Baschetbalistele de la CSM Constanța, succes categoric pe terenul medaliatei cu bronz (GALERIE FOTO)

 
Echipa feminină de baschet CSM Constanța, vicecampioana României, și FC Baschet UAV Arad, medaliata cu bronz din sezonul trecut, s-au întâlnit la Arad, în etapa a zecea a Ligii Naționale, iar formația de pe litoral a continuat parcursul pefect din acest sezon, obținând cea de-a nouă victorie (din nouă meciuri jucate).
 
Înaintea partidei, cele două echipe se aflau pe locurile doi (Constanța) și trei (Arad), cu același număr de puncte, 16, reprezenta litoralului având însă un meci în minus.
 
CSM Constanța a obținut o victorie categorică, scor 78-62 (la pauză 48-25), grație unui sfert secund și unul final în care a jucat un baschet în viteză și eficient. Pe sferturi, scorul în meciul Arad - Constanța a fost 22-18, 13-30, 15-14, 12-16.
 
Cu Kristina Higgins în double double și cea mai bună marcatoare de pe teren, având 17p, 10 recuperări, o pasă decisivă și un blocaj, CSM Constanța a condus la pauză ostilitățile grație și coordonatoarei Annemarie Gödri-Părău, care a avut o zi în care mai mult de jumătate din assisturile echipei i-au aparținut.
 
Diferența a făcut-o rotația echipei, acolo unde antrenorii Constanței au fost înspirați în schimbări, gestionând timpul eficient și dând timp de odihnă fetelor pentru ca mai apoi să revină în teren, situație în care oaspetele au avut 28 de puncte marcate de către jucătoarele care au intrat în joc, de pe bancă, comparativ cu 2 puncte înscrise de banca gazdelor. Cea mai mare diferență pe tabelă a fost de 19 puncte în favoarea Constanței, care și-a dominat adversarul sub panou, având 34 de puncte înscrise față de 12 ale gazdelor.
 
Sigrid Koizar a încheiat cu 16 puncte, 7 recuperări, Gabriela Mărginean 13p și 8 recuperări, Anđela Delić 11p și 6 recuperări, Annemarie Gödri-Părău 9p, 3 recuperări și 8 pase decisive, Dragana Živković a revenit după o perioadă destul de lungă marcată de o accidentare la umăr și a încheiat cu 6p și o recuperare, Laura Vaida 4p și 3 recuperări, Gabriela Irimia 2p și 2 recuperări, Alina Podar 2 pase decisive, din lot mai făcând parte Ioana Ghizilă, Bianca Fota și Denisa Fota.
 

A fost un meci în care ne-am bucurat s-o revedem pe Nicolett Orban, chiar și în tribune, jucătoarea noastră fiind în recuperare, acasă la Oradea, după o operație la ligamentele genunchiului, cât și pe fosta noastră jucătoare, Alexandra Robotin, originară din Arad. Mulțumim de asemenea tuturor celor care au fost la sală și ne-au susținut cât și celor de acasă! Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 
În urma acestui succes, echipa de la malul mării a urcat pe locul întâi în clasamentul intermediary al etapei, cu 18 puncte.
 
CSM Constanța va încheia luna ianuarie cu un meci pe teren propriu, pe 28 ianuarie 2024 primind vizita CSM Târgu Mureș, în etapa a 11-a.

 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)

Citește și:


Baschet
Duel pe podium între FCC Baschet UAV Arad și vicecampioana CSM Constanța, care a câștigat toate meciurile de până acum

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Ștefan Orza, medaliat la Campionatul Mondial de Kempo

27 Apr 2024 65

CSM Constanța Voleibalistele au câștigat primul meci din seria cu FC Argeș (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 202

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri importante în Sala Sporturilor „Simona Amânar“! Intrarea este liberă

26 Apr 2024 371

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 538

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 565

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 440

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 438

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 321

Gimnastică Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, legitimate la CSM Constanța, au fost selecționate în lotul național pentru Campionatul European feminin de gimnastică artistică de la Rimini

24 Apr 2024 415

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 718

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 566

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 457

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 445

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 676

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 473