11 rugbyști de la CSM Constanța, selectați în lotul lărgit la României Under-20, pentru Euro 2023. Nicolae Radu Mocanu, antrenor principal

Antrenorul Nicolae Radu Mocanu
 
  • La competiție participă opt echipe, România U-20 urmând a debuta în competiție pe 12 noiembrie, când va întâlni în sferturi Belgia.  
 
Echipa națională de rugby Under-20 a României va participa la Campionatul European al acestei categorii de vârstă, care se va desfășura în Cehia, la Praga, între 10 și 20 noiembrie 2023. Între cei 36 de jucătopri convocați în lotul lărgit în vederea competiției se află și 11 sportivi de la CSM Constanța.
 
Antrenor principal al reprezentativei este Nicolae Radu Mocanu, de la CSM Constanța, iar cei 11 rugbyști de pe litoral sunt Petre Alexandru Popa, Marian Bodorin - linia I, Nicolaie Ursu - linia a II-a, Marius Nicolae Nazîru, Mihai-Daniel Chirică - linia a III-a, Alexandru Sava - mijlocaș la grămadă, Ionuț - Alexandru Sava - mijlocaș la deschidere, Alexandru - Ciprian Neagu, Liviu Cristian Stoian - centri, Iulian Petrișor Manole și Răzvan Călin - aripi.
 
Dintre cei 36 de jucători, șase evoluează în străinătate (patru în Franța, unul în Irlanda și unul în Spania). Din 26 octombrie, lotul va efectua un stagiu de pregătire la CSN Snagov, care va dura până la plecarea la Campionatul European. La competiție participă opt echipe, România U-20 urmând a debuta în competiție pe 12 noiembrie, când va întâlni în sferturi Belgia. Celelalte sferturi sunt Țările de Jos - Cehia, Portugalia - Polonia și Selecționata franceză AURA - Elveția. Semifinalele au fost programate pe 15 noiembrie, iar finalele se vor disputa pe 19 noiembrie.
 
„Am identificat jucători care au cât mai multe minute jucate în campionat, cei care au jucat la U20 și apoi au trecut și la seniori. Sunt jucători care au fost la U20 și nu se regăsesc în lot pentru că având în vedere timpul scurt de pregătire, nu vom aveam timp să îi ridicăm la nivelul unui Campionat European. Ne bazăm astfel pe băieții care au multe minute de joc și care deja și din punct de vedere fizic sunt la ceea ce vrem să avem la nivel de competiție europeană.

Ne dorim să avem și câteva meciuri de pregătire pentru o coeziune mai bună a lotului și pentru a pune jucătorii exact în acele momente de joc pentru a vedea efortul, organizarea, comunicarea. Ne interesează în prima fază să jucăm cu România U18, pentru că și lotul de U18 se va afla în stagiu pentru a pregăti participarea la Europene și să mai avem două meciuri cu două echipe de seniori, care au mulți jucători tineri și un stil dinamic de joc, care se apropie de jocul advesarilor noștri de la Europene, sunt discuții deja cu aceste echipe și sperăm să concretizăm cu vești bune.

Mă bazez pe ambiția băieților, am lucrat și anul trecut la U18 cu ei și au crescut foarte mult în acest an pentru că au fost nevoiți să urce repede la seniori și să facă față cerințelor din aceste meciuri. Va fi foarte importantă forța echipei și așa cum am mai spus, coeziunea ei, și dorim să punem în posturile cheie băieți care joacă deja împreună, au stabilite relațiile de joc, se cunosc perfect în teren, pentru că degeaba ai jucători valoroși care nu au jucat deloc împreună pentru că nu pot da randament în acest context, cu un timp scurt de pregătire.

Atât eu, cât și sportivii mergem întotdeauna cu gândul la victorie, indiferent de adversar. Am învățat să cred foarte mult în tineri și cred că dacă reușim să creăm un context potrivit, ne pot surprinde cu un rezultat foarte frumos”, a declarat Nicolae Mocanu, antrenorul principal al României U20, potrivit rugbyromania.ro.
 

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, pe terenul „Parcul Copilului“ din București se vor desfășura meciurile din etapa a doua a Campionatului Național de rugby în 7, Grupa Elită. CSM Constanța (antrenori, Nicolae Radu Mocanu și Daniel Boldor) se află în Grupa B, alături de Rapid București, CSU Arad și Poli Iași. În primul meci, de la ora 9.40, CSM Constanța va întâlni Poli Iași, apoi, de la ora 11.00, se va confrunta cu Rapid. În ultima partidă din grupă, de la ora 12.20, va evolua cu CSU Arad. În funcție de locul ocupat în grupă, va urma, după-amiază, și meciul de clasament. Meciurile ultimei etape din Campionatul Național de rugby în 7 sunt programate sâmbătă, 28 octombrie, la Iași.
 
În etapa a doua din Divizia Națională de Juniori Under-20, CSM Constanța va juca pe teren propriu, cu CNAV-Dinamo București. Echipa constănțeană, antrenată de Marius Codea, pornește cu prima șansă, fiind deținătoarea titlului național la această categorie de vârstă. Partida este programată pe stadionul „Flacăra“ din Năvodari, duminică, 15 octombrie 2023, de la ora 13.00.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța rugby)
 
Citește și:

Rugby
CSM Constanța, încă o victorie cu scor astronomic contra Bucovina Suceava (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 381

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 409

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 374

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 456

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 493

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 407

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 573

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 582

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 454

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 447

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 326

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 436

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 733

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 575

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 468