USR Constanța a sesizat Prefectura în legătură cu modalitatea de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local Municipal

  • Deși starea de alertă a încetat din luna martie 2022, primarul Chițac refuză să convoace ședințele în format fizic, iar persoanele care doresc să intervină punctual pe anumite subiecte aflate în discuție se lovesc de numeroase probleme tehnice
  • Reprezentanții USR au sesizat Prefectura Constanța în legătură cu modalitatea de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local

Parlamentarii USR de Constanța, deputatul Stelian Ion și senatorul Remus Negoi, au depus la Prefectura Constanța, o sesizare privind modalitatea de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local.

„Încercăm să rezolvăm una dintre neregulile patronate de primarul Constanței care îi afectează pe cetățeni.  

Ne-am adresat prefectului, pentru că primarul Vergil Chițac continuă să convoace ședințele de ședințele exclusiv în format on-line, ignorând cererile repetate ale consilierilor locali USR de a se reveni la normalitatea dată de respectarea principiului publicității acestor ședințe.

Deși starea de alertă a încetat din luna martie 2022, primarul Chițac refuză să convoace ședințele în format fizic, iar persoanele care doresc să intervină punctual pe anumite subiecte aflate în discuție se lovesc de numeroase probleme tehnice.

Spre exemplu, de multe ori nu se înțelege ce vorbesc participanții la discuțiile pe anumite proiecte de hotărâri, ceea ce denaturează de multe ori principiile publicității și contradictorialității ședinței de consiliu local.

Potrivit codului administrativ, prefectul are și această atribuție, de a verifica respectarea legalității de către autoritățile administrației publice locale și de a le îndruma pentru aplicarea normelor legale.

Știm că cei doi oficiali sunt amândoi membri PNL, dar aici este vorba despre respectarea legii și a drepturilor cetățenilor, iar interesele de partid nu își au locul", susține deputatul USR Stelian Ion.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proprietarul o vrea demolată. Senatorul Remus Negoi îi cere ministrului Romașcanu să urgenteze demersurile de clasare a clădirii Bar Orient din stațiunea Mamaia

24 Sep 2022 871

Primăria Hârșova cumpără dispozitive medicale pentru Școala Gimnazială nr 1 și Grădinița Tic-Pitic (DOCUMENTE)

23 Sep 2022 436

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 632

#ConstanțaEsteBine Ziua 262 – 19.09.2022 Astăzi sărbătoresc alianța

19 Sep 2022 515

Primarii din mediul rural pot încheia contracte cu medicii de familie. Legea a fost adoptată de deputați

19 Sep 2022 769

Diplomatul român Cristian Tudor, numit Şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Statul Qatar

17 Sep 2022 498

După demisia din AUR, senatoarea Edvochia Aelenei s-a înscris în Alternativa Dreaptă

15 Sep 2022 799

După ce l-a băgat în CA-ul de la Confort Urban, Vergil Chițac l-a numit și consilier personal pe Horia Căliminte

15 Sep 2022 1439

Cristina Dumitrache, membru al Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Camerei Deputaților

14 Sep 2022 487

UPDATE. Conducerea centrală va stabili calendarul scrutinului intern. Ion Dumitrache vrea să candideze pentru funcția de președinte al organizației municipale a PSD Constanța

14 Sep 2022 1402

Lucian Bode „Faptul că PNL este la guvernare, că suntem o voce puternică pe scena politică este rezultatul muncii de echipă“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 667

Președintele Iohannis, mesaj pentru tinerii liberali „Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile“

10 Sep 2022 529

Camera Deputaților a dictat noi responsablități pentru administratorii drumurilor din toată țara

10 Sep 2022 705

UPDATE Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, prezent la Școala Politică de Vară a Tineretului Național Liberal din stațiunea Venus (DOCUMENTE)

09 Sep 2022 1138

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 1251