Camera Deputaţilor, vot final la moţiunea simplă a USR împotriva ministrului EnergieiCamera Deputaţilor urmează să dea, în şedinţa de miercuri, 9 februarie, votul final la moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Dezbaterea moţiunii simple, programată pentru şedinţa de luni, a fost întreruptă în urma incidentului în care liderul deputaţilor AUR George Simion l-a bruscat pe ministrul Energiei în timpul discursului. 

Şedinţa a fost reluată, însă dezbaterile s-au desfăşurat doar cu deputaţii USR, AUR şi neafiliaţi, în absenţa lui Virgil Popescu şi a reprezentanţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor, în semn de protest.

USR a depus săptămâna trecută moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul 'săptămâna viitoare' Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României".

Potrivit reprezentanților USR, ministrul Virgil Popescu „periclitează" în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie.

Semnatarii moţiunii susţin că ministrul Energiei a primit „şansa" să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă "a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani".

„Poate nu ştiaţi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate şi să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani. A continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenţi cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe 'săptămâna viitoare' decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică. Mai mult, acest ministru liberal a preluat cu succes de la Liviu Dragnea un discurs anti-companii private. Doar contra unora, pentru că pe altele le-a promovat până şi în PNRR", se afirmă în moţiune.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis în scris punctul său de vedere în privinţa moţiunii simple, potrivit AGERPRES.

„Ar trebui să ne aflăm azi în faţa unei moţiuni simple, moţiune care ar trebui să fie un instrument de critică parlamentară, în schimb azi ne aflăm în faţa unei isterii politice ipocrite. Exact genul de produs pe care doar USR îl poate genera, mimând doar grija faţă de situaţia românilor. (...) Compunerea de azi a USR dovedeşte că nu şi-au făcut temele.


Da, traversăm o perioadă complicată generată de creşterea preţurilor la energie la nivel mondial, criza provocată de "prietenii" noştri de la răsărit. Este o situaţie pe care nimeni nu şi-ar fi dorit-o şi pentru care niciun stat nu a fost mai bine pregătit decât altul. Iar dacă USR era atât de competent, de prevăzător şi de bine pus la punct cu politicile publice, ce i-a oprit să ne arate propunerile lor în domeniul combaterii preţurilor ridicate în perioada ianuarie-septembrie 2021?", a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei susține că a urmărit „obiective importante: investiţii, dezvoltarea de capacităţi de producere a energiei verzi, atragerea de investitori, protejarea cetăţenilor şi adoptarea măsurilor sociale, acolo unde este nevoie".

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/ Parlamentul României Camera Deputaților
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 11 contracte de finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Primăria Chirnogeni, județul Constanța, este una din semnatare

17 May 2024 574

Ministerul Energiei Prețurile facturilor la gaze naturale și electricitate au scăzut în luna aprilie 2024

08 May 2024 458

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, continuă să fie ținta deepfake-urilor

17 Apr 2024 653

Ministrul Energiei a depus la DIICOT o plângere penală în legătură cu un videoclip deepfake şi un articol de tip fake news

11 Apr 2024 573

Romgaz și SOCAR vor construi Terminalul LNG la Marea Neagră. Anunțul Ministrului Energiei (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 741

Sebastian Burduja „Eliminăm taxa pe soare pentru prosumatori”

16 Mar 2024 623

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță noi proiecte energetice la reuniunea ministerială de la Baku

02 Mar 2024 911

Ministerul Energiei și Transgaz au semnat contracte de 93 milioane euro. Conducta de transport gaze naturale Marea Neagră – Podișor este unul dintre ele

23 Jan 2024 646

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a depus o plângere penală pentru o tentativă „deep fake”, prin care se încearcă păcălirea românilor

22 Jan 2024 658

În prim-plan, investițiile în centralele eoliene offshore și în hidrogen România a semnat, alături de Bulgaria și Grecia, o declarație comună pentru proiecte energetice regionale

19 Jan 2024 571

Zeci de mii de bucureșteni rămân în frig în urma unei avarii majore la Magistrala Grivița. Anunțul Ministerului Energiei

09 Jan 2024 660

LIVE VIDEO+TEXT Constanța. Oil Terminal inaugurează un rezervor de 55000 mc. Ministrul Economiei, prezent la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Jan 2024 2264

Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu vicepremierul Republicii Kazahstan

12 Dec 2023 722

Ministrul Energiei „Solicit conducerii Hidroelectrica accelerarea tuturor proiectelor demarate înainte de 1989“ (VIDEO)

09 Dec 2023 868

Ministrul Sebastian Burduja „România are cel mai mare potenţial solar din sud-estul Europei“

03 Dec 2023 690