza in niciun fel realitatea tarii, ci vor putea fi gasite solutii pentru perspective", a spus Martin. In concluzie, Gheorghe Martin considera ca nu este momentul pentru introducerea votului uninominal pentru ca nu este necesar inca un experiment pe natiune.

Scris de: {autor}Madalina PAVEL{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 619

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 684

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 756

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 636

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 564

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 856

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 583

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 691

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 726

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 559

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 600

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 562

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 803

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3415