Camera Deputaţilor s-a întrunit pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor​

Parlament. Foto: Facebook/Camera Deputaților
  • Camera Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş.
  • Votul urmează să fie dat în şedinţa de marţi.

Camera Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, conform Agerpres.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Lucian Bode, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 220 parlamentari. Moţiunea simplă, intitulată „Marcel Boloş, un ministru care creşte taxele cu zâmbetul pe buze”, este citită de Claudiu Năsui.

Votul urmează să fie dat în şedinţa de marţi.

Iniţiatorii îl acuză pe ministrul Finanţelor că a dovedit "o viziune îngustă, concentrată doar pe jupuirea privatului".

Potrivit parlamentarilor USR şi membri ai Forţa Dreptei, cheltuielile au explodat, iar Marcel Boloş nu le va reduce "absolut deloc", ci "va pune mai adânc mâna în buzunarul celor care muncesc şi plătesc taxe şi impozite în România".

„Este incredibil şi în acelaşi timp înfiorător cum poate un singur individ să îndrepte cu asemenea dăruire o ţară spre prăpastie. Marcel, cu măsurile sale imprevizibile şi acţiunile sale deliberate împotriva populaţiei, micilor antreprenori şi a mediului de afaceri, pare determinat să scrie un capitol întunecat în istoria economică a României”, se mai susţine în document.


Conform semnatarilor moţiunii, deciziile ministrului Finanţelor sunt "lipsite de orice analiză şi de înţelegerea impactului lor asupra economiei".

„În concluzie, domnul Marcel este un pericol pentru antreprenorii români, pentru economia României şi pentru România. Nu are nicio intenţie să reducă vreo cheltuială bugetară şi vrea să crească în continuu taxele. Cu zâmbetul pe buze şi bufnindu-l râsul, ne minte că vrea să protejeze populaţia şi mediul de afaceri. Dar să-l protejeze de cine? Când el e principalul agresor al său. (...) Domnul Marcel nu are nicio legătură cu termenul "liberal" alta decât că îi uzurpă numele. Liberalismul promovează limitarea intervenţiei statului în economie. Dar domnul Marcel s-a dovedit a fi un trădător al ideilor liberale, lovind cu forţă în întreprinderile mici şi mijlocii şi în antreprenorii tineri. Pentru toate acestea, domnul Marcel trebuie să plece”, se mai arată în moţiune.Citește și:
Modificarea semnalizării rutiere, aviz pozitiv de la Comisia de Transport a Camerei Deputaților


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații după Ședința de Plen Deputatul Florin Roman spune că a fost lovit cu genunchiul în nas

21 May 2024 350

Surse Scene de violență în Parlamentul României - Înjurături în ședința de plen, urmate de-o pauză de bătaie. Florin Roman ar fi revenit în ședință cu nasul spart

21 May 2024 721

Deputatul Iusein Ibram, o nouă nominalizare pentru a reprezenta UDTR în Parlamentul României (GALERIE FOTO)

19 May 2024 522

Instituţiile de cultură vor avea posibilitatea să păstreze 50% din veniturile pe care le obţin prin închirierea spaţiilor

14 May 2024 496

Ziua Părinților de Îngeri a fost adoptată în Camera Deputaților

14 May 2024 494

Deputații au adoptat noi reguli pentru utilizarea microbuzelor școlare!

12 May 2024 492

Proiect de lege Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care asigură reprezentarea minorităților în CNSAS

07 May 2024 597

Un deputat AUR continuă procesele pentru a-și recupera o parte din indemnizație. Procesele se desfășoară la Curtea de Apel Constanța

01 May 2024 331

Legea privind energia eoliană offshore a fost promulgată (DOCUMENT)

30 Apr 2024 512

Sondaj de opinie 72% dintre respondenți sunt mulțumiți de legea care prevede închiderea sălilor de jocuri de noroc în localitățile cu sub 15.000 de locuitori

28 Apr 2024 635

Deputații au decis Vehiculele lente, exceptate de la inspecția tehnică periodică, mașinile de închiriat, verificate la 6 luni!

19 Apr 2024 709

Producție de energie în largul Mării Negre Legea privind energia eoliană offshore, adoptată de Camera Deputaților

09 Apr 2024 659

În atenția amatorilor Se închid sălile de păcănele din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

09 Apr 2024 2337

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 606

Se înfiinţează Comisia pentru soluţionarea contestaţiilor în domeniul patrimoniului cultural imobil

12 Mar 2024 529