USR Constanța cere testarea periodică a personalului medical și auxiliar, consiliere psihologică și cazare gratuită. Ce proiect au trimis Consiliului Local? (document)


USR Constanța solicită autorităților centrale și locale
să aibă în vedere măsuri urgente pentru protejarea
personalului medical și auxiliar. USR Constanța solicită autorităților centrale și locale să aibă în vedere măsuri urgente pentru protejarea
personalului medical și auxiliar.


În acest sens, reprezentanții USR, propun:
1. asigurarea echipamentului de protecție pentru
aceștia (nu este normal să se furnizeze o singură
mască pe zi);
2. testarea periodică a personalului
medical și auxiliar;
3. testarea pacienților care
urmează a fi internați în spital din cauza altor
afecțiuni;

4. consiliere psihologică pentru personalul
medical și cel auxiliar;
5. cazare gratuită, în toată această perioadă, pentru medici, asistente, infirmiere, pentru a evita infectarea familiilor acestora.



Solicitările sunt valabile și în ceea ce îi privește pe medicii de familie.


Totodată, USR Constanța a înaintat Consiliului Local Constanța un proiect de hotărâre ce are în vedere protecția cadrelor medicale și a personalului auxiliar din spitale, care poate fi consultat în secțiunea „Documente”.


Proiectul vizează:

1. Demararea procedurilor de identificare a tuturor spațiilor locative libere, aflate în proprietatea sau în administrarea Municipiului Constanța, indiferent de destinația acestora, cu scopul de a fi puse gratuit la dispoziția cadrelor medicale și a personalului auxiliar, care intră în contact cu pacienți suspecți sau infectați de virusul SARS-CoV-2

2. În cazul în care spațiile locative libere nu sunt suficiente sau nu se ridică la standarde de cazare a cel puțin unui hotel de 3 stele, se vor identifica spații locative de închiriat în regim hotelier, care să respecte standarde de cazare de cel puțin 3 stele.

3. În cazul în care, din diverse motive, cadrele medicale vizate de prezenta hotărâre au nevoie de servicii de îngrijire și supraveghere pentru copiii acestora, se vor identifica soluții în acest sens, în condiții adecvate de protecție și siguranță.

4. Pentru personalul medical și auxiliar supus prezentei hotărâri, hrana se va asigura cu titlu gratuit pe tot parcursul perioadei pentru care este valabilă prezenta hotărâre.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 352

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 659

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 488

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 665

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 527

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 516

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 492

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 551

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 703

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 599

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 644

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 575

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 459

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 776

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 541