Sport

Încă un titlu de campion al României pentru Robert Drăgănoiu „Unul dintre cei mai buni din generația sa la Ashihara Karate“ (galerie foto)

Gethika Team Constanța a participat cu patru sportivi și a obținut trei medalii la Campionatul Național de kumite la Ashihara Karate, întrecere rezervată seniorilor, juniorilor I (sub 18ani) și juniorilor II (sub 16 ani). 
 
La juniori I, Robert Drăgănoiu a cucerit medalia de aur la categoria -65 kg, iar Adin Iuxel Gani s-a clasat pe locul secund la categoria -75 kg.
 
„Toate meciurile lui Robert s-au terminat cu ippon, înainte de finalul primei reprize. Cuvintele sunt de prisos. Este de departe unul dintre cei mai buni sportivi ai generației sale în Ashihara. În ce-l privește pe Adin, acesta a reușit să se mobilizeze și să se recupereze mult în ultima perioadă, în urma unei absențe consistente în ultimele șase luni, însă este un sportiv cu experiență“, a declarat Nicu Vasiliu, cel care-i pregătește pe sportivii de la Gethika Team. 

Un duș rece 

La juniori II, au concurat Ionuț Daniel Toma (la categoria -65 kg) și Marian Valentin Badea (la open +65 kg), primul (Nuțu, cum este alintat de colegi) cucerind medalia de bronz. „Campion mondial în 2016 la kumite, Ionuț Daniel nu a reușit performanța de anul trecut. Lipsa de la antrenamente și, probabil, încrederea de sine mult supraevaluată și-au spus cuvântul. Marian Valentin s-a calificat în sferturi, dar nu a reușit să meargă mai departe. Campion național la kumite în 2015, campion mondial la kata în 2016, sunt rezultate foarte bune, dar anul acesta lipsa unui program specific de pregătire și-a spus cuvântul. A fost un duș rece și sper că pe viitor va avea o altă mobilizare, dar mai întâi hai să fim prezenți la antrenamente…“, a mai precizat Nicu Vasiliu. 

Câștigi și pierzi ca un campion!  

Antrenorul de la Gethika Team spune că cei care au învățat să câștige ca adevărați campioni trebuie să învețe să piardă la fel. „Îmi iubesc sportivii, îmi doresc să le ofer toate condițiile pentru a realiza performanța sportivă, poate câteodată sunt prea exigent cu ei, dar situațiile reale de pe tatami i-au convins că am avut dreptate. Îmi doresc să rămânem aceeași familie frumoasă și pe viitor să încercăm să învățăm din greșeli. Un lucru este cert, dacă au învățat să câștige ca adevărați campioni, trebuie să învețe să piardă la fel. Foarte important este să vă păstrați calea și nivelul constant de pregătire. Felicitări, băieți, sunt fericit că alcătuiți o adevărată echipă și vă mulțumesc să faceți parte din Dojo Gethika!“, le-a transmis Nicu Vasiliu elevilor săi. 

Medalii și pentru Ashihara Karate Ovidiu 

Acesta a remarcat sprijinul primit de Gethika Team de la Angel și Marian Drăgănoiu și de la Mitică Strâmbu, dar și faptul că la Piatra Neamț a participat pentru prima dată la Naționalele de seniori și junior I și II și Ashihara Karate Ovidiu (senpai Ștefan Ghițulescu), sportivii acestei grupări urcând de două ori pe podium prin Luiza Butăcel (locul trei la juniori II) și Sebastian Pavăl (locul trei la junior I). Ultima etapă din acest an, Campionatul Național de kata la Ashihara Karate, se va desfășura la Brașov, pe 19 noiembrie, după care pentru Gethika Team urmează o perioadă de pregătire cu mini-cantonamente, la care sunt așteptați sportivii convocați la lotul clubului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gethika Team Constanţa, şapte medalii la Naţionale Iuxel Adin Gani - „cel mai bun spirit“, Robert Drăgănoiu - cel mai bun luptător (galerie foto)

07 Nov 2019 2337

Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, 15 medalii la Campionatul Naţional de Ashihara Karate (galerie foto)

15 May 2018 2105

Gani Adin, declarat cel mai bun luptător Gethika Team Constanţa, locul trei pe echipe la Ashihara Karate Open România (galerie foto)

18 Apr 2018 1808

„Bravo, băieţi! Se vede că aveţi sânge de campioni!“ Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, antrenament la bustul gol, în zăpadă (galerie foto)

14 Feb 2018 2720

Luptător la Gethika Team La numai 16 ani, Robert Andrei Drăgănoiu a obţinut, în Danemarca, centura neagră în Ashihara Karate (galerie foto)

15 Jul 2017 4333

Premiu special pentru Darius Cochină Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, pe podium şi la Cupa Ovidiu (galerie foto)

20 May 2017 2510

Robert Drăgănoiu, două medalii de aur. Gethika Team a dat lovitura Finală la Mondiale între doi sportivi din Mereni! (galerie foto)

15 Nov 2016 4116

Robert Drăgănoiu, al optulea titlu de campion naţional Gethika Team Constanţa s-a poleit cu aur la Ashihara Karate (galerie foto)

08 Jun 2016 3674

Robert Drăgănoiu, Ştefan Macsiniuc şi Marian Valentin Badea, câştigători la Cupa Shingitai (galerie foto)

12 Apr 2016 2033

Robert Drăgănoiu, din nou campion naţional. CS Gethika Team Constanţa a obţinut patru medalii

09 Apr 2016 1730

Kata la Constanţa Teodora Ivanciu, de la Tai Sabaki Olteniţa, numărul unu la Cupa Satori

11 Feb 2016 1601

Gethika Team Constanţa şi Absoluto Constanţa, pe podium la Cupa României la Jiu-Jitsu Brazilian (galerie foto)

09 Dec 2015 1687

Luptători la Gethika Team Constanţa Eduard Drăgănoiu şi Robert Câmpean, pe podium la Jiu-Jitsu Brazilian (galerie foto+video)

26 Aug 2015 1769

23 de medalii pentru luptătorii de la Gethika Team Constanța, la Cupa Tai Sabaki

04 Jul 2015 1561

Constanța are reprezentanți la stagiul internațional de Ashihara Karate din Danemarca (galerie foto)

03 Jul 2015 1513