Tinerii PD-isti sustin adoptarea votului uninominal

1173482784.jpg

Votul uninominal reprezinta, in aceasta perioada, principala preocupare a reprezentantilor partidelor politice. Tinerii democrati fac un apel pentru sprijinirea adoptarii acestei modalitati de vot.

La initiativa Organizatiei Judetene de Tineret a Partidului Democrat din Constanta, membrii a 27 de filiale de tineret democrat din intreaga tara au sustinut, in acelasi timp, conferinte de presa in care solicitau organizatiilor tinerilor din celelalte partide sa sprijine votul uninominal. Mai mult, in perioada 15 - 20 martie, la sediul Partidului Democrat din Constanta va avea loc o dezbatere publica privind necesitatea adoptarii votului uninominal. La intruniri sunt asteptati sa participe pe langa tinerii politicieni si reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale si opiniei publice. Mihai Bobe, presedintele organizatiei judetene de tineret a PD a declarat ca prin intermediul acestui tip de vot se va putea face o curatenie in viata politica. Liderul PD a mai declarat ca tinerii sunt constienti ca sunt dezavantajati de votul uninominal pentru ca nu au notorietate insa sunt pregatiti sa accepte acest neajuns pentru in cativa ani se va reusi sa se faca curatenie politica. "Cu siguranta vor trece unu sau doua mandate pana se va reusi trierea arborilor sanatosi de uscaturile din politica si sa nu mai avem episoade ca acela in care, in Senat, un senator iresponsabil s-a trezit sa voteze de doua ori", a mai declarat Mihai Bobe. Tinerii democrati sustin ca prin intermediul votului uninominal nu se va mai intampla ca in Parlament sa ajunga "oameni care sa se comporte huliganic", referindu-se astfel la situatia creata atunci cand presedintele Traian Basescu condamna comunismul. Tinerii pedisti considera ca votul uninominal trebuia adoptat de mai multi ani si cel tarziu in anul 1996 ar fi trebuit sa existe doua instrumente care sa "curete" parlamentarii si anume: votul uninominal si legea lustratiei. Insa, nici unul din cele doua nu a fost introdus pana acum si s-a ajuns in situatia ca "purgatoriul lui Dante sa fie uneori un loc prea bland pentru unele dintre persoanele care reprezinta electoratul", a declarat Mihai Petre, secretarul executiv in cadrul Departamentului de imagine a Partidului Democrat. Acesta sustine si faptul ca aceasta criza de credibilitate de care sufera Parlamentul nu se poate rezolva decat prin aplicarea votului uninominal, dar si a legii lustratiei. Schimbul de politicieni se va face, sustin pedistii, in anul 2012, iar prima filtrare se va face chiar incepand cu anul 2008. "Poate nu de prima data vor fi alesi oameni responsabili insa, odata cu trecerea timpului, electoratul va reusi sa ii aleaga pe cei buni", mai declara Mihai Bobe. Mihai Petre considera ca in demersurile lor de a introduce votul uninominal tinerii au si un aliat, anume timpul.

Scris de: {autor}Madalina PAVEL{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 643

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 686

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 759

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 639

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 565

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 858

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 583

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 692

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 727

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 559

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 602

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 563

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 803

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3416