Box Amalia Niță, din Lumina, învingătoare în Ungaria. Cea mai tehnică sportivă! (GALERIE FOTO + VIDEO)

 

 
  • Sportiva legitimată la CSM Danubiu Tulcea s-a impus la categoria 70 kg junioare la Bornemissza Memorial. 
 
Sportiva constănțeană Amalia Niță, originară din comuna Lumina, dar legitimată în prezent la secția de box a CSM Danubiu Tulcea (antrenor la club, Ștefan Simion), a obținut un nou rezultat însemnat.
 
Campioană europeană de junioare și multiplă campioană națională, talentata sportivă a participat la un turneu în Ungaria, la Eger, Bornemissza Memorial, și a câștigat titlul la categoria 70 kg a junioarelor. Evoluția Amaliei i-a impresionat pe oficialii turneului, care i-au acordat și titlul de cea mai tehnică sportivă. La finele lunii, Amalia are în program un nou turneu la junioare, care se va desfășura la Gheorghieni, în județul Harghita.  


 
4 medalii de aur pentru România la memorialul Bornemmisza
 
Echipa României de junioare a participat săptămâna trecută la puternicul turneu internațional Bornemissza (Ungaria). Cu o participare selectă, Kazakhstan, Canada, Ukraina, a 71-a ediție a turneului a adus succese importante pentru România. Din cele 6 fete junioare, conduse la colț la această competiție de Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin, 3 au cucerit aurul în Ungaria: Luciana Petrache (50 kg), Marinela Striceanu (57 kg) și Amalia Niță (70 kg).
 
Cea mai bună sportivă a turneului, la junioare, a fost declarată Amalia Niță.
 
O surpriză foarte plăcută a furnizat și Roxana Hamza (50 kg) - tineret, sportivă antrenată la Salonta de Sebastian Silaghi. Roxana a cucerit aurul la 50 kg, după ce a trecut în finală de reprezentanta Ukrainei, care a fost și numărată în meciul cu Roxana. Hamza a fost declarată cea mai bună sportivă a turneului, la tineret, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Box.

 
De curând, Amalia Niță a făcut parte din grupul Federației Române de Box care a participat, la București, pe Stadionul Național „Acul de Triumf“, la o acțiune de Ziua Copilului. „Pentru copii, cu dragoste! Lotul național de box tineret feminin al României, cu două campioane europene în componență, alături de antrenorii Adrian și Mihaela Lăcătuș au avut o lecție deschisă cu sute de copii, la primul contact cu nobila artă. De asemenea, lotul național de tineret masculin, condus de Dorel Simion și o echipă consistentă de pugiliști de la Alex Box Club au participat la acțiunea organizată de Ministerul Sportului, dedicată tuturor copiilor, care a avut loc la stadionul «Arcul de Triumf». Printre «cursanți» s-a aflat inclusiv Ministrul Sportului, domnul Eduard Novak, iar în «public» multipla campioană de scrimă, Ana Maria Brânză“, a fost mesajul FRB.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Cătălin Marian Niță, Federația Română de Box) 
 
Citește și:
 
„Una dintre marile speranțe“
Amalia Niță, din Lumina, și Alexandru Buleu, aur la turneul internațional „Brașov Open“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 640

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1008

CSM Constanța box Amalia Niță, pentru a patra oară campioană europeană! (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 829

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, cu CSU din Suceava. Sâmbătă, 13 aprilie 2024

13 Apr 2024 651

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 869

CSM Constanța Neînvinsă în carieră, Amalia Niță boxează în Croația pentru al patrulea titlu de campioană europeană (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 1147

Calendar săptămânal CSM Constanța Cu un nou staff tehnic, rugbyștii debutează în Divizia Națională de Seniori 2024

05 Apr 2024 654

Boxerii de la CSM Constanța, pe podium la turneul internațional „Dracula Open”

18 Feb 2024 790

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 912

CSM Constanța box Evren Sali, medaliat la „Dracula Open“

13 Feb 2024 823

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, repetiție cu CSM Vaslui pentru duelul cu Füchse Berlin, din EHF European League

09 Feb 2024 868

CSM Constanța box „Little Queen“ Amalia Niță, învingătoare în turneul „Nations Cup” din Serbia

21 Jan 2024 1320

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala turneului „Nations Cup”, din Serbia

16 Jan 2024 1502

CSM Constanța box Amalia Niță, medalie de aur la „Zagreb Boxing Queen” (VIDEO)

02 Dec 2023 1198

Box CSM Constanța Amalia Niță, un nou titlu de campioană națională

10 Sep 2023 1693