Videoconferinta, o tribuna a guvernantilor pentru campanie

Executivul isi aroga merite

Membrii Guvernului considera ca s-au achitat de promisiunile electorale * Bilantul activitatii - stindardul pentru viitoarele campanii ce vor avea loc in vederea alegerilor * Mai multa putere pentru prefecti

Scopul videoconferintelor ce pun in legatura, in fiecare vineri, administratia centrala cu cele ale judetelor a fost deturnat. Cel putin pana saptamana trecuta, legatura dintre Bucuresti si capitalele de judet era modalitatea prin care reprezentantii Guvernului transmiteau in teritoriu tot ce insemna noutate in materie de decizii ale Executivului, se trasau sarcini ce trebuiau aplicate sau, pur si simplu, prefectii, presedintii consiliilor judetene si sefii descentralizatelor erau pusi la curent cu actiunile premierului si ministerelor. Intalnirea de ieri a fost folosita pentru a prezenta numerosului auditoriu bilantul guvernarii PSD. Vorbitorii de la Capitala au sustinut in fata tuturor ca romanii au trait foarte bine in ultimii patru ani, ca au crescut salariile si pensiile, ca protectia sociala s-a manifestat in cele mai sublime forme. Cetatenii tarii trebuie sa fie convinsi ca actuala guvernare le-a oferit ce nici cu mintea nu au visat de la Revolutie si pana in prezent: un trai linistit si lipsit de griji. Salariatii de pretutindeni din Romania trebuie sa stie ca li s-au marit salariile la un nivel neatins pana in prezent, pensionarilor din agricultura li s-au dublat pensiile, iar somerii au fost protejati sau incadrati in munca. Mai mult chiar, pana la alegerile generale pentru protectie sociala va fi alocat 0,78% din produsul intern brut, fapt ce ar trebui sa contribuie la starea de bine a natiunii. Nu trebuie uitat faptul ca atat Eugen Bejenariu, ministrul pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cat si Elena Dumitru, ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, au tinut sa accentueze faptul ca PSD si-a respectat promisiunile electorale, iar ca traiul romanilor a fost mai bun fata de perioada 1996-2000.

Mai multa putere pentru prefecti

Prefecturile vor primi, saptamana viitoare, proiectul de lege privind institutia prefectului. Ministrul delegat pentru Administratie Publica, Gabriel Oprea, asteapta propuneri din teritoriu pentru imbunatatirea textului legii. Oprea a precizat ca noul act normativ urmeaza sa intareasca rolul prefectului in ceea ce priveste imbunatatirea cadrului de activitate si controlul asupra consiliilor locale. Ministrul a spus ca in elaborarea legii s-a folosit modelul francez, unul dintre cele mai avansate din Europa. Cert este ca PSD se pregateste pentru inca patru ani de guvernare din moment ce doreste sa transforme prefectii, reprezentantii Guvernului in teritoriu, in ordonatori secundari de credite si responsabili cu controlul resurselor umane. Legea va da posibilitatea infiintarii unei cancelarii in care va lucra personal specializat. Actele normative ce vor reglementa activitatea ministerelor si institutiilor din subordinea acestora sau alte legi ce trebuie aplicate in teritoriu vor fi comunicate mai intai la prefecturi, care le vor transmite, ulterior, la descentralizate. Se confirma astfel, daca mai era necesar, ca PSD, prin reprezentantii sa,i se pricepe de minune la centralizarea descentralizarii, actiune mascata sub modele occidentale, cu traditie in democratie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente de senzație la Ziua Porților Deschise, pe Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea(Galerie FOTO)

26 Apr 2024 530

UPDATE Premieră la Constanța a documentarului "Nasty", care explorează viața și cariera legendarului sportiv Ilie Năstase (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 806

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 511

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 624

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 447

Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

25 Apr 2024 354

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 546

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 508

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 748

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 743

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 242

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 422

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 545

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 601

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 605