USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Marcel Boloș

Parlamentarii USR și Forța Dreptei au depus moțiune simplă împotriva lui Marcel Boloș.

USR transmite că a făcut o prioritate din eliminarea taxei pe boală, dar coaliția condusă de Ciolacu-Ciucă-Iohannis a refuzat sistematic desființarea acestei aberante zeciuieli, pentru ca PSD și PNL să aibă bani pentru pensii speciale și privilegii.


Ministrul PNL a inventat taxa pe boală pentru ca, anul acesta, să încaseze 500.000 de euro pe zi de la angajații bolnavi, părinții copiilor sub tratament și mame. Au mințit când spuneau că vin cu «zero taxe noi», apoi au mințit că nu afectează mamele care au născut , acum mint că au eliminat-o. De fapt, doar au votat la Senat amendamentele depuse de USR, s-au lăudat și, apoi, le-au blocat în Camera Deputaților. Domnul Boloș, inventatorul și păzitorul taxei pe boală trebuie sa plece acasă cu suprataxările inventate de dumnealui cu tot”, declară Oana Țoiu, deputata USR care a avertizat, încă din decembrie 2023, că PSD și PNL taie, de la 1 ianuarie 2024, din banii românilor aflați în concediu medical.
Guvernarea PSD-PNL acționează cu ticăloșie împotriva oricărui român cinstit și împotriva tuturor promisiunilor făcute cetățenilor. Creșterea accelerată a fiscalității, operată chiar de către un reprezentant susținut de PNL în fruntea ministerului Finanțelor, arată adevărata față a PNL și magnitudinea trădării față de toți care au crezut că ar fi vorba de un partid de dreapta. Acest partid a încetat să mai fie liberal, iar toate măsurile adoptate în privința fiscalității demonstrează acest lucru. Forța Dreptei, alături de partenerii noștri, va susține anularea tuturor măsurilor adoptate de actualul Guvern, de la momentul promovării Ordonanței 16/2022, și revenirea nivelului taxelor și impozitelor la nivelul prevăzut anterior. România are nevoie de un sistem fiscal rațional, orientat către stimularea liberei inițiative și care să nu mai acționeze ca o ghilotină față de orice întreprinzător de bună-credință”, precizează Antonel Tănase, vicepreședinte Forța Dreptei.

„Marcel Boloș i-a mințit practic pe bolnavi cu zâmbetul pe buze și, în plus, a încălcat legea, nerespectând prevederile care îi cereau ca între momentul introducerii unei taxe noi și momentul aplicării ei să fie cel puțin șase luni.

Când românii aflați în concediu medical au început să primească mai puțini bani, Marcel Boloș nu a mai putut ascunde realitatea dar, în loc să-și ceară scuze și să repare nedreptatea comisă bolnavilor, i-a jignit, făcându-i pe toți hoți și vorbind de fraudă.

În realitate, Marcel Boloș și șefii săi au băgat zilnic mâna în buzunarul a 25.000 de părinți care, în luna ianuarie, au avut copii bolnavi și au avut nevoie de una sau mai multe zile de concediu medical pentru a le fi alături. Dintre acești copii suferinzi, aproximativ 5.000 au cancer. Tot în ianuarie, ministrul PNL al Finanțelor a băgat mâna în buzunarul a peste 9.000 de mame cu sarcini cu risc maternal și a 5.000 de mame care au născut la începutul anului 2024. Până la sfârșitul lunii februarie, aceste cifre se vor dubla", mai transmite USR.

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moţiune simplă pe Educaţie, depusă la Camera Deputaţilor de USR şi parlamentarii de la Forţa Dreptei

11 Dec 2023 670

Camera Deputaţilor s-a întrunit pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor​

30 Oct 2023 722

Grupul deputaţilor neafiliaţi, membri ai REPER, au anunţat că au finalizat textul unei moţiuni de cenzură

24 Sep 2023 818

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila a fost respinsă

20 Sep 2023 828

Camera Deputaților dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătății

18 Sep 2023 801

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 1742

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2264

Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, respinsă de Camera Deputaților (VIDEO)

19 Oct 2022 1086

USR. A început dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Educaţiei (VIDEO)

20 Jun 2022 1209

UPDATE. Camera Deputaților Moțiunea simple a USR, împotriva ministrului Mediului, respinsă (VIDEO)

11 Apr 2022 2996

Deputatul Dănuț Aelenei va candida la Congresul AUR. Vrea să fie președintele partidului. Cine face parte de pe lista de susținători?

19 Mar 2022 3748

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, respinsă (VIDEO)

09 Feb 2022 3104

Camera Deputaţilor, vot final la moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei

09 Feb 2022 2991

Horia Marius Țuțuianu, deputat PSD de Constanța - „Cîțu plătește cu demiterea pentru toate acțiunile sale”

05 Oct 2021 1779

LIVE VIDEO Azi se decide soarta Guvernului. Cum se apără Cîțu

05 Oct 2021 2024