Pe 20 iulie PDL Constanţa iese în stradă pentru susţinerea preşedintelui Băsescu

07_miting_pdl_Gigi_Chiru_005.jpgPreşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a anunţat vineri, în contextul unei conferinţe de presă, că democrat-liberalii constănţeni vor organiza, pe 20 iulie, un miting de sancţionare a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Evenimentul va avea loc în faţa sediului Prefecturii Constanţa, începând de la ora 18.00. În ceea ce priveşte numărul participanţilor la miting, Chiru a declarat că se estimează o mie de persoane. Întrebat dacă a fost deja eliberată o autorizaţie pentru organizarea mitingului din 20 iulie, preşedintele PDL a declarat că încă nu, dar că nu crede că vor exista probleme din acest punct de vedere.

De asemenea, pedeliştii de la malul mării vor participa, susţine Chiru, şi la mitingul din Bucureşti, din 26 iulie, organizat în Piaţa Revoluţiei, de la ora 19.00. Şi acolo se aproximează că vor participa tot o mie de susţinători (delegaţi) de la Constanţa.

În cadrul conferinţei, liderul democrat-liberal a declarat că, „deşi pare o misiune imposibilă, PDL Constanţa şi-a propus să câştige acest referendum". Totodată, Chiru a menţionat că, în opinia sa, „USL a adus atingeri valorilor democratice şi statului de drept" şi a determinat un val de reacţii negative faţă de situaţia politică din România din partea cancelariilor şi a guvernelor Uniunii Europene. „USL nu joacă cinstit cu preşedintele României, pe care încearcă să-l înlăture prin subordonarea instituţiilor statului", a completat Gigi Chiru.

„Unde Dumnezeu o să ne ducem?"

Prezent la conferinţa de vineri, deputatul Constantin Chirilă, preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa, a declarat: „După 20 de ani de democraţie e absolut îngrijorător că am ajuns să fim monitorizaţi în alegeri şi să vină Uniunea Europeană să ne roage să reinstaurăm ordinea constituţională şi să numim un avocat al poporului agreat de toate partidele". „Ce se întâmplă cu instituţiile statului? Unde Dumnezeu o să ne ducem?", s-a întrebat retoric parlamentarul constănţean.

De remarcat este că deputatul Chirilă a precizat şi că este indicat ca în cadrul referendumului să fie folosit un soft care a mai fost utilizat în contextul a două scrutine, anume un soft care permite depistarea instantanee a votului multiplu. Conform spuselor sale, acest soft este agreat atât de Parlament, cât şi de Autoritatea Electorală Permanentă.

Tot pe tema referendumului, Constantin Chirilă a anunţat că la nivelul Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa a fost alcătuită o echipă care să se ocupe de referendum, echipă din care fac parte, alături de Chirilă, Florin Gheorghe, Adrian Manole, Florian Constantin şi Aurel Păun.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobile de 14 etaje, un spital și mai multe locuințe. Iată ce vor să construiască niște investitori pe malul Lacului Siutghiol, Constanța

07 Feb 2024 5166

Judecătoria Constanța i-a validat mandatul Liberalul Florin Gavrilă revine luna aceasta în Consiliul Local Municipal

03 Dec 2023 1062

A murit Anton Burcea, fost primar al comunei Adamclisi

23 Apr 2023 3414

Unul dintre cei mai vechi politicieni locali, Constantin Avătavului s-a stins, astăzi, din viață!

14 Feb 2023 2137

Modificări în firma fondată de un angajat al Consiliului Județean Constanța

29 Aug 2022 1841

Florin Vizan, numit la conducerea Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA

12 Aug 2022 5897

S-a stins din viață fostul parlamentar PNL, Mircea Iustian. Sâmbătă va fi depus la capela bisericii Sfântul Gheorghe din Constanța

22 Jul 2022 3087

Un fost consilier județean PDL, promovat în cadrul Serviciului Control al Consiliului Județean Constanța

19 Jul 2022 2363

Noul director de la Drumuri Naționale Constanța, PSD-istul Florin Vizan, decizie importantă într-una dintre firmele deținute (DOCUMENTE)

17 Jun 2022 4474

Avi Food INC SRL, firmă controlată de Adrian Gearâp, fost preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, a intrat în insolvență

25 May 2022 1987

Doliu în politică. Deputatul PNL Corneliu Olar s-a stins din viață

15 Feb 2022 1739

Fostul consilier județean constănțean Sponte Adrian-Doru și-a deschis o firmă nouă

01 Feb 2022 2155

Ce se construiește Document pentru Iancu Stavrositu, soțul fostei deputate Maria Stavrositu. Ridică un bloc de 8 etaje în Mamaia

19 May 2021 4287

Povestea (neoficială) din dosarul Irinei Manole, din OJFIR Tulcea, arestată pentru luare de mită

06 Apr 2021 6453

Doliu în familia Stavrositu! „A plecat cu demnitate și discreție, așa cum a trăit toată viața”

29 Jan 2021 5059