Ziua Copilului, sărbătorită la Delfinariu, la teatru şi în parcuri

delfinariu.jpgZiua Internaţională a Copilului, sărbătorită pe 1 Iunie, este marcata prin numeroase evenimente în toate unităţile de învăţământ preşcolar din ţară. Prichindeii de la grădiniţele constănţene se pregătesc şi ei intens pentru 1 Iunie. Excursii, concursuri sportive, desene pe asfalt, spectacole, târguri de dulciuri sunt doar câteva dintre activităţile la care vor participa copiii. Astfel, Grădiniţa nr. 42 organizează o vizită la Delfinariu, unde copii vor admira spectacolul celor trei delfini. La întoarce, vor fi aşteptaţi de o sumedenie de dulciuri, pregătite de mame şi bunicuţe.

De asemenea, copiii vor organiza o tombolă de jucării. Picii de la Grădiniţa nr. 47 „Lumea poveştilor" vor merge la Teatrul de păpuşi, după care vor organiza în curtea unităţii de învăţământ o serie de concursuri cu bicicletele şi tricicletele, dar şi un concurs de desene pe asfalt. „De asemenea, copii vor merge şi la Sala Sporturilor, unde vor participa la un concurs sportiv. Ne dorim să le oferim copiilor o zi de 1 Iunie plină cu cât mai multe activităţi interesante şi atractive", a declarat Liana Manzu, directorul grădiniţei nr. 47. Şi copiii de la Grădiniţa „Căsuţa de turtă dulce" vor pleca în excursie la Murfatlar, iar colegii lor de la Grădiniţa „Gulliver" vor vizita Cheile Dobrogei. Preşcolarii de la grădiniţele din Cernavodă vor participa la cea de a IV-a ediţie a concursului „Căsuţa de turtă dulce", care este inclus în Programul Naţional „Să citim pentru mileniul III". „Căsuţa de turtă dulce" este unul dintre proiectele lansate de Inspectoratul Şcolar Judeţean la care au răspuns cu mult entuziasm preşcolarii din grădiniţele cernavodene. Ziua de 1 Iunie este sărbătorită în aproximativ 25 de ţări, începând din 1925, când s-a luat decizia marcării unei zile a celor mici, în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Bunăstarea Copiilor, desfăşurată la Geneva.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Amzacea cumpără mobilier pentru școlile și grădinițele din comună, cu 92.000 de euro (DOCUMENT)

25 Apr 2024 345

Știri Constanța Activități preventive ale polițiștilor în grădinițe, școli și licee

23 Apr 2024 481

Licitații Constanța Structurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Maraloi“ din comuna Saraiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 367

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța la școli și grădinițe din Constanța

11 Apr 2024 490

Primăria Comunei Amzacea, județul Constanța cumpără mobilier școlar și mobilier grădinițe pentru unitățile de învățământ din comună (DOCUMENT)

09 Apr 2024 556

Colaborare între Muzeul de Artă Populară Constanța și Gradinița cu Program Prelungit „Steluțele Mării”

31 Mar 2024 449

Locuri de muncă Constanța Grădinița cu Program Normal „Zubeyde Hanim” angajează. Detalii

30 Mar 2024 1934

O școală și două grădinițe din Constanța, fără energie electrică joi. Ce zone mai sunt afectate

27 Mar 2024 872

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 898

Fotoreportaj Constanța Primăvara - anotimpul în care natura prinde culoare (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 567

Locuri de muncă Constanța Grădinița cu program prelungit „Perluțele Mării” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată despre ce e vorba

19 Feb 2024 1208

Medicii și asistenții din rețeaua de medicină școlară a Primăriei Constanța, alături de elevi.

15 Feb 2024 512

Ai studii superioare economice absolvite? Grădinița „Zubeyde Hanim” Constanța angajează administrator financiar

14 Feb 2024 796

Mai multe zone din Constanța, printre care și o grădiniță, fără energie electrică astăzi. Lista străzilor afectate

01 Feb 2024 884

Ședința CLM Constanța Proiecte pentru reabilitarea a două școli și două grădinițe din Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

30 Jan 2024 745