Vara poate fi fatală pentru diabetici, iar deshidratarea şi micoza pielii pot afecta pe oricine. Iată ce recomandă medicii

Sezonul de vară nu înseamnă doar concediu, relaxare şi plajă, ci şi faptul că mai multe boli pot fi agravate din cauza căldurii excesive şi a umidităţii. Medicii recomandă atenţie sporită celor care suferă de vreo boală cronică, iar restul pot preveni alte boli ce pot fi cauzate de expunerea la soare.
 
Luna august se anunţă în continuare caniculară, iar prognoza pentru luna septembrie anunţată de meteorologi este una asemănătoare. Canicula este printre factorii principali care pot declanşa diverse dezechilibre în organism, iar fără măsuri luate la timp, pot avea repercusiuni grave asupra stării de sănătate.
 
Umiditatea, căldura şi folosirea cremelor de protecţie solară favorizează apariţia unei afecţiuni frecvent întâlnite în timpul verii, vorbind aici de pitiriazis versicolor. Este o micoză care se manifestă prin erupţia la nivelul pieptului şi spatelui a unor pete mici rotunde, brune sau decolorate, iar simptomele includ mâncărime, descuamarea pielii şi extinderea pe suprafeţe mari ale corpului. Este ceea ce numim popular cojirea bronzului. Dacă micoza persistă, trebuie purtate haine lejere, de preferat din bumbac, iar persoanele afectate trebuie să se ducă la doctor pentru tratament.
 
Diabeticii au probleme mari pe timp de căldură. Medicamentele pentru diabetici trebuie luate cu multe lichide, altfel pot deveni toxice organismului. Vara, oamenii transpiră mai mult decât de obicei, ceea ce înseamnă pierdere de lichide, care duce la deshidratare. Căldura cu umiditate poate fi fatală pentru diabetici din cauza inabilităţii organismului de a se răcori. Totodată, diabeticii trebuie să fie mai atenţi la protecţia ochilor de razele soarelui, pentru a preveni retinopatia diabetică, o complicaţie care duce la orbire. Astfel, medicii recomandă un consum mai mare de apă în perioada sezonului cald, cât şi purtarea ochelarilor de soare cu protecţie UV ridicată.
 
Şi cardiacii sunt vulnerabili în faţa căldurii specifice verii, deoarece deshidratarea poate creşte vâscozitatea sângelui, slăbind circulaţia sanguină şi încetinind ritmul cardiac. De asemenea, odată cu transpiraţia se pierde şi potasiul, un mineral care reglează activitatea inimii. Primele semne care ar trebui să vă îngrijoreze sunt starea de ameţeală, migrenele, durerile de cap şi ţiuitul în urechi. Pentru a evita acest lucru, specialiştii recomandă consumul din belşug de fructe şi legume, să se reducă la minimum cantitatea de sare din alimentaţie, evitarea ieşirilor la orele prânzului, atunci când temperaturile şi razele soarelui au cea mai mare intensitate, monitorizarea zilnică a tensiunii şi hidratarea cu minimum 2-3 litri de lichide zilnic.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Dăruiește Aripi, cu sprijinul ALEZZI, donează un ecograf de ultimă generație pentru Secția de oncologie pediatrică din Constanța

22 Apr 2024 497

Ședință CL Constanța Consilierii locali discută despre acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical al Spitalului de Boli Infectioase Constanţa (DOCUMENT)

21 Apr 2024 442

Aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 437

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a evaluării anuale a activității managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța (DOCUMENT)

21 Apr 2024 371

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 886

Tragedie în București! A murit un medic ATI de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare 'Prof.Dr. C.C. Iliescu'

12 Apr 2024 1749

O mamă cu trei copii a ajuns în stare gravă la spital. Cauza - consumul de pește congelat

08 Apr 2024 817

Rechemare produs Chicken Nuggets, de la LIDL, posibil contaminat cu Salmonella

03 Apr 2024 529

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Apr 2024 936

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța va avea mansardă nouă! Ce firmă o va construi?

02 Apr 2024 591

Creştere alarmantă a cazurilor de rujeolă! Aprilie este luna națională a informării despre vaccinare

01 Apr 2024 468

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, reclamat la CNSC. Este vizată o licitație pentru materiale sanitare. S-a dictat modificarea documentației de atribuire!

30 Mar 2024 563

Ședință CLM Constanța Aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 553

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 824

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 921