„Una dintre marile speranțe“ Amalia Niță, din Lumina, și Alexandru Buleu, aur la turneul internațional „Brașov Open“ (GALERIE FOTO)


 
  • Amalia Niță a confirmat calculul hârtiei și s-a impus la categoria 63 kg a turneului din orașul de sub Tâmpa.
 
Turneul internațional de box „Brașov Open“ a reunit în Sala Sporturilor din orașul de sub Tâmpa peste 220 de sportivi din 22 de țări de pe patru continente (Europa, America, Africa și Asia).
 
În întrecerea feminină s-a remarcat și constănțeanca Amalia Niță, originară din comuna Lumina, dar legitimată în prezent la CSM Danubiu Tulcea (antrenor, Ștefan Simion). Campioană europeană de junioare anul trecut și multiplă campioană națională, Amalia a concurat la categoria 63 kg și a cucerit medalia de aur. „Amalia Niță a confirmat statutul de favorită și s-a impus la categoria 63 kg, demonstrând din nou că e una dintre marile speranțe ale boxului feminin“, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Box.

„Campioana europeană Amalia Niță lovește din nou: locul I și medalie de aur!“, a punctat și Ștefan Simion. CSM Danubiu Tulcea a avut trei sportive la turneul de la Brașov și toate au urcat pe podium. În afară de Amalia Niță au mai fost medaliate Denisa Lazăr (locul doi) și Alina Crețu (locul trei).
 
Componentă a lotului național, Amalia Niță a cucerit medalia de aur la Campionatul European tot la categoria 63 kg, cu ocazia întrecerii care s-a disputat în 2021 în Georgia, la Tbilisi. La finele anului trecut, la Gala Sportului Tulcean, campioana din Lumina a fost desemnată sportiva anului 2021 în județul Tulcea, la sporturi olimpice.

La Brașov a evoluat și reprezentantul CS Farul Constanța Alexandru Buleu, component al lotului national de tineret. Acesta a avut o evoluție la fel de bună și a câștigat și el medalia de aur, la categoria 67 kg, după trei convingătoare. În finală, sportivul pregătit la club de Mihai Constantin l-a învins (la puncte, decizie în unaniminate, 5-0) pe pugilistul din Ungaria Milan Petriman, după ce anterior trecuse de boxerii din Italia și Israel.
  
„Felicitări, champ! Trei victorii clare, cu decizii în unanimitate! Felicitări și colectivului de antrenori al lotului național de tineret, coordonat de Dorel Simion!“, a fost mesajul lui Mihai Constantin.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Cătălin Marian Niță, Ștefan Simion, Federația Română de Box)  

Citește și:

Campioană europeană la box
Amalia Niță, din Lumina, desemnată sportiva anului 2021 în județul Tulcea, la sporturi olimpice (GALERIE FOTO)

   
Box. Amalia Niță, campioana europeană din Lumina
Are joc de picioare de la dansuri populare și îi place să se plimbe prin ploaie (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Box Sportivele din județul Constanța, medalii la Campionatul Național găzduit de Năvodari

12 Sep 2022 606

Turneu internațional CS Năvodari, opt medalii la „Gheorgheni Open“. Edwin Petrea, desemnat cel mai bun sportiv (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 1139

Box Amalia Niță, din Lumina, învingătoare în Ungaria. Cea mai tehnică sportivă! (GALERIE FOTO + VIDEO)

13 Jun 2022 1096

Box Sportive de la CS Năvodari, CS Medgidia, Alutus Litoral Mangalia și CSM Danubiu Tulcea, pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

07 Mar 2022 3092

Campioană europeană la box Amalia Niță, din Lumina, desemnată sportiva anului 2021 în județul Tulcea, la sporturi olimpice (GALERIE FOTO)

16 Dec 2021 4285

Năvodari Sportivele din judeţul Constanţa, pe podium la Campionatul Naţional de box (galerie foto)

12 Sep 2021 2392

Campionatul Naţional de box feminin, competiţie jubileu la Năvodari

06 Sep 2021 3417

Box. Amalia Niță, campioana europeană din Lumina Are joc de picioare de la dansuri populare și îi place să se plimbe prin ploaie (galerie foto)

22 Jul 2021 5221

Tulcea Festivitate de premiere pentru Amalia Niță, campioană europeană. Sportiva originară din Lumina, județul Constanța (galerie foto)

17 Jul 2021 2780

Sportiva din Lumina - judeţul Constanţa Amalia Niţă este campioană europeană la box feminin!

11 Jul 2021 5643

Box feminin Amalia Niţă, din Lumina, judeţul Constanţa, în finala Campionatului European

09 Jul 2021 4106

Box feminin Amalia Niță, din Lumina, medaliată la Campionatul European. Victorie mare cu reprezentanta Rusiei! (galerie foto)

09 Jul 2021 4630

Box feminin Campioana Amalia Niţă, din Lumina, a câştigat „Provocarea Panterei”. „Juratul” Sorin Tănăsie, impresionat

18 May 2021 5303

Sportiva Amalia Niţă, din Lumina, pe locul întâi la Cupa României la box feminin

08 Mar 2021 3962

„Mândru de fata mea!“ Luptătoarea Amalia Niță, de la CS Medgidia, campioană în ring, dar și la școală (galerie foto)

12 Jun 2020 4284