Baschet Lună infernală pentru CSM Constanța, cu șase partide. „Încercăm să transformăm acest meci într-o lecție“


 
 
  • Echipa de pe litoral a învins CSM 2007 Focșani, iar în următorul meci întâlnește ABC Laguna București. 
 
Echipa masculină de baschet CSM Constanța a avut parte de un debut cu victorie în 2023, câștigând primul meci al anului, scor 79-73 pe teren propriu, în Liga Națională, cu CSM 2007 Focșani. Succesul nu a venit însă ușor, oaspeții oferind o replică susținută.
 
 
„Cu siguranță, a fost un meci mult mai greu decât ne-am fi dorit. Cei de la Focșani au tot creditul, au venit să joace și au făcut un meci foarte bun. Să ne fie de învățătură, am tratat jocul puțin superficial, ceea ce s-a văzut. Am devenit serioși pe final, dar știți cum e, când îi dai încredere unei echipe, se agață și de aceea ne-am făcut un meci dificil. Încercăm să transformăm acest meci într-o lecție. E bine, până la urmă, că e o lecție cu o victorie. Cu siguranță, va trebui să facem o treabă mai bună în meciurile următoare“, a declarat Vlad Corpodean, căpitanul CSM Constanța.  
 
 
Echipa de pe litoral are parte de o lună infernală, cu șase meciuri, primul dintre ele fiind duminică, 8 ianuarie, de la ora 17.00, în deplasare cu ABC Lagina București. În clasamentul Conferinței B, CSM Constanța se află pe locul șase, cu 16 puncte, în timp ce formația din capitală ocupă poziția a noua, ultima, cu 13 puncte. 
 
 
„Meciul cu Laguna pare ușor din exterior, dar, cu siguranță, va fi foarte greu. Jucăm într-o sală frumoasă, care va fi arhiplină, s-a creat acolo o emulație. Încercăm să le luăm pe rând, avem șase meciuri până la sfârșitul lunii. Se simte deja încărcătura fizică, având și meciurile de Cupă, și va urma tot așa. Sperăm să rămânem sănătoși. Deja avem ceva absențe și sperăm să le recuperăm cât mai repede. De aceea suntem aici, să jucăm. La început nu am avut prea multe meciuri și cred că e frumos pentru noi, ca sportivi, să susținem atâtea partide la rând. Sper să facem o treabă bună“, a mai spus Vlad Corpodean.
 
 
„O victorie e o victorie, dar nu am jucat foarte bine. Trebuie să învățăm din greșeli și să ne revanșăm în partida următoare. Avem obiective importante, trebuie să fim mai buni de la meci la meci. Ne așteaptă partide dificile, dar suntem pregătiți“, a spus și Nate Johnson.
 
 
„O victorie foarte muncită, mă bucur că am câștigat. La un moment dat, adversarii au jucat chiar bine. Noi nu am reușit nici pe departe cel mai bun meci al nostru, mai ales defensiv. Cred că, până la pauză, Focșani a înscris aproape la fiecare posesie. N-am reușit să le oprim acțiunile pe mijloc și i-am lăsat să-și dezvolte jocul ofensiv, ceea ce ne-a pus mari probleme. Am mai spus, nu există niciodată meciuri ușoare, știam asta, e o grupă foarte echilibrată și orice adversar pune probleme oricărei echipe. Sper să reușim să ne reface fizic și să fim mereu apți din acst punct de vedere. Nu ne ascundem după accidentări, dar, din păcate, se întâmplă în cadrul unei echipe. Și Focșani, și noi am avut indisponibili, iar absențele noastre au cântărit destul de mult. Adversarii au ratat niște libere importante, vacarmul din sală punându-și amprenta. Pe final am fost mai clari și am reușit să tranșăm meciul în favoarea noastră“, a punctat și antrenorul principal al CSM Constanța, Alexandru Olteanu.          
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:
 
Baschet
CSM Constanța, victorie cu CSM 2007 Focșani (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 364

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 739

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 646

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus la Bârlad. Eduard Chifor, omul meciului (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 507

UPDATE. CSM Constanța Ștefan Orza, aur și bronz la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 527

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 539

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 429

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 605

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 606

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 479

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 460

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 340

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 459

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 746

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 580