Sport

Adin Gani, de la Gethika Team Constanţa, victorie de senzaţie! L-a învins pe celebrul Ruslan Shogenov şi a ieşit campion mondial la Ashihara Karate (galerie foto + video)

Ediţia a şasea a Campionatului Mondial de Ashihara Karate, găzduită de oraşul Aktau, din Kazahstan, i-a adus lotului României un valoros loc doi. Echipa tricoloră a fost depăşită, ca punctaj, numai de Rusia, care a avut cea mai numeroasă delegaţie din competiţie.
La zestrea de puncte a formaţiei tricolore au contribuit substanţial şi luptătorii de la Gethika Team Constanţa (antrenor, Nicu Vasiliu), cel mai valoros rezultat al clubului de pe litoral fiind titlul de campion mondial obţinut de Adin Gani la New Style (seniori). De la Constanţa au mai urcat pe podium fraţii Drăgănoiu, Eduard (fratele mai mic) cucerind, la cadeţi, o medalie de argint la kata individual (-14 ani) şi una de bronz la kumite (-14 ani, -45 kg), iar Robert intrând în posesia bronzului la seniori, la kata individual.

O probă nouă, la categoria seniori

O parte a lotului naţional al României - sportivi de la Gethika Team Constanţa şi de la Bihorul Beiuş (sensei Gheorghe Toderici) - au plecat spre competiţie cu autocarul la Istanbul, iar de acolo cu avionul până la Aktau. A fost un drum lung, la destinaţie ajungându-se după două zile. În prima zi a campionatului au avut loc
întrecerile la Kata şi Kumite New Style (o probă nouă, doar la categoria seniori, în care se luptă cu pumnul la faţă, însă sportivii au cască de protecţie, cu vizetă de plastic întărit). Gethika Team l-a înscris pe Adin Gani la New Style (-80 kg), sportivul constănţean fiind pentru prima oară participant la această categorie. În vârstă de 19 ani, Adin s-a descurcat însă foarte bine, cucerind titlul mondial, după ce l-a învins în finală pe celebrul luptător din Rusia Ruslan Shogenov (30 de ani)! 

„A închis orice iniţiativă tehnică a rusului“

„Calificările au fost foarte dificile, dar Adin a mers excelent. În semifinale, l-a întâlnit pe Gabriel Toderici, de la Bihorul Beiuş, meci care a fost declarat unul dintre cele mai tehnice de la categoria New Style. În finală, sportivul nostru s-a întâlnit cu Ruslan Shogenov, un luptător cu o vastă experienţă. Însă, cu un calm pe care nici eu nu am crezut că îl poate avea, Adin a închis orice iniţiativă tehnică a rusului, toate opţiunile sale, ripostând pe măsură. Adin a gândit foarte bine în meci. I-am spus să gândească cu o secundă înaintea adversarului. Aceasta era singura şansă. Fizic, nu îl putea învinge pe Shogenov, cu atât mai mult, cu cât având bacalaureatul în acest an, a demarat pregătirea pentru Mondiale în septembrie, relativ târziu. Dar s-a mobilizat extraordinar. El e genul de sportiv care se mobilizează în timp ce luptă. Tot ce a încercat Ruslan nu i-a ieşit deloc. Victoria lui Adin este foarte preţioasă. Shogenov e unul dintre cei mai buni sportivi ai Rusiei, multiplu campion mondial la Ashihara Karate. Şi acum a cucerit aurul, dar la varianta standard. Cam greu să îl învingă cineva pe acest stil, întrucât e foarte experimentat“, a arătat Nicu Vasiliu.

„Încă o dată confirmăm că suntem în top“

Aşa s-a scris istoria medaliei de aur obţinute de Adin Gani la aceste Mondiale, însă povestea frumoasă a Gethika Team din Kazahstan i-a cuprins, ca eroi, şi pe fraţii Drăgănoiu. „S-au pregătit intens pentru această întrecere. Edi a avut o mare determinare la antrenamente, dorindu-şi mult să facă o figură frumoasă la Aktau, ceea ce a şi reuşit. Robert a avut un an greu, fiind ocupat cu examenul de bacalaureat şi cu admiterea la facultate, reuşind să intre la Informatică, la Bucureşti. Sensei la mulţumeşte din suflet pentru efortul lor. Încă o dată confirmăm că suntem în top“, a punctat Nicu Vasiliu. La competiţia din Kazahstan au mai participat, de la Gethika Team Constanţa, Marinică Badea, la Kata şi la Kumite, şi Ştefan Macsiniuc, la Kata, însă niciunul nu a reuşit să treacă de calificări.

Accidentat rău. A ajuns la spital!

După New Style, Adin Gani a participat şi la varianta standard, dar s-a accidentat în sferturi, destul de rău, ajungând la spital! „S-a lovit la braţul drept şi, pur şi simplu, nu mai putea mişca degetele. A fost o contuzie care i-a afectat nervul şi nu mai avea control asupra mâinii. Dar şi-a revenit apoi, după două - trei zile“, a menţionat Nicu Vasiliu.  

Responsabili de reuşita lui Adin

În condiţiile în care, la Mondiale, antrenorul de la Gethika Team a fost implicat şi în activitatea de arbitraj, pe partea tehnică a fost sprijinit foarte mult de Angel Drăgănoiu (tatăl lui Robert şi Eduard). „Ca o concluzie, a fost o experienţă frumoasă. Le mulţumesc sportivilor, suporterilor şi partenerilor pentru implicare, susţinere şi pentru efortul făcut în efectuarea deplasării până în Kazahstan. Bineînţeles, le mulţumim lui Angel şi Marian Drăgănoiu şi tuturor celor ce sunt în spatele a tot ceea ce reuşim să facem. Dânşii sunt responsabili de reuşita lui Adin. Fără aportul lor nu se putea obţine această performanţă. De menţionat că, pe toată durata campionatului, Angel a avut rolul de antrenor, eu fiind implicat în activitatea de arbitraj. Mulţumesc, Angel! Osu!”, a fost mesajul lui Nicu Vasiliu.

Urmează secţia de Fighting Full Contact peste 16 ani

Antrenorul de la Gethika Team Constanţa a precizat că gruparea sportivă este într-o continuă dezvoltare. „Dejo-ul de la Mereni a fost preluat de sempai Marinică Badea, grupa de copii 4-7 ani de sempai Adin Gani. De doi am deschis şi o secţie de BJJ (Brazilian Jiu Jitsu), la care încercăm să introducem un nou instructor. Sper să şi reuşim. Urmează secţia de Fighting Full Contact peste 16 ani, de care mă voi ocupa personal, în colaborare cu proaspătul campion mondial Adin Gani“, a mai spus Nicu Vasiliu.
Sursa foto: Facebook
 
Video:

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gethika Team Constanţa, şapte medalii la Naţionale Iuxel Adin Gani - „cel mai bun spirit“, Robert Drăgănoiu - cel mai bun luptător (galerie foto)

07 Nov 2019 2024

Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, 15 medalii la Campionatul Naţional de Ashihara Karate (galerie foto)

15 May 2018 2032

Gani Adin, declarat cel mai bun luptător Gethika Team Constanţa, locul trei pe echipe la Ashihara Karate Open România (galerie foto)

18 Apr 2018 1742

Încă un titlu de campion al României pentru Robert Drăgănoiu „Unul dintre cei mai buni din generația sa la Ashihara Karate“ (galerie foto)

28 Oct 2017 2445

Robert Cîmpean, arbitru judecător Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, medaliaţi la Cupa Euro-Asia de la Budapesta (galerie foto)

03 May 2017 2552

Gethika Team Constanţa, zeci de medalii la Cupa Shin-Dojo Adin Iuxel Gani s-a clasat pe doi în piramida Superfight (galerie foto)

14 Mar 2017 3694

Luptătorii Adin Gani şi Robert Câmpean, de la Gethika Team Constanţa, campioni naţionali

10 May 2016 1635

Gani Adin, două medalii de aur Luptătorii Gethika Team Constanţa, de nouă ori pe podium la Cupa Euro-Asiatică

26 Apr 2016 3441

Robert Drăgănoiu, din nou campion naţional. CS Gethika Team Constanţa a obţinut patru medalii

09 Apr 2016 1695

23 de medalii pentru luptătorii de la Gethika Team Constanța, la Cupa Tai Sabaki

04 Jul 2015 1527

Constanța are reprezentanți la stagiul internațional de Ashihara Karate din Danemarca (galerie foto)

03 Jul 2015 1496

Robert Drăgănoiu, Adin Gani şi Marian Valentin Badea, campioni naţionali la Kumite (galerie foto)

03 Jun 2015 1547

Adin Iuxel Gani, de la Ares Dojo DM Constanţa, cel mai bun sportiv la Carpathian Eagles Cup

23 May 2015 2086

Luptători la Gethika Team Constanţa Robert Drăgănoiu şi Adin Gani, medaliaţi la Campionatul Euro-Asiatic (galerie foto)

29 Apr 2015 1674

Luptător la Gethika Team Constanţa Cătălin Vieriu, surpriza „Cupei Florii de Cireş“ (galerie foto)

09 Apr 2015 1686