Are cinci ani şi e topit după înot, alergare şi ciclism Băieţelul lui Răzvan Florea a luat locul trei la un concurs de duatlon (galerie foto)

Aşchia nu sare departe de trunchi în familia medaliatului olimpic de la Atena. Fiul cel mare al campionului îi calcă pe urme tatălui său şi, de la o vârstă fragedă, a început să obţină rezultate în competiţii
 
Ediţia din acest an a concursului Trikids Challenge Bucureşti l-a avut printre participanţi şi pe Tudor Andrei Florea, care a concurat la duatlon. Aflat la prima evoluţie la o întrecere de acest gen, puştiul de cinci ani a ocupat locul trei, din 33 de tineri concurenţi.
 
Organizată de Clubul Sportiv Smart Atletic, competiţia s-a desfăşurat pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din capitală, fiind rezervată copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 14 ani, băieţi şi fete. Au fost trei probe: crosul copiilor, duatlon (pe câte patru categorii de vârstă) şi family fun run (ştafetă, la care au participat copii şi părinţi). După cum o arată şi numele, duatlon a avut două probe: alergare (pe distanţa de 330 de metri) şi bicicletă (500 de metri). Copiii au început cu alergarea, apoi au dat la pedale cât au putut ei de repede şi au încheiat cu încă 330 de metri parcurşi pe jos, în mare viteză. Băiatul lui Răzvan a concurat la categoria de vârstă 4-5 ani şi a înregistrat al treilea timp din concurs, oprind acele cronometrului la o secundă după şase minute. Prima tură de alergare a parcurs-o într-un minut şi 30 de secunde, la ciclism a avut două minute şi 34 de secunde, iar la a doua serie de alergare a înregistrat un minut şi 58 de secunde. În total 6:01.4. Puştiului i-au făcut galerie atât tatăl, cât şi mama, Oana, care l-au urmărit cu emoţie de pe margine. „Tudor a evoluat foarte bine, cu atât mai mult cu cât nu a mai participat până acum la o asemenea competiţie. Îi place foarte mult să înoate, să alerge şi, în special, să se plimbe cu bicicleta. La duatlon a fost singurul constănţean care a concurat”, a declarat Răzvan Florea, care a dat startul la această secţiune a Trikids. La cros, au fost înscrişi şi doi copii din Eforie Nord, Mădălina Diaconescu Cărbunescu (opt ani) şi Victor Diaconescu Cărbunescu (şapte ani).
 
Redutabil şi la masters
 
Primul (şi singurul, până acum) medaliat olimpic din istoria nataţiei masculine româneşti şi soţia sa au doi băieţi: Tudor (cinci ani) şi Aaron Ştefan (doi ani). Răzvan avea şase ani când a început înotul, iar la primele concursuri din bazin a participat după mai puţin de un an de la primele antrenamente. În scurt timp, au început să curgă şi rezultatele, care apoi nu s-au mai oprit, ca apa dintr-un robinet uitat deschis. În comparaţie, Tudor a făcut cunoştinţă cu piscina la o vârstă mai mică decât Răzvan, iar în luna aprilie a acestui an, la doar două luni de când demarase pregătirea, a participat la primul său concurs, „Cupa Iepuraşului”, de la Piatra Neamţ, unde a ocupat locul trei în cele două probe la care a evoluat: 25 m liber şi 25 m spate. Tudor e un băieţel energic, adevărat argint viu, care îşi consumă energia nu numai la înot, ci şi la alte sporturi, urmând exemplul tatălui său, care nu a renunţat la mişcare după ce s-a retras din competiţiile de seniori. Campionul constănţean concurează la întrecerile de înot de masters (unde a cucerit numeroase medalii internaţionale), dar şi la competiţiile de triathlon (alergare, înot, ciclism) sau la întrecerile de înot în ape deschise.
 
Răţuşte la apă
 
La complexul de înot pe care l-a deschis în Constanţa, Atena Swim Center, Răzvan Florea organizează şi cursuri pentru copiii de grădiniţă. Toţi sunt încântaţi să lucreze cu medaliatul olimpic şi cu ceilalţi antrenori de la bazin. „Au intrat la apă primele răţuşte, de la Grădiniţa Little Kids. Ne mişcăm, ne distrăm şi învăţăm”, s-a bucurat şi Răzvan de întâlnirea cu micuţii.
 
Sursa foto 1: biciclistul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 349

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 465

Un imobil de pe strada Avram Iancu va fi reabilitat Firma lui Răzvan-Ionuț Florea, act de urbanism de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 730

Înotătorii de la CSM Constanța adună medalii la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 532

CSM Constanța. Pe urmele tatălui! Răzvan Florea - premiul fair-play în 2004. După 20 de ani, fiul său, Ștefan - premiu la handbal (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Apr 2024 1256

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 689

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 993

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 909

CSM Constanța natație Patrick Dinu va evolua la Campionatul Mondial

02 Feb 2024 974

CSM Constanța Fiul cel mic al medaliatului olimpic Răzvan Florea a trecut de la natație la handbal. „Îi place maxim“ (GALERIE FOTO)

10 Jan 2024 1857

Înotătorul Bogdan Talpac, din Cumpăna, a cucerit două medalii la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

07 Dec 2023 1351

Euro 2023 Otopeni Înotătorii de la CSM Constanța au contribuit la stabilirea a noi recorduri naționale

07 Dec 2023 1020

Natație Medalii la Campionatul Național - poliatlon pentru Atena Sport Club Constanța și CS Farul Constanța (GALERIE FOTO)

22 Nov 2023 1115

Natație Patrick Sebastian Dinu, de la CSM Constanța, l-a învins pe David Popovici!

14 Nov 2023 1269

Aqua Challenge 2023 Condițiile meteo neprielnice au modificat desfășurarea maratonului de înot în Marea Neagră (GALERIE FOTO)

21 Aug 2023 1477